KYK, 'Cengiz Elektrik devletleştirilsin' diyen öğrencinin bursunu kesti!

GÜNDEM 06.04.2022 - 12:47, Güncelleme: 06.04.2022 - 12:47
 

KYK, 'Cengiz Elektrik devletleştirilsin' diyen öğrencinin bursunu kesti!

Antalya'da 'CK (Cengiz-Kolin) Elektrik devletleştirilsin' eylemine katılan bir öğrencinin KYK'den aldığı burs kesildi.

haberimizvar.net- Antalya'da düzenlenen ve "Bu faturaları ödeyemiyoruz, Cengiz Elektrik devletleştirilsin" içeriğiyle düzenlenen eylemlere katılan Hazal Üner adlı öğrencinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden (KYK) bursu kesildi. Kendisine bir tebligatla iletilen bilgilendirmede gerekçe olarak "öğrenim özgürlüğünü ihlal ettiği" iddiası yer aldı. soL Haber’den Özkan Öztaş’ın haberine göre, tebligatta faturaların pahalı olmasını eleştiren öğrenciye, "kamu düzenini bozduğu, terör ve anarşi faliyetleri"ne katıldığı suçlaması yapıldı. Ayrıca tebligatta öğrenciye tuhaf bir şekilde öğrenim özgürlüğünü engellediği suçlamasında bulunuldu. Konuya ilişkin soL Haber'e konuşan Üner, "Tebligatı görünce şaşırdım. Anayasal bir hak olan protesto hakkımı kullandım, konuyla ilgili hiç bir soruşturma ya da dava ile karşılaşmadım ama Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun hakkımda kararını vermiş hemen" dedi.
Antalya'da 'CK (Cengiz-Kolin) Elektrik devletleştirilsin' eylemine katılan bir öğrencinin KYK'den aldığı burs kesildi.

haberimizvar.net- Antalya'da düzenlenen ve "Bu faturaları ödeyemiyoruz, Cengiz Elektrik devletleştirilsin" içeriğiyle düzenlenen eylemlere katılan Hazal Üner adlı öğrencinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden (KYK) bursu kesildi. Kendisine bir tebligatla iletilen bilgilendirmede gerekçe olarak "öğrenim özgürlüğünü ihlal ettiği" iddiası yer aldı.

soL Haber’den Özkan Öztaş’ın haberine göre, tebligatta faturaların pahalı olmasını eleştiren öğrenciye, "kamu düzenini bozduğu, terör ve anarşi faliyetleri"ne katıldığı suçlaması yapıldı. Ayrıca tebligatta öğrenciye tuhaf bir şekilde öğrenim özgürlüğünü engellediği suçlamasında bulunuldu. Konuya ilişkin soL Haber'e konuşan Üner, "Tebligatı görünce şaşırdım. Anayasal bir hak olan protesto hakkımı kullandım, konuyla ilgili hiç bir soruşturma ya da dava ile karşılaşmadım ama Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun hakkımda kararını vermiş hemen" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.