Erdoğan seçimi kaybetse de gitmezmiş

GÜNDEM 14.07.2022 - 13:48, Güncelleme: 14.07.2022 - 13:50
 

Erdoğan seçimi kaybetse de gitmezmiş

20 Yıllık AKP iktidarının sonuna geldiğimiz kritik dönemeçte birçok insanın dilinde bu söylem.

haberimizvar.net- 20 Yıllık  AKP iktidarının sonuna geldiğimiz kritik dönemeçte birçok insanın dilinde bu söylem. AKP ve onun lideri seçimi kaybetse de gitmez!! Peki,  gitmeyip ne yapar? Diye bir soru sorduğunuzda akla hayale gelmeyen senaryolar üretiliyor. Burası muz cumhuriyeti sanki. Bu söylemleri bilhassa AKP’lilerin yaydığını göremeyecek kadar körelmiş insanların duyguları. Seçimi kaybedenler paşa paşa gider hiç merak etmeyin. Yeter ki siz seçimi alın. Ülke şu anda geçinemiyoruz, açız, işsiziz, barınamıyoruz diyen insanların feryatları ile inliyor. Kılıçdaroğlu önderliğinde ilk defa sağcısı, solcusu bu iktidardan kurtulmak adına bir araya gelmiş. Sağdan say, soldan say adına cumhur ittifakı denilen partilerin oy oranı düştükçe düşmüş. Kitleler halinde büyük kopuşlar yaşanıyor iktidar kanadından. Millet ittifakını oluşturan partilerin oy oranı ise her geçen gün artıyor, iktidarın baskıcı rejimi bile halkı korkutmuyor, hükümete olan öfkelerini açık açık kusuyorlar. Konuşmaktan korkan, çekinen halk yeter ki bir mikrofon görsün içini döküveriyor. Bütün bunlara rağmen seçimi kaybetse bile gitmezler lafı kocaman bir palavradan başka bir şey değildir. AKP sayesinde demokrasi, insan hakları, adalet kavramlarının içi iğdiş edilmiş olsa da, keyfilik ve baskıyla birçok yasa çıkarmış olsalar da Türkiye demokrasiye inanmış ve bunu kabullenmiş bir ülkedir. AKP ve onun lideri seçimi kaybedince ne yapacak, koltuğu bırakmıyorum mu diyecek, emrindeki silahlı güçler, polisi, askeri, jandarması seçimi kaybetmiş bir liderin dediklerini mi yapacak sanıyorsunuz? Daha seçimin kaybedildiği gece bütün bu saydığım unsurlar yeni seçilen iradenin emrine gireceklerdir. Buna demokrasi diyoruz. Devlet terbiyesi almış hiçbir insan yasa dışı bir olaya onay vermez, çekinir, korkar, bırakın korkmayı içine sindiremez. Bu söylemleri destekleyecek, keşke böyle olsun diyecek insanlarda vardır elbette. Bunlar rüyasında kendisini darı ambarında gören tavuklardan farksız, demokrasiye, insan haklarına, adalete inanmayan çıkarcı, bağnaz çok küçük bir azınlıktır. Seçim kazanıldığında bunların esemesi bile okunmaz. KİMSE KARARTMASIN CEVAHİRİNİ Evet, 20 yıldır ülkeyi yöneten adeta devletleşen bir iktidarı devirmek kolay değildir. İktidar sayesinde semiren, zenginleşen insanların bu imkanlarını bırakmak istemeyecekleri ve seçimi kaybetmemek adına çok çalışacakları da bellidir. Bu iktidardan kurtulup demokrasinin, insan haklarının, adaletin tesis etmesini isteyenler siz onlardan daha çok çalışıp seçimi demokrasi bayramına çevireceksiniz,  tahriklere kapılmayacaksınız. Modern dünyanın bir parçası olmak, çocuklarımıza çağdaş bir ülke bırakmak için gidip oyunuzu kullanacaksınız. Seçimi protesto etmek, kime oy vereceğim yahu gibi aymazlıklara düşmeyeceksiniz. Seçimin ertesi günü hepiniz birer demokrasi kahramanı gibi göğsünüzü gere gere bu kötü gidişe dur diyenlerden birisi de bendim diyeceksiniz.
20 Yıllık AKP iktidarının sonuna geldiğimiz kritik dönemeçte birçok insanın dilinde bu söylem.

