Vatandaşın gündemi geçim

GÜNDEM 29.05.2022 - 14:06, Güncelleme: 29.05.2022 - 14:06
 

Vatandaşın gündemi geçim

Analitik Araştırma, Mayıs ayı raporunu açıkladı. 30 Büyükşehir'de yapılan araştırmaya katılanlar, ilk gündemlerinin geçim olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Analitik Araştırma, Mayıs ayı raporunu açıkladı. 30 Büyükşehir'de yapılan araştırmaya katılanlar, ilk gündemlerinin geçim olduğunu söyledi. Araştırma ayrıca,'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti oylarının erimesi','halkın büyük bir kesiminin erken seçim isteği ve 'kısa vadede ekonomik sorunların çözüleceğine inanmadıkları' sonuçları ön plana çıktı. Kadın ve erkeklerin yüzde 50 katılım gösterdiği mayıs ayı raporunda, 'Sizin ve ailenizin bir yıl içinde ekonomik durumunun nasıl olacağını düşünüyorsunuz' sorusuna, katılımcıların yüzde 67 'Daha kötü olacağını düşünüyorum' cevabı verdi.  Önümüzdeki Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna, katılımcıların yüzde 27.6'sı AKP, yüzde 27.2'si CHP, yüzde 16.2'si İyi Parti, yüzde 12.3'ü HDP, yüzde 4.2'si DEVA cevabını verdi. 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adına Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adına da Kemal Kılıçdaroğlu aday oldular, ancak her iki aday da seçilmek için gereken oyu sağlayamadılar. Bu durumda ikinci turda hangi adaya oy verirsiniz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 50'si Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 39'u ise Recep Tayyip Erdoğan cevabı verdi.  Yüzde 11 ise oy kullanmayacağını beyan etti.  'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener aday oldular. Siz bu adaylardan hangisine oy verirsiniz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 34'ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 38'i Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 20'si ise Meral Akşener cevabı verdi.  'Önümüzdeki bir yıl içinde Türkiye'de enflasyonun nasıl değişeceğini düşünüyorsunuz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 61'i enflasyon artacak cevabı verdi. Yüzde 20'si aynı kalacak derken, yüzde19'u enflasyonun düşeceğini söyledi.
Analitik Araştırma, Mayıs ayı raporunu açıkladı. 30 Büyükşehir'de yapılan araştırmaya katılanlar, ilk gündemlerinin geçim olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Analitik Araştırma, Mayıs ayı raporunu açıkladı. 30 Büyükşehir'de yapılan araştırmaya katılanlar, ilk gündemlerinin geçim olduğunu söyledi. Araştırma ayrıca,'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti oylarının erimesi','halkın büyük bir kesiminin erken seçim isteği ve 'kısa vadede ekonomik sorunların çözüleceğine inanmadıkları' sonuçları ön plana çıktı.

Kadın ve erkeklerin yüzde 50 katılım gösterdiği mayıs ayı raporunda, 'Sizin ve ailenizin bir yıl içinde ekonomik durumunun nasıl olacağını düşünüyorsunuz' sorusuna, katılımcıların yüzde 67 'Daha kötü olacağını düşünüyorum' cevabı verdi.  Önümüzdeki Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna, katılımcıların yüzde 27.6'sı AKP, yüzde 27.2'si CHP, yüzde 16.2'si İyi Parti, yüzde 12.3'ü HDP, yüzde 4.2'si DEVA cevabını verdi.

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adına Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adına da Kemal Kılıçdaroğlu aday oldular, ancak her iki aday da seçilmek için gereken oyu sağlayamadılar. Bu durumda ikinci turda hangi adaya oy verirsiniz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 50'si Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 39'u ise Recep Tayyip Erdoğan cevabı verdi.  Yüzde 11 ise oy kullanmayacağını beyan etti. 

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener aday oldular. Siz bu adaylardan hangisine oy verirsiniz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 34'ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 38'i Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 20'si ise Meral Akşener cevabı verdi. 

'Önümüzdeki bir yıl içinde Türkiye'de enflasyonun nasıl değişeceğini düşünüyorsunuz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 61'i enflasyon artacak cevabı verdi. Yüzde 20'si aynı kalacak derken, yüzde19'u enflasyonun düşeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.