Sorumlular hesap vermeli

GÜNDEM 12.06.2022 - 18:26, Güncelleme: 12.06.2022 - 18:26
 

Sorumlular hesap vermeli

Deva Partili gençler, Akdeniz Üniversitesi önünde yaptıkları eylemle yurt ölümlerini protesto etti. İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş, "Sorumlular hesap vermeli. Gençler sahipsiz değil" dedi

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi içindeki yurtta yaşanan öğrenci ölümünün yankıları sürüyor.  Akdeniz Üniversitesi Meltem girişi önünde toplanan Deva Partili gençler, yaşanan ölümlerin sorumlularının ortaya çıkmasını talep etti. İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş,   “Kimsenin gerçeğe tek başına ulaşamayacağının farkındayız. Bu farkındalığın yüklediği sorumluluktan dolayı, yetkililerden yaşananlarının sebeplerini ve sorumlularını açıklamalarını talep etme mecburiyetindeyiz. Halil Gülacar, M.Emre Kandemir ve Muhammed Kaya iktidarın sistematik olarak yarattığı, desteklediği ve görmezden geldiği bu buhranın söndürdüğü hayatlardan yalnızca birkaçıydı. Arkadaşlarımızı emanet ettiğimiz Antalya’daki KYK yurtlarında geçtiğimiz yakın zamanda 3 intihar vakası gerçekleşti. Bu yurtlarda görev alan insanların, kaybedilen canlar üzerindeki sorumluluğu neydi" dedi.  GENÇLER YAŞAMAKTAN VAZGEÇİYOR  "Hayatlarının baharında kaybettiğimiz bu gençler, üçüncü sayfa haberlerinde bile artık kendilerine yer bulamıyor" diyen Ateş, "İntihar, ümitsizlik duygusunun eylem halidir. Bu eylemin sorumluluğunu yalnızca eylemin sahibine ait olduğunu düşünmek, yaşananların arkasındaki şüpheleri ve şüphelileri de aklamaktır. Hayattan ve gelecekten beklentisi kalmayan pırıl pırıl gençlerimiz neden kendi canından vazgeçmeyi tercih ediyor? Gönüllerini kaplayan umutsuzlukla neden mücadele edilmiyor" sorularını yöneltti.  SORUMLULAR GÖREV BAŞINA  Gençlerin umutsuzluk nedeniyle hayatlarına son verdiği bir dönemden geçildiğini belirten İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş, "Gönüllerini umutla dolduramadığınız gençlerimiz; yaşam mücadelesi, umutsuzluk ve asla öğrenemeyeceğimiz bir çok sebeple canlarına kıydı ve kıymaya devam ediyor. Verdikleri savaşın hala içinde olanlar bizlere de bir sorumluluk bıraktılar, daha fazla canımızın kaybedilmesine izin vermemek.  alkın sıhhiyesinin sorumluluğunu üzerinde hissetmeyen yöneticilerimizin, hiçbir şekilde çözüm üretmemeleri ve olanlar normalmiş gibi görevlerine rahatça devam etmeleriyse umut kırıcı. Gençlerimiz haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe uğramaktan yorgun düştü. İşsizlikten, anne baba eline bakmaktan bunaldı. Gençlerimiz; umutsuz ve kaygılı. Yaşamın asli anlamı insanlığa hizmetse sorumluluğunuzu yerine getirme zamanıdır. Rektörün açıklama yapmadığı, üniversite yönetiminin ve valiliğin sessiz kaldığı Akdeniz Üniversitesi'nde neler oluyor? sorumluları göreve davet ediyoruz" diyerek açıklamasını bitirdi.
Deva Partili gençler, Akdeniz Üniversitesi önünde yaptıkları eylemle yurt ölümlerini protesto etti. İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş, "Sorumlular hesap vermeli. Gençler sahipsiz değil" dedi

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi içindeki yurtta yaşanan öğrenci ölümünün yankıları sürüyor.  Akdeniz Üniversitesi Meltem girişi önünde toplanan Deva Partili gençler, yaşanan ölümlerin sorumlularının ortaya çıkmasını talep etti. İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş, 

 “Kimsenin gerçeğe tek başına ulaşamayacağının farkındayız. Bu farkındalığın yüklediği sorumluluktan dolayı, yetkililerden yaşananlarının sebeplerini ve sorumlularını açıklamalarını talep etme mecburiyetindeyiz. Halil Gülacar, M.Emre Kandemir ve Muhammed Kaya iktidarın sistematik olarak yarattığı, desteklediği ve görmezden geldiği bu buhranın söndürdüğü hayatlardan yalnızca birkaçıydı. Arkadaşlarımızı emanet ettiğimiz Antalya’daki KYK yurtlarında geçtiğimiz yakın zamanda 3 intihar vakası gerçekleşti. Bu yurtlarda görev alan insanların, kaybedilen canlar üzerindeki sorumluluğu neydi" dedi. 


GENÇLER YAŞAMAKTAN VAZGEÇİYOR 
"Hayatlarının baharında kaybettiğimiz bu gençler, üçüncü sayfa haberlerinde bile artık kendilerine yer bulamıyor" diyen Ateş, "İntihar, ümitsizlik duygusunun eylem halidir. Bu eylemin sorumluluğunu yalnızca eylemin sahibine ait olduğunu düşünmek, yaşananların arkasındaki şüpheleri ve şüphelileri de aklamaktır. Hayattan ve gelecekten beklentisi kalmayan pırıl pırıl gençlerimiz neden kendi canından vazgeçmeyi tercih ediyor? Gönüllerini kaplayan umutsuzlukla neden mücadele edilmiyor" sorularını yöneltti. 

SORUMLULAR GÖREV BAŞINA 

Gençlerin umutsuzluk nedeniyle hayatlarına son verdiği bir dönemden geçildiğini belirten İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. Erdem Ateş, "Gönüllerini umutla dolduramadığınız gençlerimiz; yaşam mücadelesi, umutsuzluk ve asla öğrenemeyeceğimiz bir çok sebeple canlarına kıydı ve kıymaya devam ediyor. Verdikleri savaşın hala içinde olanlar bizlere de bir sorumluluk bıraktılar, daha fazla canımızın kaybedilmesine izin vermemek.
 alkın sıhhiyesinin sorumluluğunu üzerinde hissetmeyen yöneticilerimizin, hiçbir şekilde çözüm üretmemeleri ve olanlar normalmiş gibi görevlerine rahatça devam etmeleriyse umut kırıcı. Gençlerimiz haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe uğramaktan yorgun düştü. İşsizlikten, anne baba eline bakmaktan bunaldı. Gençlerimiz; umutsuz ve kaygılı. Yaşamın asli anlamı insanlığa hizmetse sorumluluğunuzu yerine getirme zamanıdır. Rektörün açıklama yapmadığı, üniversite yönetiminin ve valiliğin sessiz kaldığı Akdeniz Üniversitesi'nde neler oluyor? sorumluları göreve davet ediyoruz" diyerek açıklamasını bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.