haberimizvar.net- 20 Yıllık  AKP iktidarının sonuna geldiğimiz kritik dönemeçte birçok insanın dilinde bu söylem.
AKP ve onun lideri seçimi kaybetse de gitmez!!
Peki,  gitmeyip ne yapar? Diye bir soru sorduğunuzda akla hayale gelmeyen senaryolar üretiliyor.
Burası muz cumhuriyeti sanki.

Bu söylemleri bilhassa AKP’lilerin yaydığını göremeyecek kadar körelmiş insanların duyguları.
Seçimi kaybedenler paşa paşa gider hiç merak etmeyin.
Yeter ki siz seçimi alın.

Ülke şu anda geçinemiyoruz, açız, işsiziz, barınamıyoruz diyen insanların feryatları ile inliyor.
Kılıçdaroğlu önderliğinde ilk defa sağcısı, solcusu bu iktidardan kurtulmak adına bir araya gelmiş.

Sağdan say, soldan say adına cumhur ittifakı denilen partilerin oy oranı düştükçe düşmüş.
Kitleler halinde büyük kopuşlar yaşanıyor iktidar kanadından.
Millet ittifakını oluşturan partilerin oy oranı ise her geçen gün artıyor, iktidarın baskıcı rejimi bile halkı korkutmuyor, hükümete olan öfkelerini açık açık kusuyorlar.

Konuşmaktan korkan, çekinen halk yeter ki bir mikrofon görsün içini döküveriyor.
Bütün bunlara rağmen seçimi kaybetse bile gitmezler lafı kocaman bir palavradan başka bir şey değildir.

AKP sayesinde demokrasi, insan hakları, adalet kavramlarının içi iğdiş edilmiş olsa da, keyfilik ve baskıyla birçok yasa çıkarmış olsalar da Türkiye demokrasiye inanmış ve bunu kabullenmiş bir ülkedir.

AKP ve onun lideri seçimi kaybedince ne yapacak, koltuğu bırakmıyorum mu diyecek, emrindeki silahlı güçler, polisi, askeri, jandarması seçimi kaybetmiş bir liderin dediklerini mi yapacak sanıyorsunuz?

Daha seçimin kaybedildiği gece bütün bu saydığım unsurlar yeni seçilen iradenin emrine gireceklerdir.
Buna demokrasi diyoruz.
Devlet terbiyesi almış hiçbir insan yasa dışı bir olaya onay vermez, çekinir, korkar, bırakın korkmayı içine sindiremez.

Bu söylemleri destekleyecek, keşke böyle olsun diyecek insanlarda vardır elbette.
Bunlar rüyasında kendisini darı ambarında gören tavuklardan farksız, demokrasiye, insan haklarına, adalete inanmayan çıkarcı, bağnaz çok küçük bir azınlıktır.

Seçim kazanıldığında bunların esemesi bile okunmaz.

KİMSE KARARTMASIN CEVAHİRİNİ

Evet, 20 yıldır ülkeyi yöneten adeta devletleşen bir iktidarı devirmek kolay değildir.
İktidar sayesinde semiren, zenginleşen insanların bu imkanlarını bırakmak istemeyecekleri ve seçimi kaybetmemek adına çok çalışacakları da bellidir.

Bu iktidardan kurtulup demokrasinin, insan haklarının, adaletin tesis etmesini isteyenler siz onlardan daha çok çalışıp seçimi demokrasi bayramına çevireceksiniz,  tahriklere kapılmayacaksınız.
Modern dünyanın bir parçası olmak, çocuklarımıza çağdaş bir ülke bırakmak için gidip oyunuzu kullanacaksınız.
Seçimi protesto etmek, kime oy vereceğim yahu gibi aymazlıklara düşmeyeceksiniz.
Seçimin ertesi günü hepiniz birer demokrasi kahramanı gibi göğsünüzü gere gere bu kötü gidişe dur diyenlerden birisi de bendim diyeceksiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.