HALKI KANDIRMAYIN

GÜNDEM 04.01.2022 - 18:07, Güncelleme: 04.01.2022 - 18:07
 

HALKI KANDIRMAYIN

Enerjiye yapılan cumhuriyet tarihinin en büyük zammına Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikasından tepki geldi. Şube Başkanı İşeri, "Rakamları şişirseniz de gerçekleri saklayamazsınız" dedi

haberimizvar.net- Enerji başta olmak üzere yeni yıla büyük zamlarla girdik. Aralık ayında yapılan asgari ücret artışının ardından yağmur gibi gelen sonrası geçim daha da zorlaştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük enerji zammına tepki gösteren Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Başkanı Tanju İşeri, halkın bu yapılanların hesabını soracağını söyledi. İşeri,  "Ülke yeni yılın sabahına zam yağmuruyla uyandı. Doğalgazdan elektriğe ve akaryakıta pek çok ürün yılın ilk günü zamlandı. Yeni açıklanan zamlara göre elektriğe yüzde 50 ile yüzde 127 arası, konutta kullanılan doğalgaza yüzde 25, ticari kuruluşlarda kullanılan doğalgaza yüzde 50, motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, otogaza ise 78 kuruş zam yapıldı" diye konuştu.  FATURALAR KATLANDI  Hükümetin, çay kaşığı ile verdiğini kepçe ile geri aldığını savunan İşeri,  "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan açıklamada, 'Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş' ile 1 Ocak’tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacağı belirtildi. Bu zamlarla birlikte elektrik fiyatları son dört yılda beşe katlanmış oldu. Bu zamlar asgari ücrete verilen zam oranının katlamalı olarak geri alınacağının ilanıdır. Döviz kurundaki düşüşün marketlerde raf fiyatlarına yansıması gerekirken, siz fiyatların düşmesi bir yana daha da zamlanacağı bir düzeni yılbaşı hediyesi olarak bize sundunuz. Üstelikte bu zamların hepsi market raflarında tüketicinin temel ihtiyaçlarına yansıyacak. Asgari ücretin alım gücü bu zamlarla daha yılın ilk gününden zam öncesindeki duruma dönmüştür." diye konuştu.   HALKI YOKSULLUĞA İTTİNİZ  Televizyonlarda 'Sade vatandaşın dolarla işi nedir ki' sözleriyle vatandaşın aklıyla dalga geçildiğini ifade eden Tanju İşeri açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu zamların gerekçesi nedir? Eğer kur artışlarından kaynaklı ise bu zamların kiminle işi var? Aklımız ile alay mı ediyorsunuz? Enerji şirketlerini zenginleştirip, halkı yoksulluğa, karanlığa ittiniz. Artık yeter. Fedakârlık yapacak olanlar halk değil, bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Krizin bütün faturasını biz emekçilere değil, ülkeyi bugüne kadar yağmalayanlara, kamunun sırtından semiren elektrik şirketlerine çıkarın.  Zamlar geri çekilsin. Hızla artan fiyatlar karşısında ücretleri hızla gerileyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilsin.  KDV yüzde 1’e düşürülsün."
Enerjiye yapılan cumhuriyet tarihinin en büyük zammına Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikasından tepki geldi. Şube Başkanı İşeri, "Rakamları şişirseniz de gerçekleri saklayamazsınız" dedi

haberimizvar.net- Enerji başta olmak üzere yeni yıla büyük zamlarla girdik. Aralık ayında yapılan asgari ücret artışının ardından yağmur gibi gelen sonrası geçim daha da zorlaştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük enerji zammına tepki gösteren Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Başkanı Tanju İşeri, halkın bu yapılanların hesabını soracağını söyledi. İşeri,  "Ülke yeni yılın sabahına zam yağmuruyla uyandı. Doğalgazdan elektriğe ve akaryakıta pek çok ürün yılın ilk günü zamlandı. Yeni açıklanan zamlara göre elektriğe yüzde 50 ile yüzde 127 arası, konutta kullanılan doğalgaza yüzde 25, ticari kuruluşlarda kullanılan doğalgaza yüzde 50, motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, otogaza ise 78 kuruş zam yapıldı" diye konuştu. 

FATURALAR KATLANDI 

Hükümetin, çay kaşığı ile verdiğini kepçe ile geri aldığını savunan İşeri,  "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan açıklamada, 'Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş' ile 1 Ocak’tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacağı belirtildi. Bu zamlarla birlikte elektrik fiyatları son dört yılda beşe katlanmış oldu. Bu zamlar asgari ücrete verilen zam oranının katlamalı olarak geri alınacağının ilanıdır. Döviz kurundaki düşüşün marketlerde raf fiyatlarına yansıması gerekirken, siz fiyatların düşmesi bir yana daha da zamlanacağı bir düzeni yılbaşı hediyesi olarak bize sundunuz. Üstelikte bu zamların hepsi market raflarında tüketicinin temel ihtiyaçlarına yansıyacak. Asgari ücretin alım gücü bu zamlarla daha yılın ilk gününden zam öncesindeki duruma dönmüştür." diye konuştu.  

HALKI YOKSULLUĞA İTTİNİZ 

Televizyonlarda 'Sade vatandaşın dolarla işi nedir ki' sözleriyle vatandaşın aklıyla dalga geçildiğini ifade eden Tanju İşeri açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu zamların gerekçesi nedir? Eğer kur artışlarından kaynaklı ise bu zamların kiminle işi var? Aklımız ile alay mı ediyorsunuz? Enerji şirketlerini zenginleştirip, halkı yoksulluğa, karanlığa ittiniz. Artık yeter. Fedakârlık yapacak olanlar halk değil, bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Krizin bütün faturasını biz emekçilere değil, ülkeyi bugüne kadar yağmalayanlara, kamunun sırtından semiren elektrik şirketlerine çıkarın.  Zamlar geri çekilsin. Hızla artan fiyatlar karşısında ücretleri hızla gerileyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilsin.  KDV yüzde 1’e düşürülsün."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.