Bakın peynir diye ne yiyormuşuz

SAĞLIK 21.04.2022 - 17:48, Güncelleme: 21.04.2022 - 17:48
 

Bakın peynir diye ne yiyormuşuz

Gıdalarda yaşanan hilelere bir yenisi daha eklendi. En son ucuz diye vatandaşa satılan Ayçiçek ve Zeytinyağından sonra şimdi de peynirlerde yapılan sahtekarlıklar gün yüzüne çıktı. İşte peynirde yapılan o sahtekarlık...

haberimizvar.net- Son günlerde gıdaya gelen zamlardan dolayı vatandaş ucuz ürünün yollarını arıyor. Bu durumu fırsat bilen sahtekarlarda ürünlerde hileye gitti.  Ucuz diye satılan çoğu ürünün merdiven altında sağlıksız bir şekilde yapıldığı ortaya çıktı.  Geçtiğimiz günlerde ayçiçek ve zeytinyağlarında yapılan hilenin oraya çıkmasıyla tedirgin olan vatandaşa bir kötü haber de peynirden geldi.    SAĞLIKSIZ PEYNİRLER PİYASAYA SÜRÜLMEYE BAŞLANDI    Gıdalarda yapılan hileler bitmek tükenmek bilmiyor. Gramajının yanı sıra içeriğini de değiştiren sahtekarlar bu defa kaşar peynirleri sağlıksız piyasaya sürmeye başladı.  Bu durumun ortaya çıkmasıyla tüketici dernekleri de harekete geçti. Gıda ürünlerinin içerisine sağlıksız katkı maddeleri ilave edildiği gün yüzüne çıktı. Ucuz diye aldığınız bu ürünleri duyunca peynir alırken iki defa düşüneceksiniz.   Marketlerde farklı çeşit ve markalarda vatandaşa sunulan peynirlerde akıl almaz bir hile ortaya çıktı. Vatandaşın yıllardır severek tükettiği peynirin yapılan araştırmalar sonucunda aslında peynir olmadığı açıklandı. Peki peynir çeşitlerinde nasıl bir sahtekarlık yapılıyor? İşte peynir hakkında bilmedikleriniz.   PEYNİRDE YAPILAN SAHTEKARLIĞA DİKKAT EDİN    Son gelen zamlardan sonra kaşar peynirinin yanına yaklaşamayan vatandaş tost peynirine yöneldi. Market raflarında sıkça görmeye başladığımı tost peynirlerini bazı fırsatçılar kaşar peyniri diye satmaya başladı.    Tüketici derneklerini ayağa kaldıran bu sahtekarlık, vatandaşlarında ne kadar dikkatli olmasını gerektiğini gösterdi. Peynir alırken etiket ve içeriklerine dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizilirken, denk geldikleri hilelerin şikayet edilmesi gerektiği açıklandı.   PEKİ, TOST VE KAŞAR PEYNİRİ ARASINDAKİ FARK NE?   Kaşar peyniri, mayalanma işlemi sonucunda oraya çıkan bir ürünken, tost peyniri ise süte su katılmış olarak elde edilmektedir. Sütün mayalanması sonucu oluşan kaşar peynir tost peynire göre koku ve renk bakımından da farklılık göstermektedir. İki peyniri ayırt etmek ise zor. Kaşar içerisinde protein ve kalsiyum barındırırken, tost peynirlerinde ise bu oran çok daha düşük.
Gıdalarda yaşanan hilelere bir yenisi daha eklendi. En son ucuz diye vatandaşa satılan Ayçiçek ve Zeytinyağından sonra şimdi de peynirlerde yapılan sahtekarlıklar gün yüzüne çıktı. İşte peynirde yapılan o sahtekarlık...

haberimizvar.net- Son günlerde gıdaya gelen zamlardan dolayı vatandaş ucuz ürünün yollarını arıyor. Bu durumu fırsat bilen sahtekarlarda ürünlerde hileye gitti.  Ucuz diye satılan çoğu ürünün merdiven altında sağlıksız bir şekilde yapıldığı ortaya çıktı.  Geçtiğimiz günlerde ayçiçek ve zeytinyağlarında yapılan hilenin oraya çıkmasıyla tedirgin olan vatandaşa bir kötü haber de peynirden geldi. 

 

SAĞLIKSIZ PEYNİRLER PİYASAYA SÜRÜLMEYE BAŞLANDI 

 

Gıdalarda yapılan hileler bitmek tükenmek bilmiyor. Gramajının yanı sıra içeriğini de değiştiren sahtekarlar bu defa kaşar peynirleri sağlıksız piyasaya sürmeye başladı.  Bu durumun ortaya çıkmasıyla tüketici dernekleri de harekete geçti. Gıda ürünlerinin içerisine sağlıksız katkı maddeleri ilave edildiği gün yüzüne çıktı. Ucuz diye aldığınız bu ürünleri duyunca peynir alırken iki defa düşüneceksiniz.

 

Marketlerde farklı çeşit ve markalarda vatandaşa sunulan peynirlerde akıl almaz bir hile ortaya çıktı. Vatandaşın yıllardır severek tükettiği peynirin yapılan araştırmalar sonucunda aslında peynir olmadığı açıklandı. Peki peynir çeşitlerinde nasıl bir sahtekarlık yapılıyor? İşte peynir hakkında bilmedikleriniz.

 

PEYNİRDE YAPILAN SAHTEKARLIĞA DİKKAT EDİN 

 

Son gelen zamlardan sonra kaşar peynirinin yanına yaklaşamayan vatandaş tost peynirine yöneldi. Market raflarında sıkça görmeye başladığımı tost peynirlerini bazı fırsatçılar kaşar peyniri diye satmaya başladı. 

 

Tüketici derneklerini ayağa kaldıran bu sahtekarlık, vatandaşlarında ne kadar dikkatli olmasını gerektiğini gösterdi. Peynir alırken etiket ve içeriklerine dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizilirken, denk geldikleri hilelerin şikayet edilmesi gerektiği açıklandı.

 

PEKİ, TOST VE KAŞAR PEYNİRİ ARASINDAKİ FARK NE?

 

Kaşar peyniri, mayalanma işlemi sonucunda oraya çıkan bir ürünken, tost peyniri ise süte su katılmış olarak elde edilmektedir. Sütün mayalanması sonucu oluşan kaşar peynir tost peynire göre koku ve renk bakımından da farklılık göstermektedir. İki peyniri ayırt etmek ise zor. Kaşar içerisinde protein ve kalsiyum barındırırken, tost peynirlerinde ise bu oran çok daha düşük.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.