AKM de 'korno' keyfi

KÜLTÜR 06.03.2022 - 15:10, Güncelleme: 06.03.2022 - 15:10
 

AKM de 'korno' keyfi

Antalyalı klasik müzikseverler, Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) 'korno' konserinde keyifli bir akşam yaşadı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı ve şefi Eray İnal yönetti. Korno sanatçıları Mahir Kalmık ile Cenk Şahin de solist olarak sahnedeki yerlerini aldı. Konserde ülkemizde ve yurt dışında konserler veren korno sanatçıları Mahir Kalmık ile Cenk Şahin ikilisi orkestra eşliğinde dünyaca ünlü besteci Antonio Rossetti'nin 'İki Korno İçin Konçertosu'nu Antalyalı müzik severler için seslendirdi. Ayrıca, besteci W.A Mozart'ın 'Figaro'nun Düğünü Uvertürü', F. Schubert'in de 'No.8 Bitmemiş Senfoni'si de yorumlandı. Müzikseverler keyifli bir akşam yaşarken solist sanatçıları, orkestra şefini, orkestra üyelerini alkış yağmuruna tuttu.    
Antalyalı klasik müzikseverler, Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) 'korno' konserinde keyifli bir akşam yaşadı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı ve şefi Eray İnal yönetti. Korno sanatçıları Mahir Kalmık ile Cenk Şahin de solist olarak sahnedeki yerlerini aldı.


Konserde ülkemizde ve yurt dışında konserler veren korno sanatçıları Mahir Kalmık ile Cenk Şahin ikilisi orkestra eşliğinde dünyaca ünlü besteci Antonio Rossetti'nin 'İki Korno İçin Konçertosu'nu Antalyalı müzik severler için seslendirdi. Ayrıca, besteci W.A Mozart'ın 'Figaro'nun Düğünü Uvertürü', F. Schubert'in de 'No.8 Bitmemiş Senfoni'si de yorumlandı.


Müzikseverler keyifli bir akşam yaşarken solist sanatçıları, orkestra şefini, orkestra üyelerini alkış yağmuruna tuttu.

 

 

ANTALYALI KLASIK MUZIK SEVERLER, DEVLET SENFONI ORKESTRASI'NIN (ADSO) 'KORNO' KONSERINDE KEYIFLI BIR AKSAM YASADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.