Kadınların sorunlarına çözüm arandı

YEREL 09.12.2021 - 12:56, Güncelleme: 09.12.2021 - 12:56
 

Kadınların sorunlarına çözüm arandı

Konyaaltı Belediyesi'nin, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi ve Konyaaltı Lions Kulübü ile düzenlediği 'Güçlü Kadın Güçlü Yarınlar' çalıştayında kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm arandı.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi ve Konyaaltı Lions Kulübü ortaklığıyla 'Güçlü Kadın Güçlü Yarınlar' çalıştayı düzenledi. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, günümüzde kadınların yaşadığı sorunların seçme ve seçilmenin ötesine geçmiş durumda olduğunu söyledi. Bostan, “87 yılda geldiğimiz yere baktığımızda, 192 dünya ülkesi içerisinde meclis temsiliyetinde sadece 117'nci sıradayız. Avrupa ülkeleri arasındaki değerlendirmede ise sondan üçüncüyüz. Fakat son yıllarda tek sorunumuz seçilememek ya da kadın istihdamı ile ilgili değildir aslında. Artık hayatta kalmakla ilgili ciddi problemler yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunlara baktığımızda, cinsel istismar veya şiddetin her türlüsüyle karşı karşıyayız. İçimizdeki mücadeleyi hep canlı tutmalı ve zafere birlikte yürümeliyiz. Hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inanmakta ve hukuki yaptırımların yaşadığımız şiddete karşı daha da ağırlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Hatta bir takım suçlara gözetilen iyi niyet ceza indirimlerinin şiddet ve istismar noktasında gözetilmemesini istiyoruz. Sonuna kadar mücadeleye hazırız ve takipçisiyiz" dedi. SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Teoman Akçalı da çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amaçlarını, hedeflerini ve şu ana kadar gerçekleştirdiği projelere değindi. Moderatörlüğünü Kemer Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Burçin Çakın'ın yaptığı çalıştayda, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Avukat Pınar Toğaç Bulut, Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Adak ve Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Avukat Nevin Palacıoğlu Canbaz, önerilerini katılımcılarla paylaştı. Kadın haklarının nasıl kazanıldığı, şiddetin sosyolojik yapısı, uygulamada kadınlarımızın yaşadıkları sorunlar, çözüm yolları ve kanun maddeleri de konuşmacılar tarafından ele alındı.
Konyaaltı Belediyesi'nin, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi ve Konyaaltı Lions Kulübü ile düzenlediği 'Güçlü Kadın Güçlü Yarınlar' çalıştayında kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm arandı.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi ve Konyaaltı Lions Kulübü ortaklığıyla 'Güçlü Kadın Güçlü Yarınlar' çalıştayı düzenledi. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, günümüzde kadınların yaşadığı sorunların seçme ve seçilmenin ötesine geçmiş durumda olduğunu söyledi. Bostan, “87 yılda geldiğimiz yere baktığımızda, 192 dünya ülkesi içerisinde meclis temsiliyetinde sadece 117'nci sıradayız. Avrupa ülkeleri arasındaki değerlendirmede ise sondan üçüncüyüz. Fakat son yıllarda tek sorunumuz seçilememek ya da kadın istihdamı ile ilgili değildir aslında. Artık hayatta kalmakla ilgili ciddi problemler yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunlara baktığımızda, cinsel istismar veya şiddetin her türlüsüyle karşı karşıyayız. İçimizdeki mücadeleyi hep canlı tutmalı ve zafere birlikte yürümeliyiz. Hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inanmakta ve hukuki yaptırımların yaşadığımız şiddete karşı daha da ağırlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Hatta bir takım suçlara gözetilen iyi niyet ceza indirimlerinin şiddet ve istismar noktasında gözetilmemesini istiyoruz. Sonuna kadar mücadeleye hazırız ve takipçisiyiz" dedi.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Teoman Akçalı da çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amaçlarını, hedeflerini ve şu ana kadar gerçekleştirdiği projelere değindi. Moderatörlüğünü Kemer Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Burçin Çakın'ın yaptığı çalıştayda, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Avukat Pınar Toğaç Bulut, Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Adak ve Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Avukat Nevin Palacıoğlu Canbaz, önerilerini katılımcılarla paylaştı. Kadın haklarının nasıl kazanıldığı, şiddetin sosyolojik yapısı, uygulamada kadınlarımızın yaşadıkları sorunlar, çözüm yolları ve kanun maddeleri de konuşmacılar tarafından ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.