Tersine Dünya prömiyeri 17 Şubat'ta

KÜLTÜR 11.02.2022 - 17:13, Güncelleme: 11.02.2022 - 17:13
 

Tersine Dünya prömiyeri 17 Şubat'ta

Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Tersine Dünya oyununun prömiyeri 17 Şubat'ta gerçekleşecek

haberimizvar.net-Orhan Kemal'in yazıp, Mustafa Gültekin tarafından uyarlanan Tersine Dünya oyunu için 17 Şubat Perşembe günü saat: 20.00'de Antalya Devlet Tiyatrosu'nda prömiyer yapılacak. Oyun ayrıca 18-19-25 ve 26 Şubat'ta yine Antalya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Oyunun konusu Mahallenin bıçkın kabadayısı Bitirim Leyla, cezaevine düşünce kocası ve oğlunu ardında perişan bırakır. Geçim derdi bir yandan namus belası bir yandan aile çıkmaza sürüklenir. Ailesinin namusunu dert eden Leyla cezaevinden çıkıp mahalleye döndüğünde, çevresinde gelişen olaylar, “namus, namus” dedikçe batağa sürüklenen insanlar hepimizi hayrete düşürür. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından sahneye taşınan oyunda erkek ve kadının toplumsal rolleri değiştirilerek cinsel kimlikler üzerindeki sosyal aksaklıklar, toplumsal baskının açtığı arızalar açığa çıkarılır. Bozuk düzenin tersine çevrildiği oyunda durumun vehameti anlatılır.
Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Tersine Dünya oyununun prömiyeri 17 Şubat'ta gerçekleşecek

haberimizvar.net-Orhan Kemal'in yazıp, Mustafa Gültekin tarafından uyarlanan Tersine Dünya oyunu için 17 Şubat Perşembe günü saat: 20.00'de Antalya Devlet Tiyatrosu'nda prömiyer yapılacak. Oyun ayrıca 18-19-25 ve 26 Şubat'ta yine Antalya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek.


Oyunun konusu

Mahallenin bıçkın kabadayısı Bitirim Leyla, cezaevine düşünce kocası ve oğlunu ardında perişan bırakır. Geçim derdi bir yandan namus belası bir yandan aile çıkmaza sürüklenir. Ailesinin namusunu dert eden Leyla cezaevinden çıkıp mahalleye döndüğünde, çevresinde gelişen olaylar, “namus, namus” dedikçe batağa sürüklenen insanlar hepimizi hayrete düşürür. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından sahneye taşınan oyunda erkek ve kadının toplumsal rolleri değiştirilerek cinsel kimlikler üzerindeki sosyal aksaklıklar, toplumsal baskının açtığı arızalar açığa çıkarılır. Bozuk düzenin tersine çevrildiği oyunda durumun vehameti anlatılır.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.