Gerçek engellenemez

SİYASET 15.04.2022 - 13:55, Güncelleme: 15.04.2022 - 13:55
 

Gerçek engellenemez

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Resmi istatistiklerin koordinasyonunda tek yetkili olan Türkiye İstatistik Kurumu’na alternatif olarak enflasyon hesaplanmasının önüne geçecek taslak bir çalışma yapıldığı ile ilgili açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Kayabaş, TÜİK dışında başka bir kurum, enflasyon hesaplayamayacağı vehesaplayıp kamuoyuna açıklayabilmek için TÜİK’e izin başvurusu yapılmasını gerektiği tasarıya tepki göstererek; “TÜİK'e alternatif olsun diye değil hemşehrilerimiz gerçek verilere ulaşsın gayesiyle yapıyoruz. Bu anlamda TÜİK bizim ne rakibimiz ne de alternatifimizdir. Açıkladıkları verileri sadece ibret almak için takip ediyoruz” dedi. Kayabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “O ay birkaç gün geciktirirsek yerel medya mensupları tarafından aranarak istenen ve Antalya kamuoyu tarafından yakinen takip edilen ekonomi raporlarımızı 2020 Kasım ayından itibaren Antalya’mıza ait açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyetini Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak ilân ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları dayanak oluşturarak elimizde 2020 Kasım'dan itibaren veri arşivi oluştuğu için 2021 Kasım'dan bugüne de yukarıdaki çalışmalara ek olarak "aylık ve yıllık gıda enflasyonunu" da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunu yaparken de TÜİK'e alternatif olsun diye değil hemşehrilerimiz gerçek verilere ulaşsın gayesiyle yapıyoruz. Bu anlamda TÜİK bizim ne rakibimiz ne de alternatifimizdir. Açıkladıkları verileri sadece ibret almak için takip ediyoruz.  Geldiğimiz gün itibariyle Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak bizim ve diğer bazı kuruluşların yapmış olduğu bu çalışmalar, Milletimizin dikkatini çekmeye başladığı, gerçek verilere ulaşımı kolaylaştırdığı ve sağladığı için birilerini rahatsız etmeye başladı.  Bu sebeple bir kanun taslağı üzerinde çalışıldığı ve TÜİK'ten başka herhangi bir kurumun enflasyonu hesaplayamayacağı eğer ki hesaplarsa ve TÜİK'ten izin almadan açıklarsa, açıklayan kişilere 3 yıla kadar hapis cezası verileceği ve yayımlanan habere ve internet sitelerine de erişim engeli konulacağı yetkili ağızlarca ciddî bir şekilde dillendiriliyor.  Biz, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak bu fısıltıların sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşünmek istediğimizi ifade etmek isteriz. Eğer ki bu söylenti gerçeğe döner ve yasa olarak karşımıza çıkarsa bu durum dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir sansür uygulaması olarak demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Aynı zamanda söz konusu söylentilerin hayata geçmesi ile TÜİK’in değil de bizlerin verilerinin doğru olduğunun da hükümet tarafından kabul edildiği anlamına geleceğini de bildirmek isteriz.  Biz, Saadet Partisi olarak yasal çerçeve içerisinde doğru bildiğimizi söylemekten, gerçeğin yanında olmaktan hiçbir şartta geri durmayız, duramayız. Her halükarda bir yol bulma azmine, kararlılığına ve zorlukların üstesinden gelecek akademik yetkinliğe de sahibiz. Gerekirse yapacak olduğumuz çalışmaları kapı kapı dolaşıp hemşehrilerimize tek tek izah da ederiz. Unutulmamalıdır ki gerçek er ya da geç açığa çıkar ve gerçek asla ve asla engellenemez.”
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Resmi istatistiklerin koordinasyonunda tek yetkili olan Türkiye İstatistik Kurumu’na alternatif olarak enflasyon hesaplanmasının önüne geçecek taslak bir çalışma yapıldığı ile ilgili açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Kayabaş, TÜİK dışında başka bir kurum, enflasyon hesaplayamayacağı vehesaplayıp kamuoyuna açıklayabilmek için TÜİK’e izin başvurusu yapılmasını gerektiği tasarıya tepki göstererek; “TÜİK'e alternatif olsun diye değil hemşehrilerimiz gerçek verilere ulaşsın gayesiyle yapıyoruz. Bu anlamda TÜİK bizim ne rakibimiz ne de alternatifimizdir. Açıkladıkları verileri sadece ibret almak için takip ediyoruz” dedi.

Kayabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “O ay birkaç gün geciktirirsek yerel medya mensupları tarafından aranarak istenen ve Antalya kamuoyu tarafından yakinen takip edilen ekonomi raporlarımızı 2020 Kasım ayından itibaren Antalya’mıza ait açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyetini Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak ilân ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları dayanak oluşturarak elimizde 2020 Kasım'dan itibaren veri arşivi oluştuğu için 2021 Kasım'dan bugüne de yukarıdaki çalışmalara ek olarak "aylık ve yıllık gıda enflasyonunu" da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunu yaparken de TÜİK'e alternatif olsun diye değil hemşehrilerimiz gerçek verilere ulaşsın gayesiyle yapıyoruz. Bu anlamda TÜİK bizim ne rakibimiz ne de alternatifimizdir. Açıkladıkları verileri sadece ibret almak için takip ediyoruz.
 Geldiğimiz gün itibariyle Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak bizim ve diğer bazı kuruluşların yapmış olduğu bu çalışmalar, Milletimizin dikkatini çekmeye başladığı, gerçek verilere ulaşımı kolaylaştırdığı ve sağladığı için birilerini rahatsız etmeye başladı. 
Bu sebeple bir kanun taslağı üzerinde çalışıldığı ve TÜİK'ten başka herhangi bir kurumun enflasyonu hesaplayamayacağı eğer ki hesaplarsa ve TÜİK'ten izin almadan açıklarsa, açıklayan kişilere 3 yıla kadar hapis cezası verileceği ve yayımlanan habere ve internet sitelerine de erişim engeli konulacağı yetkili ağızlarca ciddî bir şekilde dillendiriliyor. 
Biz, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak bu fısıltıların sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşünmek istediğimizi ifade etmek isteriz. Eğer ki bu söylenti gerçeğe döner ve yasa olarak karşımıza çıkarsa bu durum dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir sansür uygulaması olarak demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Aynı zamanda söz konusu söylentilerin hayata geçmesi ile TÜİK’in değil de bizlerin verilerinin doğru olduğunun da hükümet tarafından kabul edildiği anlamına geleceğini de bildirmek isteriz. 
Biz, Saadet Partisi olarak yasal çerçeve içerisinde doğru bildiğimizi söylemekten, gerçeğin yanında olmaktan hiçbir şartta geri durmayız, duramayız. Her halükarda bir yol bulma azmine, kararlılığına ve zorlukların üstesinden gelecek akademik yetkinliğe de sahibiz. Gerekirse yapacak olduğumuz çalışmaları kapı kapı dolaşıp hemşehrilerimize tek tek izah da ederiz. Unutulmamalıdır ki gerçek er ya da geç açığa çıkar ve gerçek asla ve asla engellenemez.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.