İklim konusunda harekete geçmeliyiz

GÜNDEM 25.11.2021 - 11:25, Güncelleme: 25.11.2021 - 11:25
 

İklim konusunda harekete geçmeliyiz

GLOBAL Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, “COP26'da iklim değişikliği ile mücadele açısından bazı kazanımlar var, ancak verilen taahhütler 1.5 derece hedefini tutturabilmemiz için hala yeterli değil. Farkındalığı bırakıp harekete geçmeliyiz" dedi.

haberimizvar.net-  Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2021 faaliyet yılı 14. Olağan Toplantısı, Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele'nin moderatörlüğünde, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ve ANSİAD Başkanı Akın Akıncı'nın katılımıyla 'İş Dünyasının Dönüştürülebilir Gündemi: İklim ve Sürdürülebilirlik' konusunda gerçekleştirildi. 5 yıldızlı bir otelde yapılan toplantıya, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, ÇEKÜL Vakfı Antalya Temsilcisi Recep Esengil, ANSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda misafir katıldı. KAPSAYICI OLMAYAN ŞİRKETLER GELECEKTE VAR OLMAYACAK Sürdürülebilirliğin şirketlerin gündeminde giderek daha üst sıralara taşındığına değinen Ahmet Cemal Dördüncü, “İklim krizi ve yaşadığımız ekonomik krizler, şirketlerin de adil bir dünya için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bizlere gösterdi. Paydaş ekonomisinin en önemli öznesi tedarikçiler, müşteriler, insanlar ve toplum" dedi. Şirketlerin bir sonraki jenerasyona nasıl bir dünya bırakacaklarının endişesi içerisinde olduğunu dile getiren Dördüncü, “Gelecekte kapsayıcı olmayan şirketlerin var olacağını düşünmüyorum. Farkındalık yaratma konusunu çoktan tamamlamış olmamız gerekiyor, artık harekete geçme zamanı" diye konuştu. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmanın, samimi bir şekilde aksiyon almanın önemine dikkat çeken Dördüncü, “1.5 derece hedefinde artık yapamazsak olmaz denilen bir yerdeyiz. COP26'da iklim değişikliği ile mücadele açısından bazı kazanımlar var, ancak verilen taahhütler 1.5 derece hedefini tutturabilmemiz için hala yeterli değil. Somut adımlar atıp, hedeflerimizi belirleyip harekete geçmeliyiz"dedi. ANSİAD OLARAK İNİSİYATİF ALDIK ANSİAD olarak Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen, dünyanın en büyük ve tek kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact'in parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Küreselde ve yerelde sürdürülebilirlik çalışmalarını takip ederek, bu anlamda yapılan iyi uygulama örneklerini geniş bir ağa ulaşarak yeni iş birlikleri kurmayı ve bu networkte sizlerle birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz" dedi. Başkan Akıncı, ANSİAD'ın global bir sorunu, yerel ölçekte üzerine düşeni yaparak ve yapacağı çalışmalarla çözüm için atılacak adımların bir parçası olarak sürece olumlu katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Toplantı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı'nın Ahmet Cemal Dördüncü ve Melda Çele'ye hediye takdimiyle sona erdi.
GLOBAL Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, “COP26'da iklim değişikliği ile mücadele açısından bazı kazanımlar var, ancak verilen taahhütler 1.5 derece hedefini tutturabilmemiz için hala yeterli değil. Farkındalığı bırakıp harekete geçmeliyiz" dedi.

haberimizvar.net-  Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2021 faaliyet yılı 14. Olağan Toplantısı, Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele'nin moderatörlüğünde, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ve ANSİAD Başkanı Akın Akıncı'nın katılımıyla 'İş Dünyasının Dönüştürülebilir Gündemi: İklim ve Sürdürülebilirlik' konusunda gerçekleştirildi. 5 yıldızlı bir otelde yapılan toplantıya, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, ÇEKÜL Vakfı Antalya Temsilcisi Recep Esengil, ANSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda misafir katıldı.

KAPSAYICI OLMAYAN ŞİRKETLER GELECEKTE VAR OLMAYACAK

Sürdürülebilirliğin şirketlerin gündeminde giderek daha üst sıralara taşındığına değinen Ahmet Cemal Dördüncü, “İklim krizi ve yaşadığımız ekonomik krizler, şirketlerin de adil bir dünya için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bizlere gösterdi. Paydaş ekonomisinin en önemli öznesi tedarikçiler, müşteriler, insanlar ve toplum" dedi. Şirketlerin bir sonraki jenerasyona nasıl bir dünya bırakacaklarının endişesi içerisinde olduğunu dile getiren Dördüncü, “Gelecekte kapsayıcı olmayan şirketlerin var olacağını düşünmüyorum. Farkındalık yaratma konusunu çoktan tamamlamış olmamız gerekiyor, artık harekete geçme zamanı" diye konuştu. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmanın, samimi bir şekilde aksiyon almanın önemine dikkat çeken Dördüncü, “1.5 derece hedefinde artık yapamazsak olmaz denilen bir yerdeyiz. COP26'da iklim değişikliği ile mücadele açısından bazı kazanımlar var, ancak verilen taahhütler 1.5 derece hedefini tutturabilmemiz için hala yeterli değil. Somut adımlar atıp, hedeflerimizi belirleyip harekete geçmeliyiz"dedi.

ANSİAD OLARAK İNİSİYATİF ALDIK

ANSİAD olarak Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen, dünyanın en büyük ve tek kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact'in parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Küreselde ve yerelde sürdürülebilirlik çalışmalarını takip ederek, bu anlamda yapılan iyi uygulama örneklerini geniş bir ağa ulaşarak yeni iş birlikleri kurmayı ve bu networkte sizlerle birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Başkan Akıncı, ANSİAD'ın global bir sorunu, yerel ölçekte üzerine düşeni yaparak ve yapacağı çalışmalarla çözüm için atılacak adımların bir parçası olarak sürece olumlu katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

Toplantı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı'nın Ahmet Cemal Dördüncü ve Melda Çele'ye hediye takdimiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.