Esen'den uzlaşma vurgusu

GÜNDEM 05.01.2022 - 17:22, Güncelleme: 05.01.2022 - 17:22
 

Esen'den uzlaşma vurgusu

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yılın ilk meclis toplantısında yeni yıl dilek ve temennilerinde bulundu. Başkan Esen, "Hem iktidar hem muhalefetin, söz konusu ülke sorunuysa buna birlikte çözüm aradıkları ve uzlaşma kültürünün Türk siyasetine hakim olduğu bir yıl diliyorum. Tıpkı bizim Konyaaltı'nda seçildiğimiz günden beri CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP ile beraber yaptığımız gibi. Dileriz Konyaaltı'ndaki siyaset ve çalışma anlayışı tüm Türkiye'ye egemen olur" dedi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi Ocak ayı olağan Meclis Toplantısı, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen başkanlığında Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yılın ilk meclis toplantısında CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP meclis üyeleri 16 gündem maddesini oyladı. Parti grup sözcüleri, yeni yıla yönelik dileklerini paylaştı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise ülke sorunlarının siyasi polemik konusu yapılmadığı bir yıl dileğinde bulundu.  BAŞKANDAN UZLAŞMA TEMENNİSİ  Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 2022 yılından beklentilerini anlattı. Başkan Esen, "Hem iktidar hem muhalefetin, söz konusu ülke sorunuysa buna birlikte çözüm aradıkları ve uzlaşma kültürünün Türk siyasetine hakim olduğu bir yıl diliyorum. Tıpkı bizim Konyaaltı'nda seçildiğimiz günden beri CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP ile beraber yaptığımız gibi. Dileriz Konyaaltı'ndaki siyaset ve çalışma anlayışı tüm Türkiye'ye egemen olur" dedi.  'HAYIR DEDİKTEN SONRA AÇIKLA YAPMANIZ LAZIM'  2022 yılı içerisinde Konyaaltı Belediyesi'nin 20 milyon TL borçlanmasıyla ilgili gündem maddesini AK Parti Meclis üyeleri 'Hayır' oyu vererek reddetti. Bunun üzerine Başkan Esen, Konyaaltı Belediyesi'nin borçlanma ve toplanan vergilerinin kaynaklarını şeffaf bir şekilde yayımladıklarını anlattı. Başkan Esen, "Faaliyet raporumuzu birkaç ay önce onayladık. Yaptığımız yollar, kreşler, parklar ve sosyal yardım gibi işlerin tamamı faaliyet raporlarımızda vardı. Bir gerekçe sunmanızı talep ediyorum. Biz borçlanıyorsak mutlaka açıklamasını yaparız ama sizin de 'Hayır kredi çekmeyin' dedikten sonra mutlaka açıklama yapmanız lazım" diye konuştu.  'YÜZDE 30'LUK GELİR KAYBIMIZ VAR'  Konyaaltı ilçesi sınırlarında göreve geldiğinden beri TOKİ'nin toplam 190 milyon liralık arazi satışı yaptığını belirten Başkan Esen, “Eğer hazine o arsaları TOKİ vasıtasıyla değil de kendi satmış olsaydı, 190 milyon liranın yaklaşık 65 milyon lirası belediyeye gelir olacaktı. Buradan yaklaşık yüzde 30'luk gelir kaybımız var. Şeffafız, yani hiçbir şeyimiz yok. Sayıştay raporlarımızı, merak ettiklerinizi sizinle paylaşıyoruz. Merkezi hükümet tarafından kesilen 65 milyon liramızı kısmen kapatmak için biz de kredi yetkisi istiyoruz" dedi.  Konuşma sonrası yapılan oylamada ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yılın ilk meclis toplantısında yeni yıl dilek ve temennilerinde bulundu. Başkan Esen, "Hem iktidar hem muhalefetin, söz konusu ülke sorunuysa buna birlikte çözüm aradıkları ve uzlaşma kültürünün Türk siyasetine hakim olduğu bir yıl diliyorum. Tıpkı bizim Konyaaltı'nda seçildiğimiz günden beri CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP ile beraber yaptığımız gibi. Dileriz Konyaaltı'ndaki siyaset ve çalışma anlayışı tüm Türkiye'ye egemen olur" dedi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi Ocak ayı olağan Meclis Toplantısı, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen başkanlığında Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yılın ilk meclis toplantısında CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP meclis üyeleri 16 gündem maddesini oyladı. Parti grup sözcüleri, yeni yıla yönelik dileklerini paylaştı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise ülke sorunlarının siyasi polemik konusu yapılmadığı bir yıl dileğinde bulundu.

 BAŞKANDAN UZLAŞMA TEMENNİSİ

 Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 2022 yılından beklentilerini anlattı. Başkan Esen, "Hem iktidar hem muhalefetin, söz konusu ülke sorunuysa buna birlikte çözüm aradıkları ve uzlaşma kültürünün Türk siyasetine hakim olduğu bir yıl diliyorum. Tıpkı bizim Konyaaltı'nda seçildiğimiz günden beri CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP ile beraber yaptığımız gibi. Dileriz Konyaaltı'ndaki siyaset ve çalışma anlayışı tüm Türkiye'ye egemen olur" dedi.

 'HAYIR DEDİKTEN SONRA AÇIKLA YAPMANIZ LAZIM'

 2022 yılı içerisinde Konyaaltı Belediyesi'nin 20 milyon TL borçlanmasıyla ilgili gündem maddesini AK Parti Meclis üyeleri 'Hayır' oyu vererek reddetti. Bunun üzerine Başkan Esen, Konyaaltı Belediyesi'nin borçlanma ve toplanan vergilerinin kaynaklarını şeffaf bir şekilde yayımladıklarını anlattı. Başkan Esen, "Faaliyet raporumuzu birkaç ay önce onayladık. Yaptığımız yollar, kreşler, parklar ve sosyal yardım gibi işlerin tamamı faaliyet raporlarımızda vardı. Bir gerekçe sunmanızı talep ediyorum. Biz borçlanıyorsak mutlaka açıklamasını yaparız ama sizin de 'Hayır kredi çekmeyin' dedikten sonra mutlaka açıklama yapmanız lazım" diye konuştu.

 'YÜZDE 30'LUK GELİR KAYBIMIZ VAR'

 Konyaaltı ilçesi sınırlarında göreve geldiğinden beri TOKİ'nin toplam 190 milyon liralık arazi satışı yaptığını belirten Başkan Esen, “Eğer hazine o arsaları TOKİ vasıtasıyla değil de kendi satmış olsaydı, 190 milyon liranın yaklaşık 65 milyon lirası belediyeye gelir olacaktı. Buradan yaklaşık yüzde 30'luk gelir kaybımız var. Şeffafız, yani hiçbir şeyimiz yok. Sayıştay raporlarımızı, merak ettiklerinizi sizinle paylaşıyoruz. Merkezi hükümet tarafından kesilen 65 milyon liramızı kısmen kapatmak için biz de kredi yetkisi istiyoruz" dedi.

 Konuşma sonrası yapılan oylamada ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.