Gazeteci Emrullah Acar serbest bırakıldı

GÜNDEM 25.11.2021 - 12:57, Güncelleme: 25.11.2021 - 12:57
 

Gazeteci Emrullah Acar serbest bırakıldı

Mezopotamya Ajansı muhabiri Emrullah Acar, altı gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Urfa'da 19 Kasım’da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Emrullah Acar dün itibariyle serbest bırakıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında "örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltında tutulan Acar, dün sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Acar, adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Acar çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Emniyet ifadesi dün alınan Acar'a “HDP’li gence ajanlık dayatması”, ve “Ajanlık dayatılan HDP’li genç işten çıkarıldı” başlıklı haberlerindeki Barış Özcan adlı kişi sorulmuştu. Özcan'ın, Acar'a ait dediği ses kaydı suçlama konusu yapılırken, Acar ses kaydının kendisi ile alakasının olmadığını belirtmişti. "Gazetecilik yapmaya devam edeceğim" Serbest bırakılan Acar şunları söyledi: “Gazetecilik faaliyetlerimden dolayı altı gündür gözaltındayım. İşlediğimi iddia ettikleri suç, bir haber kaynağımla yaptığım telefon görüşmesi. Biz gazeteciyiz ayda yüzlerce kişiyle telefon üzerinden görüşüyoruz. Gözaltına alınan bir şahıs var ve bu şahıs benimle görüşmesinden bir ses kaydı olduğunu iddia ediyor. Bunun üzerine altı gündür gazetecilik yapamadım, mesleğimi icra edemedim.” Ayda bir imza atmak koşuluyla adli kontrolle bırakıldığını belirten Acar, “Biz ayda onlarca, binlerce kişiyle iletişime geçiyoruz. İnsanların yaşadıklarını kimliklerine bakmadan işliyoruz. Bundan sonrada kim olursa olsun kimliğine bakmaksızın maruz kaldığı tehdit, baskıyı ve haksızlığı haberleştirmeye devam edeceğim. Yazmaya devam edeceğim. Bundan sonra gazetecilik faaliyetlerime ara vermeden, her ne kadar adli kontrol şartı olsa bile engel tanımaksızın MA’da gazetecilik yapmaya devam edeceğim. Sesime ses olanlara, gözaltı sürecinde yalnız bırakmayan avukatlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mezopotamya Ajansı muhabiri Emrullah Acar, altı gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Urfa'da 19 Kasım’da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Emrullah Acar dün itibariyle serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında "örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltında tutulan Acar, dün sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Acar, adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Acar çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Emniyet ifadesi dün alınan Acar'a “HDP’li gence ajanlık dayatması”, ve “Ajanlık dayatılan HDP’li genç işten çıkarıldı” başlıklı haberlerindeki Barış Özcan adlı kişi sorulmuştu.

Özcan'ın, Acar'a ait dediği ses kaydı suçlama konusu yapılırken, Acar ses kaydının kendisi ile alakasının olmadığını belirtmişti.

"Gazetecilik yapmaya devam edeceğim"

Serbest bırakılan Acar şunları söyledi:

“Gazetecilik faaliyetlerimden dolayı altı gündür gözaltındayım. İşlediğimi iddia ettikleri suç, bir haber kaynağımla yaptığım telefon görüşmesi. Biz gazeteciyiz ayda yüzlerce kişiyle telefon üzerinden görüşüyoruz. Gözaltına alınan bir şahıs var ve bu şahıs benimle görüşmesinden bir ses kaydı olduğunu iddia ediyor. Bunun üzerine altı gündür gazetecilik yapamadım, mesleğimi icra edemedim.”

Ayda bir imza atmak koşuluyla adli kontrolle bırakıldığını belirten Acar, “Biz ayda onlarca, binlerce kişiyle iletişime geçiyoruz. İnsanların yaşadıklarını kimliklerine bakmadan işliyoruz. Bundan sonrada kim olursa olsun kimliğine bakmaksızın maruz kaldığı tehdit, baskıyı ve haksızlığı haberleştirmeye devam edeceğim. Yazmaya devam edeceğim. Bundan sonra gazetecilik faaliyetlerime ara vermeden, her ne kadar adli kontrol şartı olsa bile engel tanımaksızın MA’da gazetecilik yapmaya devam edeceğim. Sesime ses olanlara, gözaltı sürecinde yalnız bırakmayan avukatlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.