Erdoğan'ı düzeltmek için sıraya girdiler

GÜNDEM 11.03.2022 - 10:45, Güncelleme: 11.03.2022 - 10:45
 

Erdoğan'ı düzeltmek için sıraya girdiler

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözü gündemdeki yerini koruyor. Doktorların tepkisini çeken Erdoğan'ın sözlerini düzeltmek AKP'lilere kaldı...

haberimizvar.net- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde doktorlara yönelik sarf ettiği sözler tepki çekmişti. Doktorlara yönelik çok sert ifadeler kullanan Erdoğan'ın sözlerini düzeltmek için AKP'liler sıraya girdi. “Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor vs. Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin.” ifadelerini kullanan Erdoğan'ın sözleri, haklarını almak için 14-15 Mart'ta greve hazırlanan sağlık çalışanlarının tepkisini çekti.  İLK AÇIKLAMA KOCA'DAN Erdoğan'ın sözlerinin ardından ilk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'na katılan Koca, Erdoğan'ın sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik şu açıklamaları yaptı: "Bugün konulan kural haddi aşana haddini bildirmiyor. Yasanın huzuruna giden olayları azaltmak için çalışıyoruz. Fakat had bildirir bir gerçek olmadan arkadaşlarımızın imdat çığlıkları, beyaz kod panikleri hiçbirimize huzur vermez. Sağlıkta şiddet suçlarına karşı artık ne yapmamız gerektiğini bildiğimizi düşünüyorum' diyen Koca'nın "Sağlığa, sağlık hizmetine hepimizin ihtiyacı var. Bugün ise sağlıkçıların size ihtiyacı var. Hakkımızı hukukumuzu lütfen koruyun."  ÖZHASEKİ DE TOPA GİRDİ Erdoğan'ın tepki çeken sözleriyle ilgili ilk net açıklama ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den geldi. Özhaseki, Erdoğan'ın gafını, "Halk diliyle konuşur" diyerek savundu.  Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Özhaseki, şunları söyledi:  "Devlet, öğrencisine çok yatırım yapıyor. Çocuklar tabii ki bir yandan kendi istikballerini düşünecekler ama bir yandan da bu ülkeye, topraklara karşı sorumluluklarının olduğu bilmeleri lazım. Maaşlarda sıkıntı olduğunu biliyoruz, haklarını da kimse yemek istemez. Tüm sağlık çalışanlarının maaşları ile ilgili çalışma hakkında bizlere de bilgi verildi. Amaç iyileştirmek. Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur." Fahrettin Koca ile Mehmet Özhaseki'nin peş peşe günlerde gelen açıklamaları, "Erdoğan'ın gafını AKP'liler düzeltiyor" yorumlarına neden oldu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözü gündemdeki yerini koruyor. Doktorların tepkisini çeken Erdoğan'ın sözlerini düzeltmek AKP'lilere kaldı...

haberimizvar.net- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde doktorlara yönelik sarf ettiği sözler tepki çekmişti. Doktorlara yönelik çok sert ifadeler kullanan Erdoğan'ın sözlerini düzeltmek için AKP'liler sıraya girdi.

“Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor vs. Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin.” ifadelerini kullanan Erdoğan'ın sözleri, haklarını almak için 14-15 Mart'ta greve hazırlanan sağlık çalışanlarının tepkisini çekti.

 İLK AÇIKLAMA KOCA'DAN
Erdoğan'ın sözlerinin ardından ilk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'na katılan Koca, Erdoğan'ın sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik şu açıklamaları yaptı:

"Bugün konulan kural haddi aşana haddini bildirmiyor. Yasanın huzuruna giden olayları azaltmak için çalışıyoruz. Fakat had bildirir bir gerçek olmadan arkadaşlarımızın imdat çığlıkları, beyaz kod panikleri hiçbirimize huzur vermez. Sağlıkta şiddet suçlarına karşı artık ne yapmamız gerektiğini bildiğimizi düşünüyorum' diyen Koca'nın "Sağlığa, sağlık hizmetine hepimizin ihtiyacı var. Bugün ise sağlıkçıların size ihtiyacı var. Hakkımızı hukukumuzu lütfen koruyun." 

ÖZHASEKİ DE TOPA GİRDİ
Erdoğan'ın tepki çeken sözleriyle ilgili ilk net açıklama ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den geldi. Özhaseki, Erdoğan'ın gafını, "Halk diliyle konuşur" diyerek savundu. 

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Özhaseki, şunları söyledi: 
"Devlet, öğrencisine çok yatırım yapıyor. Çocuklar tabii ki bir yandan kendi istikballerini düşünecekler ama bir yandan da bu ülkeye, topraklara karşı sorumluluklarının olduğu bilmeleri lazım. Maaşlarda sıkıntı olduğunu biliyoruz, haklarını da kimse yemek istemez. Tüm sağlık çalışanlarının maaşları ile ilgili çalışma hakkında bizlere de bilgi verildi. Amaç iyileştirmek. Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur."

Fahrettin Koca ile Mehmet Özhaseki'nin peş peşe günlerde gelen açıklamaları, "Erdoğan'ın gafını AKP'liler düzeltiyor" yorumlarına neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.