MERMER OCAĞI İÇİN AKP'LİLER DEVREDE!

GÜNDEM 09.06.2022 - 11:18, Güncelleme: 09.06.2022 - 11:18
 

MERMER OCAĞI İÇİN AKP'LİLER DEVREDE!

Demre'nin Belören Mahallesi'nde Orman'dan kiralanan arazide mermer ocağı açılmak istenmesi mahallelinin tepkisini çekti. Mermer ocağı için bakanlıktan 4 kez ret cevabı alan mermer ocağı sahibi Simav'ın 5. denemesinde AKP'li yöneticileri devreye sokarak onay aldığı iddia edildi. Demre Belediyesi de Davazlar Mahallesi'ne açılmak istenen 2 mermer ocağını mahkemeye taşıdı

haberimizvar.net- Son dönemde mantar gibi çoğalan mermer ocakları hem sağlığı hem de doğayı tehdit ediyor. Antalya'da mermer firmalarının yoğunlaştığı ilçelerin başında ise Demre geliyor. Demre'nin Belören Mahallesi'nde etrafı SİT alanı ile olan orman arazisini kiralayan Perihan Simav'ın, bu alanda mermer ocağı açmak istemesi tepki çekti. Ormanı kiralayan kişinin kağıt üzerinde Perihan Simav iken aslında araziyi eşi Yüksel Simav'ın işlettiği iddia edildi. AKP'LİLER DEVREYE GİRDİ Yüksel Simav'ın araziyi kiraladıktan sonra mermer ocağı firması için ve mermer ocağı çalışması yapmak üzere 4 kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurduğu ve her defasında reddedildiği öğrenildi. Simav, iddiaya göre 5. denemesinde AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Aracı ile Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici'yi devreye soktu.     ETRAFI SİT ALANI İddiaya göre AKP ilçe başkanı ile Orman Bölge Müdürü'nün desteğiyle Yüksel Simav'a mermer ocağı izni çıkmasının önü açıldı. Mermer ocağı izni çıktığını öğrenen mahalleli bakanlığa çok sayıda şikayet mektubu gönderdi. Arazinin etrafında tarihi yerler olduğunu, ana yola 50 metre mesafede bulunduğunu söyleyen Belören Mahalle Muhtarı Durali Özdemir, "Mermer ocağı açılmaması için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse eylem yapacağız. Burası 500 kişilik bir mahalle, eğer mermer ocağı açılırsa hepimizin sağlığı bozulur" dedi. BAKANLIK KARARINA KARŞI  DAVA Demre'nin bir başka mahallesi olan Davazlar'da da mermer ocağı açılmak isteniyor.  Mermer ocaklarına karşı hukuki süreç başlattıklarını söyleyen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre’mizin her karış toprağını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahillerimizi korumak için nasıl mücadele ettiysek; dağlarımızı, ovalarımızı, toprağımızı korumak için de aynı azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Davazlar Mahallemizin 2 farklı noktasında açılmasına izin verdiği maden ocaklarına ilişkin,  “ÇED gerekli değildir ” kararının iptaline dair davamızı açtık" dedi.
Demre'nin Belören Mahallesi'nde Orman'dan kiralanan arazide mermer ocağı açılmak istenmesi mahallelinin tepkisini çekti. Mermer ocağı için bakanlıktan 4 kez ret cevabı alan mermer ocağı sahibi Simav'ın 5. denemesinde AKP'li yöneticileri devreye sokarak onay aldığı iddia edildi. Demre Belediyesi de Davazlar Mahallesi'ne açılmak istenen 2 mermer ocağını mahkemeye taşıdı

haberimizvar.net- Son dönemde mantar gibi çoğalan mermer ocakları hem sağlığı hem de doğayı tehdit ediyor. Antalya'da mermer firmalarının yoğunlaştığı ilçelerin başında ise Demre geliyor. Demre'nin Belören Mahallesi'nde etrafı SİT alanı ile olan orman arazisini kiralayan Perihan Simav'ın, bu alanda mermer ocağı açmak istemesi tepki çekti. Ormanı kiralayan kişinin kağıt üzerinde Perihan Simav iken aslında araziyi eşi Yüksel Simav'ın işlettiği iddia edildi.

AKP'LİLER DEVREYE GİRDİ

Yüksel Simav'ın araziyi kiraladıktan sonra mermer ocağı firması için ve mermer ocağı çalışması yapmak üzere 4 kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurduğu ve her defasında reddedildiği öğrenildi. Simav, iddiaya göre 5. denemesinde AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Aracı ile Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici'yi devreye soktu.    

ETRAFI SİT ALANI
İddiaya göre AKP ilçe başkanı ile Orman Bölge Müdürü'nün desteğiyle Yüksel Simav'a mermer ocağı izni çıkmasının önü açıldı. Mermer ocağı izni çıktığını öğrenen mahalleli bakanlığa çok sayıda şikayet mektubu gönderdi. Arazinin etrafında tarihi yerler olduğunu, ana yola 50 metre mesafede bulunduğunu söyleyen Belören Mahalle Muhtarı Durali Özdemir, "Mermer ocağı açılmaması için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse eylem yapacağız. Burası 500 kişilik bir mahalle, eğer mermer ocağı açılırsa hepimizin sağlığı bozulur" dedi.

BAKANLIK KARARINA KARŞI  DAVA

Demre'nin bir başka mahallesi olan Davazlar'da da mermer ocağı açılmak isteniyor.  Mermer ocaklarına karşı hukuki süreç başlattıklarını söyleyen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre’mizin her karış toprağını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahillerimizi korumak için nasıl mücadele ettiysek; dağlarımızı, ovalarımızı, toprağımızı korumak için de aynı azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Davazlar Mahallemizin 2 farklı noktasında açılmasına izin verdiği maden ocaklarına ilişkin,  “ÇED gerekli değildir ” kararının iptaline dair davamızı açtık" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.