Faturayı millet ödüyor

GÜNDEM 22.12.2021 - 18:13, Güncelleme: 22.12.2021 - 18:13
 

Faturayı millet ödüyor

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın ekonomi politikasını sert bir dille eleştirdi

haberimizvar.net- Düzen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı dövize endeksli TL mevduatı sistemine ilişkin, "Ne yazık ki iktidar hala başarısızlıkları başkasına yüklemekte, başarıyı da kendi aldıkları kararlarda görmektedirler. Ama zararı ve faturasını millet ödemektedir. Kârdan menfaatleri varsa onları endişeye sevk edebiliyor. Dövizdeki durum ortada normal bir gidişat yok. Yüzde 60'lık bir dalgalanmayı hiçbir ekonomi kaldıramaz. Daha düne kadar Nass var denildi, şimdi yüksek kurun adına faiz koymayıp destek dediler ama paradan para kazanmayı insanlara vermek neyle izah edilebilir. Faizin adını değiştirmekle bunun hükmü değişmez" dedi.    TARİH TEKERRÜR EDİYOR Düzen, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bugünlerde gittiğimiz ilçeler, şehirler değişiyor ama öncelikli konular hiç değişmiyor; hayat pahalılığı, işsizlik, yüksek enflasyon, geçim sıkıntısı ve daha da üzüntü vericisi öngörülemezlik. İnşallah Saadet Partisi iktidarında bu öngörülemez günleri birlikte aşacağız. Türkiye'nin sağlıklı, kararlı ve kendinden emin bir şekilde yola devam edeceği günleri birlikte tesis edeceğiz. Bugün zam mı yapılacak? döviz ne olacak, Yatırımlar hangi hale gelecek, işsizliğin çözülmesi konusunda hangi kararlar alınacak? Bu soruların cevabını maalesef kimse bilmiyor. 20 yıl sonra dönüp dolaşıp geldiğimiz noktada 2001 kriz günlerinin ve aynı gündemlerin adeta 2021 yılında tekerrür ettiğine şahit oluyoruz. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiğinde dolar 2,15’di. Başkanlık sistemine geçtiğimizde dolar 4,60 kuruştu. Hangi rakama göre başarıyı belirleyelim, siz karar verin? 2014 öncesi mi? 2014-2018 arası mı? 2018 sonrası mı? 2020 mi? yoksa şu 3-4 günlük dönem mi? Ne yazık ki iktidar başarısızlıkları başkalarına yüklemekte, başarıyı da sadece kendi aldıkları kararlarda görmektedir ama zararı ve faturayı daima millete ödetmektedir. . Bu açıklanan model başarılı olmazsa; ortaya çıkacak mağduriyeti kim ödeyecek? Zenginin parası garanti altına alınıyor, kârı teminat altına alınıyor ama bu; milletten alınan vergilerinden karşılanacak. Sürekli fakirden zengine kaynak aktarması yapılıyor, buna nasıl teşebbüs ediyorsunuz anlayamıyorum.”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın ekonomi politikasını sert bir dille eleştirdi

haberimizvar.net- Düzen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı dövize endeksli TL mevduatı sistemine ilişkin, "Ne yazık ki iktidar hala başarısızlıkları başkasına yüklemekte, başarıyı da kendi aldıkları kararlarda görmektedirler. Ama zararı ve faturasını millet ödemektedir. Kârdan menfaatleri varsa onları endişeye sevk edebiliyor. Dövizdeki durum ortada normal bir gidişat yok. Yüzde 60'lık bir dalgalanmayı hiçbir ekonomi kaldıramaz. Daha düne kadar Nass var denildi, şimdi yüksek kurun adına faiz koymayıp destek dediler ama paradan para kazanmayı insanlara vermek neyle izah edilebilir. Faizin adını değiştirmekle bunun hükmü değişmez" dedi. 

 

TARİH TEKERRÜR EDİYOR

Düzen, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bugünlerde gittiğimiz ilçeler, şehirler değişiyor ama öncelikli konular hiç değişmiyor; hayat pahalılığı, işsizlik, yüksek enflasyon, geçim sıkıntısı ve daha da üzüntü vericisi öngörülemezlik. İnşallah Saadet Partisi iktidarında bu öngörülemez günleri birlikte aşacağız. Türkiye'nin sağlıklı, kararlı ve kendinden emin bir şekilde yola devam edeceği günleri birlikte tesis edeceğiz. Bugün zam mı yapılacak? döviz ne olacak, Yatırımlar hangi hale gelecek, işsizliğin çözülmesi konusunda hangi kararlar alınacak? Bu soruların cevabını maalesef kimse bilmiyor. 20 yıl sonra dönüp dolaşıp geldiğimiz noktada 2001 kriz günlerinin ve aynı gündemlerin adeta 2021 yılında tekerrür ettiğine şahit oluyoruz. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiğinde dolar 2,15’di. Başkanlık sistemine geçtiğimizde dolar 4,60 kuruştu. Hangi rakama göre başarıyı belirleyelim, siz karar verin? 2014 öncesi mi? 2014-2018 arası mı? 2018 sonrası mı? 2020 mi? yoksa şu 3-4 günlük dönem mi? Ne yazık ki iktidar başarısızlıkları başkalarına yüklemekte, başarıyı da sadece kendi aldıkları kararlarda görmektedir ama zararı ve faturayı daima millete ödetmektedir. . Bu açıklanan model başarılı olmazsa; ortaya çıkacak mağduriyeti kim ödeyecek? Zenginin parası garanti altına alınıyor, kârı teminat altına alınıyor ama bu; milletten alınan vergilerinden karşılanacak. Sürekli fakirden zengine kaynak aktarması yapılıyor, buna nasıl teşebbüs ediyorsunuz anlayamıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.