Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

GÜNDEM 17.02.2022 - 10:47, Güncelleme: 17.02.2022 - 10:47
 

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

ABD, Rusya'nın Ukrayna sınırına 7 bin yeni asker gönderdiğini öne sürdü, Rusya ise Ukrayna'yı ateşkesi bozmakla suçladı. Bu açıklamalar sonrası 'güvenli liman' altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

haberimizvar.net- Altın fiyatları hafta başında son 8 ayın zirvesine tırmanırken, Rusya'nın Ukrayna sınırında tatbikata katılan birliklerin üslerine dönmeye başladığını açıklamasıyla salı günü bir miktar geriledi. Ancak son gelen açıklamalar sonrası olası bir savaşa yönelik endişeler nedeniyle altın fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Salı günü, son 8 ayın zirvesi olan 1878 dolar seviyesini gören ons altın güne 1874 dolardan başladı. İç piyasada ise gram altın yüzde 1,30 prim yaparak 820 liraya yükseldi. Çeyrek altın 1319 liradan satılıyor.   Dolar 13,62, euro ise 15,50 liradan güne başladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin geri çekildiğini gözlemlemediklerini söyledi. Blinken ayrıca Rusya lideri Putin'i Donetsk ve Luhansk'ı tanımaması konusunda uyardı. RIA haber ajansında yayınlanan habere göre ise Ukrayna'nın, ülkenin doğusundaki  Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne havan toplu saldırıda bulunulduğu öne sürüldü.    
ABD, Rusya'nın Ukrayna sınırına 7 bin yeni asker gönderdiğini öne sürdü, Rusya ise Ukrayna'yı ateşkesi bozmakla suçladı. Bu açıklamalar sonrası 'güvenli liman' altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

haberimizvar.net- Altın fiyatları hafta başında son 8 ayın zirvesine tırmanırken, Rusya'nın Ukrayna sınırında tatbikata katılan birliklerin üslerine dönmeye başladığını açıklamasıyla salı günü bir miktar geriledi. Ancak son gelen açıklamalar sonrası olası bir savaşa yönelik endişeler nedeniyle altın fiyatları yeniden yükselmeye başladı.

Salı günü, son 8 ayın zirvesi olan 1878 dolar seviyesini gören ons altın güne 1874 dolardan başladı. İç piyasada ise gram altın yüzde 1,30 prim yaparak 820 liraya yükseldi. Çeyrek altın 1319 liradan satılıyor.

 

Dolar 13,62, euro ise 15,50 liradan güne başladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin geri çekildiğini gözlemlemediklerini söyledi. Blinken ayrıca Rusya lideri Putin'i Donetsk ve Luhansk'ı tanımaması konusunda uyardı.

RIA haber ajansında yayınlanan habere göre ise Ukrayna'nın, ülkenin doğusundaki  Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne havan toplu saldırıda bulunulduğu öne sürüldü.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.