Kuaförler maliyetlerde yüzde 400 artıştan şikâyetçi

EKONOMİ 14.08.2022 - 13:33, Güncelleme: 14.08.2022 - 13:35
 

Kuaförler maliyetlerde yüzde 400 artıştan şikâyetçi

Sık sık gelen zamlar kuaför salonlarını da vurdu. Esnafın girdi maliyetlerine yüzde 300-400 arası zam geldiğini söyleyen Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Artış devam ettikçe esnaf etkileniyor, esnafın hizmet ettiği müşteriler de etkileniyor” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- Üst üste gelen zamlar esnafı bir hayli zorluyor. Kurun artışından dolayı gelen zamlar sonrası kuaför fiyatları da yükseldi. Girdi maliyetlerinin yüzde 300-400 arası yükseldiğini söyleyen Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Enflasyon endeksine baktığınız zaman ciddi anlamda bir artış olduğunu görüyoruz. Alış fiyatlarında düne kadar bir oksidanı 30-40 liraya alırken, şimdi bu ürünü 180-200 lira alıyoruz. Bu da bizim girdi maliyetlerimizin 4-5 kat arttığını gösteriyor. Bütün her şeyde hepsi ithal bunlarda ciddi anlamda bir fiyat artışı var. Otomatikman giderlerimiz yükseldi. Bu zamlar dolayısıyla biz de fiyatları arttırmak zorunda kaldık. Halkın şu anda ciddi şekilde alım gücü azaldı. Müşteri bize boyaya 15-20 günde bir gelirken, şu anda 2-3 ayda bir geliyor” diye konuştu.  MALİYETLER ARTTI  Girdi maliyetlerinin çok fazla arttığını söyleyen Başkan Demir, “Müşterinin maddi durumuna göre kuaföre gelme süre artıyor. Ciddi anlamda esnaf etkilendi. Esnafında elinde olan bir şey değil o da sonuçta malzemeyi (boya, sprey, şampuan, krem vb) satın alıyor. Kira artışları da aldı başını gidiyor. Elektrik ve su kullanımı hat safhada her şey geçen yıla oranla rahat yüzde 300-400 arttı.  Örneğin 50 liraya aldığımız bir ürünü şu an 200 liraya alıyoruz. Yüzde 70 enflasyon var diyorlar ama fiyatlar yüzde 300-400 arttı. İnsanlarda şu anda ekonomik sıkıntı var ister istemez müşteri sayısında düşüş yaşanıyor sadece bizlik bir şey değil genel durum bu şekilde. Böyle artış devam ettikçe esnaf etkileniyor, esnafın hizmet ettiği müşteriler de etkileniyor” dedi.  
Sık sık gelen zamlar kuaför salonlarını da vurdu. Esnafın girdi maliyetlerine yüzde 300-400 arası zam geldiğini söyleyen Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Artış devam ettikçe esnaf etkileniyor, esnafın hizmet ettiği müşteriler de etkileniyor” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net-

Üst üste gelen zamlar esnafı bir hayli zorluyor. Kurun artışından dolayı gelen zamlar sonrası kuaför fiyatları da yükseldi. Girdi maliyetlerinin yüzde 300-400 arası yükseldiğini söyleyen Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Enflasyon endeksine baktığınız zaman ciddi anlamda bir artış olduğunu görüyoruz. Alış fiyatlarında düne kadar bir oksidanı 30-40 liraya alırken, şimdi bu ürünü 180-200 lira alıyoruz. Bu da bizim girdi maliyetlerimizin 4-5 kat arttığını gösteriyor. Bütün her şeyde hepsi ithal bunlarda ciddi anlamda bir fiyat artışı var. Otomatikman giderlerimiz yükseldi. Bu zamlar dolayısıyla biz de fiyatları arttırmak zorunda kaldık. Halkın şu anda ciddi şekilde alım gücü azaldı. Müşteri bize boyaya 15-20 günde bir gelirken, şu anda 2-3 ayda bir geliyor” diye konuştu. 

MALİYETLER ARTTI 

Girdi maliyetlerinin çok fazla arttığını söyleyen Başkan Demir, “Müşterinin maddi durumuna göre kuaföre gelme süre artıyor. Ciddi anlamda esnaf etkilendi. Esnafında elinde olan bir şey değil o da sonuçta malzemeyi (boya, sprey, şampuan, krem vb) satın alıyor. Kira artışları da aldı başını gidiyor. Elektrik ve su kullanımı hat safhada her şey geçen yıla oranla rahat yüzde 300-400 arttı.  Örneğin 50 liraya aldığımız bir ürünü şu an 200 liraya alıyoruz. Yüzde 70 enflasyon var diyorlar ama fiyatlar yüzde 300-400 arttı. İnsanlarda şu anda ekonomik sıkıntı var ister istemez müşteri sayısında düşüş yaşanıyor sadece bizlik bir şey değil genel durum bu şekilde. Böyle artış devam ettikçe esnaf etkileniyor, esnafın hizmet ettiği müşteriler de etkileniyor” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.