Yavru leylekler büyüyor, göç yaklaşıyor

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.06.2022 - 14:22, Güncelleme: 11.06.2022 - 14:22
 

Yavru leylekler büyüyor, göç yaklaşıyor

Antalya'da yılın üç ayı leyleklere ev sahipliği yapan Aksu ilçesi Karaöz mahallesindeki yuvalarda leylek yavruları kendilerini göstermeye başladı. Mart ayında köye gelen, haziran ayının ortasında ise başka yerlere göç eden leylekler, bölge sakinleri tarafından titizlikle korunuyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın 'Leylek Cenneti' olarak bilinen Aksu ilçesine bağlı Karaöz mahallesi, bölgenin maskotu olan leylekleri ağırlamaya devam ediyor. 40'ın üzerinde yuvanın bulunduğu köyde 150'nin üzerinde leylek yaşıyor. Mart ayının başlarında bölgeye gelerek burada çiftleşip yavrularını dünyaya getiren leylekler, haziran ayı ortalarına doğru başka bölgelere göç ediyor. Yuvalarına yerleştikten sonra çiftleşerek yavru dünyaya getiren leylekler, küçük leyleklerin büyüyüp uçmaya başlamalarıyla birlikte yeni rotalarına doğru yolculuğa çıkacak. Şimdilerde ise büyüdükleri gözlenen leylek yavrularının başında dişi leylekler nöbet tutuyor. Erkek leylekler avlanmaya çıktığında yavruların yanında kalan dişiler, etrafı izleyerek yavrularını yırtıcı kuşlardan koruyor. Köylüler tarafından benimsenen leylekler, evlerin önünden terlik çalmalarıyla da biliniyor. Çaldıkları terlikleri yuvalarına taşıyan leylekler, bu eşyalarla elektrik direğinin üzerindeki yuvasını sağlamlaştırıyor. 'LEYLEKLERE SAHİP ÇIKIYORUZ' Leyleklere sahip çıktıklarını belirten Karaöz Muhtarı Ahmet Karakış, "Leylekler köyümüze yılın belirli zamanlarında gelir, üç ay kalır, başka yerlere göçer. Köyümüz, 'Leylek Cenneti' olarak bilinir. Çünkü burada 40'ın üzerinde yuva 150'nin üzerinde de leylek var. Yavrular dünyaya gelince bu sayı daha da artıyor" dedi. 
Antalya'da yılın üç ayı leyleklere ev sahipliği yapan Aksu ilçesi Karaöz mahallesindeki yuvalarda leylek yavruları kendilerini göstermeye başladı. Mart ayında köye gelen, haziran ayının ortasında ise başka yerlere göç eden leylekler, bölge sakinleri tarafından titizlikle korunuyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın 'Leylek Cenneti' olarak bilinen Aksu ilçesine bağlı Karaöz mahallesi, bölgenin maskotu olan leylekleri ağırlamaya devam ediyor. 40'ın üzerinde yuvanın bulunduğu köyde 150'nin üzerinde leylek yaşıyor. Mart ayının başlarında bölgeye gelerek burada çiftleşip yavrularını dünyaya getiren leylekler, haziran ayı ortalarına doğru başka bölgelere göç ediyor. Yuvalarına yerleştikten sonra çiftleşerek yavru dünyaya getiren leylekler, küçük leyleklerin büyüyüp uçmaya başlamalarıyla birlikte yeni rotalarına doğru yolculuğa çıkacak. Şimdilerde ise büyüdükleri gözlenen leylek yavrularının başında dişi leylekler nöbet tutuyor. Erkek leylekler avlanmaya çıktığında yavruların yanında kalan dişiler, etrafı izleyerek yavrularını yırtıcı kuşlardan koruyor. Köylüler tarafından benimsenen leylekler, evlerin önünden terlik çalmalarıyla da biliniyor. Çaldıkları terlikleri yuvalarına taşıyan leylekler, bu eşyalarla elektrik direğinin üzerindeki yuvasını sağlamlaştırıyor.


'LEYLEKLERE SAHİP ÇIKIYORUZ'


Leyleklere sahip çıktıklarını belirten Karaöz Muhtarı Ahmet Karakış, "Leylekler köyümüze yılın belirli zamanlarında gelir, üç ay kalır, başka yerlere göçer. Köyümüz, 'Leylek Cenneti' olarak bilinir. Çünkü burada 40'ın üzerinde yuva 150'nin üzerinde de leylek var. Yavrular dünyaya gelince bu sayı daha da artıyor" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.