Putin imzaladı... İlk gün, ilk ceza

GÜNDEM 07.03.2022 - 14:24, Güncelleme: 07.03.2022 - 14:24
 

Putin imzaladı... İlk gün, ilk ceza

Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzasıyla 4 Mart'ta yürürlüğe giren, "Rusya ordusunun eylemleri hakkında yanlış-sahte bilgi yayanlara cezalandırılması yasasına" ilk ceza geldi...

haberimizvar.net- Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzasıyla 4 Mart'ta yürürlüğe giren, "Rusya ordusunun eylemleri hakkında yanlış-sahte bilgi yayanların 100 bin rubleye kadar para, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına ilişkin yasa"ya dayanarak ilk ceza kesildi.    Kostroma şehrindeki bir mahkeme, aktivist Irina Şumilova'yı "Rus ordusunun itibarını zedelemek" suçundan 30 bin ruble para cezasına çarptırdı.   Polis, 21 yaşındaki eylemcinin, içeriği Rus silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştırmak olan bir poster taşıdığını açıkladı.   Türkrus sitesinin aktardığına göre, yasanın çıkmasıyla pek çok web sitesi ve blogger "olası rikler nedeniyle" yayınlarına son verdiğini açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzasıyla 4 Mart'ta yürürlüğe giren, "Rusya ordusunun eylemleri hakkında yanlış-sahte bilgi yayanlara cezalandırılması yasasına" ilk ceza geldi...

haberimizvar.net-

Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzasıyla 4 Mart'ta yürürlüğe giren, "Rusya ordusunun eylemleri hakkında yanlış-sahte bilgi yayanların 100 bin rubleye kadar para, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına ilişkin yasa"ya dayanarak ilk ceza kesildi. 

 

Kostroma şehrindeki bir mahkeme, aktivist Irina Şumilova'yı "Rus ordusunun itibarını zedelemek" suçundan 30 bin ruble para cezasına çarptırdı.

 

Polis, 21 yaşındaki eylemcinin, içeriği Rus silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştırmak olan bir poster taşıdığını açıkladı.

 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, yasanın çıkmasıyla pek çok web sitesi ve blogger "olası rikler nedeniyle" yayınlarına son verdiğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.