Kaleiçi'nde operalı akşam

KÜLTÜR 13.05.2022 - 15:53, Güncelleme: 13.05.2022 - 15:53
 

Kaleiçi'nde operalı akşam

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde gerçekleşen 'Bahar Renkleri' adlı opera konserinde dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

haberimizvar.net- Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı özel bir sanat evinde, opera severler bir araya geldi. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin soprano sanatçısı Nurdan Küçükekmekçi, piyano sanatçısı Anna Tepretmez, viyolonsel sanatçısı Veronika Yeliz Efe'nin sahne aldığı konser besteci B. Bartok'un 'Romanio Dance' adlı eserinin seslendirilmesiyle başladı. ÜNLÜ BESTECİLER G.Puccini'nin 'O mio babbino caro' adlı eseriyle devam eden konserde soprano Nurdan Küçükekmekçi, besteciler D.Curtis, A.Piazzola, V.Lobos, E.Di Larazzo, A.Ramires, Y.Levy'nin çello-piyano için yazdıkları eserlerini opera diliyle yorumladı. Düzenlemesini Veronika Yeliz Efe'nin yaptığı konserde eserlerin hikâyeleri de anlatıldı. Keyifle izlenen konser besteci A.Piazzola'nın 'Yo soy Maria' adlı neşeli eseriyle sona erdi. Sanatçılar, alkış yağmuruna tutuldu. SANATÇIYA DESTEK Özel kültür sanat merkezinin yöneticisi Rengin Ekmekcioğlu, "Çok özel bir konser oldu. Sanatçılarımız bize bahar renkleri isimli geceyi yaşattı. Çok hoş bir konser oldu. Bizler Antalya'nın kültür-sanat yaşamına, sanatçılarımıza destek olmayı sürdüreceğiz" dedi. Konserin solisti soprano Nurdan Küçükekmekçi, çok keyifle izlenen bir konserde opera severleri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını, dünya renklerinden oluşan bir repertuarla baharı karşıladıklarını ifade etti.      
Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde gerçekleşen 'Bahar Renkleri' adlı opera konserinde dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

haberimizvar.net- Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı özel bir sanat evinde, opera severler bir araya geldi. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin soprano sanatçısı Nurdan Küçükekmekçi, piyano sanatçısı Anna Tepretmez, viyolonsel sanatçısı Veronika Yeliz Efe'nin sahne aldığı konser besteci B. Bartok'un 'Romanio Dance' adlı eserinin seslendirilmesiyle başladı.


ÜNLÜ BESTECİLER


G.Puccini'nin 'O mio babbino caro' adlı eseriyle devam eden konserde soprano Nurdan Küçükekmekçi, besteciler D.Curtis, A.Piazzola, V.Lobos, E.Di Larazzo, A.Ramires, Y.Levy'nin çello-piyano için yazdıkları eserlerini opera diliyle yorumladı. Düzenlemesini Veronika Yeliz Efe'nin yaptığı konserde eserlerin hikâyeleri de anlatıldı. Keyifle izlenen konser besteci A.Piazzola'nın 'Yo soy Maria' adlı neşeli eseriyle sona erdi. Sanatçılar, alkış yağmuruna tutuldu.


SANATÇIYA DESTEK


Özel kültür sanat merkezinin yöneticisi Rengin Ekmekcioğlu, "Çok özel bir konser oldu. Sanatçılarımız bize bahar renkleri isimli geceyi yaşattı. Çok hoş bir konser oldu. Bizler Antalya'nın kültür-sanat yaşamına, sanatçılarımıza destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.


Konserin solisti soprano Nurdan Küçükekmekçi, çok keyifle izlenen bir konserde opera severleri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını, dünya renklerinden oluşan bir repertuarla baharı karşıladıklarını ifade etti.


ANTALYA'NIN TARIHI SEMTI KALEICI'NDE GERCEKLESEN 'BAHAR RENKLERI' ADLI OPERA KONSERINDE DUNYACA UNLU BESTECILERIN ESERLERI SESLENDIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 
ANTALYA'NIN TARIHI SEMTI KALEICI'NDE GERCEKLESEN 'BAHAR RENKLERI' ADLI OPERA KONSERINDE DUNYACA UNLU BESTECILERIN ESERLERI SESLENDIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.