5 gün sonra Antalya’ya ateş topları yağacak

GÜNDEM 06.08.2022 - 12:19, Güncelleme: 06.08.2022 - 12:19
 

5 gün sonra Antalya’ya ateş topları yağacak

11-12 Ağustos gecesi Antalya'da meteor yağmuru gerçekleşecek. Hızı sebebiyle meteorlar ateş topuna dönüşmesi bekleniyor.

haberimizvar.net-  Gök bilimciler, yılın en önemli olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmurunun, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacağını açıkladı. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, Antalya'dan girecek meteorların hızının 66 kilometre dolaylarındaki 'ateş topları' olacağı ifade edildi. GÖK OLAYLARI YILLIĞI’NA GÖRE Ulusal Gözlemevi'nin (TUG) hazırladığı 2022 Gök Olayları Yıllığı'na göre, bazıları binlerce yıl öncesine tarihlenen kuyruklu yıldızların geçişleri sonrası bıraktığı artıklardan oluşan gök taşı yağmuru olayları, her yıl dünyada 8 kez yaşanmaktadır. Bunlar Quadrantid (Dörtlük), Lyrid (Çalgı), Eta Aquarid (Eta Kova), Delta Aquarid (Delta Kova), Perseid (Kahraman-Perce), Orionid (Avcı), Leonid (Aslan) ve Geminid (İkizler) olarak adlandırılmaktadır. Halk bu durumu yıldız kayması olarak adlandırmaktadır. GÖK TAŞLARININ HIZI Gök taşlarının son derece yüksek hızlarla dünya atmosferine girerek sürtünme sonucu yanmasıyla oluşan yağmurlarının en dikkat çekicisinin 11-12 Ağustos gecesi yaşanacağını duyurdu. Bu olayın çıplak gözle izlenebileceği ifade edildi.  
11-12 Ağustos gecesi Antalya'da meteor yağmuru gerçekleşecek. Hızı sebebiyle meteorlar ateş topuna dönüşmesi bekleniyor.

haberimizvar.net-  Gök bilimciler, yılın en önemli olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmurunun, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacağını açıkladı. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, Antalya'dan girecek meteorların hızının 66 kilometre dolaylarındaki 'ateş topları' olacağı ifade edildi.

GÖK OLAYLARI YILLIĞI’NA GÖRE

Ulusal Gözlemevi'nin (TUG) hazırladığı 2022 Gök Olayları Yıllığı'na göre, bazıları binlerce yıl öncesine tarihlenen kuyruklu yıldızların geçişleri sonrası bıraktığı artıklardan oluşan gök taşı yağmuru olayları, her yıl dünyada 8 kez yaşanmaktadır. Bunlar Quadrantid (Dörtlük), Lyrid (Çalgı), Eta Aquarid (Eta Kova), Delta Aquarid (Delta Kova), Perseid (Kahraman-Perce), Orionid (Avcı), Leonid (Aslan) ve Geminid (İkizler) olarak adlandırılmaktadır. Halk bu durumu yıldız kayması olarak adlandırmaktadır.

GÖK TAŞLARININ HIZI

Gök taşlarının son derece yüksek hızlarla dünya atmosferine girerek sürtünme sonucu yanmasıyla oluşan yağmurlarının en dikkat çekicisinin 11-12 Ağustos gecesi yaşanacağını duyurdu. Bu olayın çıplak gözle izlenebileceği ifade edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.