Bankaların kredi faizi yüzde 50'yi buldu

GÜNDEM 02.08.2022 - 12:38, Güncelleme: 02.08.2022 - 12:38
 

Bankaların kredi faizi yüzde 50'yi buldu

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, kamu bankalarının ortalama yüzde 29, özel bankaların ise yüzde 40-50 faizle kredi verdiğini söyledi.

haberimizvar.net-  İş insanları krediye erişim kısıtlandığı eleştirisinde bulunurken, bankaların aldığı faiz ortalaması yükselmeye devam ediyor.  Bloomberg HT yayınına katılan Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, finansmana erişim olanaklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akkurt, kamu bankalarında biraz daha düşük ve sınırlı krediyle ağırlıklı ortalama faiz oranının yüzde 29 olduğunu, ticari bankaların verdiği kredilerin yüzde 40-50 bandına oturduğunu söyledi.  Akkurt şirketlerin krediye ulaşmasının zor olduğunu belirterek, “Ucuz kredi konusundaki tartışmalar bence biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Uygulamaya konulmaya çalışılan kısıtlamalarla şirketlerin krediye ulaşması zorlaştı” dedi. 
Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, kamu bankalarının ortalama yüzde 29, özel bankaların ise yüzde 40-50 faizle kredi verdiğini söyledi.

haberimizvar.net-  İş insanları krediye erişim kısıtlandığı eleştirisinde bulunurken, bankaların aldığı faiz ortalaması yükselmeye devam ediyor. 

Bloomberg HT yayınına katılan Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, finansmana erişim olanaklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akkurt, kamu bankalarında biraz daha düşük ve sınırlı krediyle ağırlıklı ortalama faiz oranının yüzde 29 olduğunu, ticari bankaların verdiği kredilerin yüzde 40-50 bandına oturduğunu söyledi.

 Akkurt şirketlerin krediye ulaşmasının zor olduğunu belirterek, “Ucuz kredi konusundaki tartışmalar bence biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Uygulamaya konulmaya çalışılan kısıtlamalarla şirketlerin krediye ulaşması zorlaştı” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.