TL her gün buharlaşıyor: Dolar 11,70’i, avro 13 TL’yi aştı!

EKONOMİ 23.11.2021 - 10:40, Güncelleme: 23.11.2021 - 10:40
 

TL her gün buharlaşıyor: Dolar 11,70’i, avro 13 TL’yi aştı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Kabine toplantısı açıklamaları ardından yeniden yükselişe geçen dolar, bu sabah piyasaların açılmasıyla birlikte 11,70’i de aşarak tarihi rekor seviyesini bir adım daha ileri taşıdı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL 11,75 ve Avro/TL 13,21 seviyelerini test etti. Erdoğan düşük faizlere ilişkin, "Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz" derken, süreci "ekonomik kurtuluş savaşı" olarak niteledi. Cumhurbaşkanı, faizlerin düşük tutulmasını memnuniyet verici olarak niteleyerek, TL'deki değer kaybı nedeniyle meydana gelen fiyat artışlarının yatırımları doğrudan etkilemeyeceğini ifade etti. Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL'de tarihi zirve 11,75'e taşındı. Saat 09:44 itibariyle dolar 11,73 ve avro 13,20 seviyelerinde yer aldı. Öte yandan çeyrek altın 1113, gram altın ise 680 TL’den satışa sunuluyor.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Kabine toplantısı açıklamaları ardından yeniden yükselişe geçen dolar, bu sabah piyasaların açılmasıyla birlikte 11,70’i de aşarak tarihi rekor seviyesini bir adım daha ileri taşıdı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

Dolar/TL 11,75 ve Avro/TL 13,21 seviyelerini test etti.

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, "Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz" derken, süreci "ekonomik kurtuluş savaşı" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı, faizlerin düşük tutulmasını memnuniyet verici olarak niteleyerek, TL'deki değer kaybı nedeniyle meydana gelen fiyat artışlarının yatırımları doğrudan etkilemeyeceğini ifade etti.

Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL'de tarihi zirve 11,75'e taşındı. Saat 09:44 itibariyle dolar 11,73 ve avro 13,20 seviyelerinde yer aldı.

Öte yandan çeyrek altın 1113, gram altın ise 680 TL’den satışa sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.