GEÇİNEMİYORUZ

GÜNDEM 16.01.2022 - 17:36, Güncelleme: 16.01.2022 - 17:36
 

GEÇİNEMİYORUZ

Attalos Heykeli önüne kurulan Halk Kürsüsü'nde konuşan işçi, emekli, esnaf, kadınlar ve EYT'liler "Geçinemiyoruz" diyerek haykırdı

haberimizvar.net- Antalya Halkevi öncülüğünde Attalos Heykeli önüne halk kürsüsü kuruldu. Burada sırayla söz alan işçi, emekli, esnaf, kadınlar ve EYT'liler yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Etkinliğe katılımın yüksek olduğu görüldü.  Halk kürsüsünde yapılan ortak açıklamada, "Bugün buraya milyonlarca geçinemeyen, milyonlarca açlık sınırının altında yaşayan, milyonlarca işsizin ve her gün yoksullaşan milyonlarca yurttaşın sesi olarak geldik. Bizler bu memleketin geçinemeyen milyonlarıyız! Ülke tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz. Ülkemizde kırk yıldır uygulanan neo liberal ekonomi politikaları artık sonuna geldi. Bugün görülmektedir ki son yirmi yılı AKP eliyle ülkenin bütün tarihsel ekonomik alt yapısını tahrip ederek uygulanan bu politikalar, halkı yoksulluğa ve açlığa mahkûm etmiştir" denildi.   HAYAT PAHALIĞI ALDI BAŞINI GİTTİ  "Geçmiş ekonomik krizlerde en azından temel gıda maddelerine sığınarak krizi atlatabilen halk, AKP eliyle tarımın çökertilip dışa-emperyalizme bağımlı hale getirilmesi ile birlikte artık bu imkânlarını da yitirmiştir. Pahalılıktan et alamayan yurttaşlarımızın yöneldikleri bakliyat ürünleri bile ithal geldiği için ateş pahası olmuştur. Geçmiş sosyal devletin ulaşım, barınma, enerji, sağlık, eğitim gibi ucuz veya parasız uygulamaları ise giderek pahalı ve paralı hale getirilmiştir" denilen açıklamada şunlar söylendi: "Çıplak ücretlerimiz emekli maaşlarımız, yevmiyelerimiz vahşice işleyen kapitalizm altında ve ekonomik krizler karşısında elimizde kalan son şeyler olmuştur. Ne yılbaşında açıklanan asgari ücret, ne de yalancı TÜİK’ in marifetiyle düşük gösterilen enflasyon oranları ve karşılığında açıklanan memur ve emekli maaşları halkın derdine ilaç olamamaktadır. Emekliye yapıldığı söylenen güzellik bir yalandır. Emeklilerin üçte biri 2.500 TL maaşta eşitlenmiş ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir" SERMAYEYE YATIRIM YAPILIYOR    AKP iktidarının halkı değil sermayeyi düşündüğü vurgulanan açıklamada, "İktidar, bu ülkenin işçilerine emeklilerine yoksullarına göstermelik ücret artışlarını reva görürken, eşi benzeri görülmemiş bir uygulamayla para sahiplerini korumak için Kur Korumalı Mevduat diye bir şey icat etmiştir. Elinde büyük paralar bulunan sermaye kesimleri ve rantiyelere kamu parasından faiz garantisi verilmiştir. Yani bizlerin ödediği vergilerle oluşan Hazineden faiz garantisi verilmiştir. Üç beş yandaşa peşkeş çekilen paraların esas sahipleri bizleriz; vergilerden, emeğimizden çalınanlardan birikiyor o servetler. Elektriğe yapılan yüzde 75 ile yüzde 158 arasındaki kademeli zam, TÜİK’in yıllık yüzde 36’lık TÜFE yalanının çok çok üstündedir. Ama bizler biliyoruz ki yapılan bu zamlar, maliyet hesabından çok enerji şirketlerinin bankalara olan borçlarının halkın sırtına yıkılmasıdır" denildi. Ortak açıklamanın ardından farklı kesimleri temsilen vatandaşlar söz olarak sorunlarını anlattı.
Attalos Heykeli önüne kurulan Halk Kürsüsü'nde konuşan işçi, emekli, esnaf, kadınlar ve EYT'liler "Geçinemiyoruz" diyerek haykırdı

