Muhalefetten asgari ücret zammına tepki: ‘Ülkenin yarısını açlığa mahkum ediyorlar’

EKONOMİ 02.07.2022 - 12:32, Güncelleme: 02.07.2022 - 12:32
 

Muhalefetten asgari ücret zammına tepki: ‘Ülkenin yarısını açlığa mahkum ediyorlar’

Muhalefet partisi liderleri açlık sınırı altında duyurulan yeni asgari ücrete tepki gösterdi: “Ülkenin yarısı asgari ücretli. Ülkenin yarısını açlık sınırı altına yani açlığa mahkum ediyorlar!”

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30’a yakın oranında zamla 5 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu.  Yeni asgari ücret, 6 bin 391 TL olan açlık sınırının altında. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı: “Yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip; ‘Müjdeler olsun’ diye veren iktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir.”  TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise şunları dedi: “Arsızlık, utanmazlık nedir? Dün, AKP’li ‘vekil’ televizyonda milletvekili maaşının yetmediğini anlatıyordu. Bugün, partisi 5500 lira #asgariücret müjdesi açıkladı!”  TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de zamma sert çıktı: “Ülkenin yarısı asgari ücretli. Ülkenin yarısını açlık sınırı altına yani AÇLIĞA mahkum ediyorlar! Yarattıkları cehennemde bu paraya değil bir ay, bir hafta yaşamak bile mesele! Hayır efendiler #MutabıkDeğiliz Bu halktan çaldığınız her kuruşun hesabını sormadan mutabık olmayacağız!”  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şunları dedi: “O da biliyor; eş-dost toplandığında artık tek gündem ekonomi. O da biliyor; artık her bayram öncekinden daha kötü. Bayram öncesi paniğiyle hiçbir derde çözüm olamayacak bir zam açıkladı. Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!”
Muhalefet partisi liderleri açlık sınırı altında duyurulan yeni asgari ücrete tepki gösterdi: “Ülkenin yarısı asgari ücretli. Ülkenin yarısını açlık sınırı altına yani açlığa mahkum ediyorlar!”

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30’a yakın oranında zamla 5 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu.

 Yeni asgari ücret, 6 bin 391 TL olan açlık sınırının altında.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı: “Yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip; ‘Müjdeler olsun’ diye veren iktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir.”

 TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise şunları dedi: “Arsızlık, utanmazlık nedir? Dün, AKP’li ‘vekil’ televizyonda milletvekili maaşının yetmediğini anlatıyordu. Bugün, partisi 5500 lira #asgariücret müjdesi açıkladı!”

 TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de zamma sert çıktı: “Ülkenin yarısı asgari ücretli. Ülkenin yarısını açlık sınırı altına yani AÇLIĞA mahkum ediyorlar! Yarattıkları cehennemde bu paraya değil bir ay, bir hafta yaşamak bile mesele! Hayır efendiler #MutabıkDeğiliz Bu halktan çaldığınız her kuruşun hesabını sormadan mutabık olmayacağız!”

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şunları dedi: “O da biliyor; eş-dost toplandığında artık tek gündem ekonomi. O da biliyor; artık her bayram öncekinden daha kötü. Bayram öncesi paniğiyle hiçbir derde çözüm olamayacak bir zam açıkladı. Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.