Maaşlarda zam sinyali yüzde 40

EKONOMİ 27.06.2022 - 12:51, Güncelleme: 27.06.2022 - 12:51
 

Maaşlarda zam sinyali yüzde 40

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağının sinyali verildi.

haberimizvar.net-   Memur ve emekliler Temmuz ayında yapılacak maaş zamları için bugün kabine toplantısından çıkacak sonucu bekliyor. TÜİK'in açıklayacağı temmuz ayı enflasyon verisine göre emekli ve memura maaşlara zam yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağıyla ilgili olarak daha önce sinyal vermişti.     EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?    Yüzde 40'lık zam tahmini gerçekleşirse zam bekleyenlerin maaşlarına en az bin TL’lik artış olacak. Aynıca toplu sözleşme gereği artı yüzde 7 zam beklentisi de tahmini hesaplara yansıyor.  Bu durumda; en düşük memur maaşı 9 bin liraya, en düşük memur emeklisi maaşı ise 6 bin 4 liraya yükselmiş olacak. En düşük emekli maaşı  3 bin 500 lira olacak.
Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağının sinyali verildi.
haberimizvar.net-
 
Memur ve emekliler Temmuz ayında yapılacak maaş zamları için bugün kabine toplantısından çıkacak sonucu bekliyor. TÜİK'in açıklayacağı temmuz ayı enflasyon verisine göre emekli ve memura maaşlara zam yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağıyla ilgili olarak daha önce sinyal vermişti.  
 
EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK? 
 
Yüzde 40'lık zam tahmini gerçekleşirse zam bekleyenlerin maaşlarına en az bin TL’lik artış olacak. Aynıca toplu sözleşme gereği artı yüzde 7 zam beklentisi de tahmini hesaplara yansıyor.  Bu durumda; en düşük memur maaşı 9 bin liraya, en düşük memur emeklisi maaşı ise 6 bin 4 liraya yükselmiş olacak. En düşük emekli maaşı  3 bin 500 lira olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.