haberimizvar.net- Antalya Halkevi öncülüğünde Attalos Heykeli önüne halk kürsüsü kuruldu. Burada sırayla söz alan işçi, emekli, esnaf, kadınlar ve EYT'liler yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Etkinliğe katılımın yüksek olduğu görüldü.  Halk kürsüsünde yapılan ortak açıklamada, "Bugün buraya milyonlarca geçinemeyen, milyonlarca açlık sınırının altında yaşayan, milyonlarca işsizin ve her gün yoksullaşan milyonlarca yurttaşın sesi olarak geldik. Bizler bu memleketin geçinemeyen milyonlarıyız! Ülke tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz. Ülkemizde kırk yıldır uygulanan neo liberal ekonomi politikaları artık sonuna geldi. Bugün görülmektedir ki son yirmi yılı AKP eliyle ülkenin bütün tarihsel ekonomik alt yapısını tahrip ederek uygulanan bu politikalar, halkı yoksulluğa ve açlığa mahkûm etmiştir" denildi.

 

HAYAT PAHALIĞI ALDI BAŞINI GİTTİ 

"Geçmiş ekonomik krizlerde en azından temel gıda maddelerine sığınarak krizi atlatabilen halk, AKP eliyle tarımın çökertilip dışa-emperyalizme bağımlı hale getirilmesi ile birlikte artık bu imkânlarını da yitirmiştir. Pahalılıktan et alamayan yurttaşlarımızın yöneldikleri bakliyat ürünleri bile ithal geldiği için ateş pahası olmuştur. Geçmiş sosyal devletin ulaşım, barınma, enerji, sağlık, eğitim gibi ucuz veya parasız uygulamaları ise giderek pahalı ve paralı hale getirilmiştir" denilen açıklamada şunlar söylendi: "Çıplak ücretlerimiz emekli maaşlarımız, yevmiyelerimiz vahşice işleyen kapitalizm altında ve ekonomik krizler karşısında elimizde kalan son şeyler olmuştur. Ne yılbaşında açıklanan asgari ücret, ne de yalancı TÜİK’ in marifetiyle düşük gösterilen enflasyon oranları ve karşılığında açıklanan memur ve emekli maaşları halkın derdine ilaç olamamaktadır. Emekliye yapıldığı söylenen güzellik bir yalandır. Emeklilerin üçte biri 2.500 TL maaşta eşitlenmiş ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir"

SERMAYEYE YATIRIM YAPILIYOR 

 

AKP iktidarının halkı değil sermayeyi düşündüğü vurgulanan açıklamada, "İktidar, bu ülkenin işçilerine emeklilerine yoksullarına göstermelik ücret artışlarını reva görürken, eşi benzeri görülmemiş bir uygulamayla para sahiplerini korumak için Kur Korumalı Mevduat diye bir şey icat etmiştir. Elinde büyük paralar bulunan sermaye kesimleri ve rantiyelere kamu parasından faiz garantisi verilmiştir. Yani bizlerin ödediği vergilerle oluşan Hazineden faiz garantisi verilmiştir. Üç beş yandaşa peşkeş çekilen paraların esas sahipleri bizleriz; vergilerden, emeğimizden çalınanlardan birikiyor o servetler. Elektriğe yapılan yüzde 75 ile yüzde 158 arasındaki kademeli zam, TÜİK’in yıllık yüzde 36’lık TÜFE yalanının çok çok üstündedir. Ama bizler biliyoruz ki yapılan bu zamlar, maliyet hesabından çok enerji şirketlerinin bankalara olan borçlarının halkın sırtına yıkılmasıdır" denildi. Ortak açıklamanın ardından farklı kesimleri temsilen vatandaşlar söz olarak sorunlarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.