Türkiye’nin tek kadın tennure sanatçısı

YAŞAM 05.07.2022 - 10:22, Güncelleme: 05.07.2022 - 10:25
 

Türkiye’nin tek kadın tennure sanatçısı

Antalya’da yaşayan Jale Elif Şimşek, 30 kiloluk özel etek ile Türkiye’de ilk ve tek kadın tennure sanatçısı olarak yaptığı gösterilerle takdir topluyor.

haberimizvar.net- Mısır’ın geleneksel gösterisi olan ve sadece erkeklerin yapabildiği tennure sanatını Antalya’da yaşayan Jale Elif Şimşek sahnelere taşıyor. Türkiye’nin ilk ve tennure santecisi olan Şimşek, 30 kiloluk etekle yaptığı dansla ayakta alkışlanıyor. Tennure sanatı ile ilk tanışmasını tesadüf olduğunu anlatan Şimşek, rehberlikten tennure sanatçılığına uzanan yaşadıklarını şöyle anlattı:  11 YILLIK SERÜVEN “Tennure sanatıyla ilk olarak 11 yıl önce tanıştım. Kapadokya’da bölge rehberliği yaparken Brezilyali bir kadını tennure yaparken izledim ve çok hoşuma gitti. Gündüz rehberlik gece Kapadokya Türk gecelerinde otantik folklor oynuyordum. Tennure sanatını araştırdığımda dünyada özellikle Mısır ve Ortadoğu ülkelerinde erkekler yapıyordu, hemen internetten tennure sanatçısı Osama Mimi Farag’la irtibata geçtim. İlk bir yıl online çalıştık. Sonrasında Mısır'a gittim ve orada eğitim aldım. Geldiğimde Kapadokya’da Türk gecelerinde artık tennure sanatçısı olarak sahne almaya başladım. 6 ay sonra Antalya'dan teklif gelince buraya yerleşme kararı aldım. 2015 yılında  Yetenek Sizsiniz programına katıldım. 3. tura kadar çıktım sonra kendi isteğimle yarışmadan ayrıldım. 2019 yılından itibaren her yıl Ankara –Mısır Büyükelçiliği resepsiyonlarında Türkiye ve Mısır’ın tek kadın Tennuresi olarak sahne alıyorum. Yaşım ve gücüm yettiğince sanatımı sonuna kadar devam etmeyi istiyorum.”  
Antalya’da yaşayan Jale Elif Şimşek, 30 kiloluk özel etek ile Türkiye’de ilk ve tek kadın tennure sanatçısı olarak yaptığı gösterilerle takdir topluyor.

haberimizvar.net- Mısır’ın geleneksel gösterisi olan ve sadece erkeklerin yapabildiği tennure sanatını Antalya’da yaşayan Jale Elif Şimşek sahnelere taşıyor. Türkiye’nin ilk ve tennure santecisi olan Şimşek, 30 kiloluk etekle yaptığı dansla ayakta alkışlanıyor. Tennure sanatı ile ilk tanışmasını tesadüf olduğunu anlatan Şimşek, rehberlikten tennure sanatçılığına uzanan yaşadıklarını şöyle anlattı:

 11 YILLIK SERÜVEN

“Tennure sanatıyla ilk olarak 11 yıl önce tanıştım. Kapadokya’da bölge rehberliği yaparken Brezilyali bir kadını tennure yaparken izledim ve çok hoşuma gitti. Gündüz rehberlik gece Kapadokya Türk gecelerinde otantik folklor oynuyordum. Tennure sanatını araştırdığımda dünyada özellikle Mısır ve Ortadoğu ülkelerinde erkekler yapıyordu, hemen internetten tennure sanatçısı Osama Mimi Farag’la irtibata geçtim. İlk bir yıl online çalıştık. Sonrasında Mısır'a gittim ve orada eğitim aldım. Geldiğimde Kapadokya’da Türk gecelerinde artık tennure sanatçısı olarak sahne almaya başladım. 6 ay sonra Antalya'dan teklif gelince buraya yerleşme kararı aldım. 2015 yılında  Yetenek Sizsiniz programına katıldım. 3. tura kadar çıktım sonra kendi isteğimle yarışmadan ayrıldım. 2019 yılından itibaren her yıl Ankara –Mısır Büyükelçiliği resepsiyonlarında Türkiye ve Mısır’ın tek kadın Tennuresi olarak sahne alıyorum. Yaşım ve gücüm yettiğince sanatımı sonuna kadar devam etmeyi istiyorum.”


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.