Konserde 'Patara' ya yolculuk

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.04.2022 - 15:44, Güncelleme: 30.04.2022 - 15:44
 

Konserde 'Patara' ya yolculuk

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Trio Patara' konserinde buluşturdu, 'Patara' eseriyle geçmiş tarihe yolculuk yapıldı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı şef Hasan Niyazi Tura yönetirken, 'Trio Patara' grubunun sanatçıları Lelya Bayramoğulları (flüt), Simge Büyükedes (soprano), Aslıhan Güngör (arp) solist olarak izleyici karşısına çıktı. Konserde solistler Lelya Bayramoğulları flütüyle, Aslıhan Güngör arpıyla, Simge Büyükedez de opera diliyle besteci ve şef Tolga Taviş'in 'Patara Suiti'ni, Özge Gülbey Usta'nın 'Patara' adlı bestesini orkestra eşliğinde seslendirdi.     Solistler ve orkestra, izleyenlere bestelere konu olan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Patara Antik Kenti'ne müzikle yolculuk yaptırdı, keyifli, neşeli bir akşam yaşandı.     ADSO'nun flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, arp sanatçısı Aslıhan Güngör, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Simge Büyükedes alkış yağmuru altında ve çiçekle teşekkür edilerek sahneden ayrıldı.     Konserin ikinci bölümünde ise şef Hasan Niyazi Tura'nın yönettiği orkestra dünyaca ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'No:29'uncu Senfoni'sini yorumladı.  
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Trio Patara' konserinde buluşturdu, 'Patara' eseriyle geçmiş tarihe yolculuk yapıldı.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı şef Hasan Niyazi Tura yönetirken, 'Trio Patara' grubunun sanatçıları Lelya Bayramoğulları (flüt), Simge Büyükedes (soprano), Aslıhan Güngör (arp) solist olarak izleyici karşısına çıktı. Konserde solistler Lelya Bayramoğulları flütüyle, Aslıhan Güngör arpıyla, Simge Büyükedez de opera diliyle besteci ve şef Tolga Taviş'in 'Patara Suiti'ni, Özge Gülbey Usta'nın 'Patara' adlı bestesini orkestra eşliğinde seslendirdi.

 

 

Solistler ve orkestra, izleyenlere bestelere konu olan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Patara Antik Kenti'ne müzikle yolculuk yaptırdı, keyifli, neşeli bir akşam yaşandı.

 

 

ADSO'nun flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, arp sanatçısı Aslıhan Güngör, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Simge Büyükedes alkış yağmuru altında ve çiçekle teşekkür edilerek sahneden ayrıldı.


ANTALYA DEVLET SENFONI ORKESTRASI (ADSO), KLASIK MUZIK SEVERLERI 'TRIO PATARA' KONSERINDE BULUSTURDU, 'PATARA' ESERIYLE GECMIS TARIHE YOLCULUK YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

ANTALYA DEVLET SENFONI ORKESTRASI (ADSO), KLASIK MUZIK SEVERLERI 'TRIO PATARA' KONSERINDE BULUSTURDU, 'PATARA' ESERIYLE GECMIS TARIHE YOLCULUK YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Konserin ikinci bölümünde ise şef Hasan Niyazi Tura'nın yönettiği orkestra dünyaca ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'No:29'uncu Senfoni'sini yorumladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.