Döşemealtı’nda tarikat inşaatına mühür

GÜNDEM 15.08.2022 - 13:25, Güncelleme: 15.08.2022 - 13:25
 

Döşemealtı’nda tarikat inşaatına mühür

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde bir tarikat tarafından ruhsata aykırı olarak eğitim merkezi yapılmak istenen bina, Döşemealtı Belediyesi tarafından mühürlendi.

haberimizvar.net-Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi Atalanı Caddesi'nde bulunan 1584 ada ve 2 parsel numaralı taşınmaz yaklaşık 6 ay önce el değiştirdi. Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; ruhsatta konut olarak görünen yapıyı satın alan tarikat yöneticileri,  binayı eğitim merkezi yapmak istedi. 4 katlı binanın konut değil de tarikatın eğitim merkezi olacağı bilgisini alan Yeşilbayır Mahallesi 4783.  ve 4780. sokak sakinleri Döşemealtı Belediyesi'ne ihbarda bulundu. Mahalle sakinleri tarafından belediyeye verilen şikâyet dilekçesinde binanın ruhsata aykırı olarak inşa edildiği ve kaçak kat içerdiği iddia edildi. BELEDİYE İNŞAATI MÜHÜRLEDİ Şikâyet dilekçesini işleme alarak inşaatı inceleyen Döşemealtı Belediyesi’nin ilgili birimleri, binada kaçak kat yapıldığını ve mimari projenin dışına çıkıldığını belirledi. İnşaa, belediye ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta cuma günü mühürlendi. Mühürlü olmasına rağmen binada inşaatın sürmesine tepki gösteren mahalle sakinleri belediyeye yeniden şikayette bulundu. TARİKAT YUVASI İSTEMİYORUZ İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, "Bina el değiştirdiğinde konut olarak yapılacağını sanıyorduk. Fakat sonradan bir tarikatın burayı eğitim merkezi yapacağını öğrendik. Ne mahallemizde ne de ilçemizde çocuklarımızın zihnini karıştıracak, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bilim karşıtı tarikat yuvası istemiyoruz. Zaten bina inşaatı ruhsata aykırı yapıldığı için belediye tarafından mühürlendi." şeklinde konuştu.    YEŞİLBAYIR SAKİNLERİNİN DİLEKÇESİNİN TAM METNİ DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANLIĞINA                                                     ANTALYA KONU: İmara aykırı kaçak yapı. Antalya/Döşemealtı 4783 sokak ve 4780 sokak sakinleriyiz. Bu sokağın girişinde bulunan Atalanı Caddesi 1584 ada 2 parsel no.lu taşınmaz yaklaşık 6 ay önce el değiştirmiştir. Bu taşınmazın yeni malikleri taşınmazın mimarı yapısını bozmuş, mimari projesine aykırı kaçak inşaata başlayarak binayı büyütmektedir. Kaçak inşaat halen devam etmektedir. İnşaatın mühürlenerek durdurulmasını, mimari projeye ve ruhsata aykırı kaçak yapıların yıkılarak, sorumlular hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz... Saygılarımızla      
Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde bir tarikat tarafından ruhsata aykırı olarak eğitim merkezi yapılmak istenen bina, Döşemealtı Belediyesi tarafından mühürlendi.

haberimizvar.net-Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi Atalanı Caddesi'nde bulunan 1584 ada ve 2 parsel numaralı taşınmaz yaklaşık 6 ay önce el değiştirdi. Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; ruhsatta konut olarak görünen yapıyı satın alan tarikat yöneticileri,  binayı eğitim merkezi yapmak istedi. 4 katlı binanın konut değil de tarikatın eğitim merkezi olacağı bilgisini alan Yeşilbayır Mahallesi 4783.  ve 4780. sokak sakinleri Döşemealtı Belediyesi'ne ihbarda bulundu. Mahalle sakinleri tarafından belediyeye verilen şikâyet dilekçesinde binanın ruhsata aykırı olarak inşa edildiği ve kaçak kat içerdiği iddia edildi.

BELEDİYE İNŞAATI MÜHÜRLEDİ

Şikâyet dilekçesini işleme alarak inşaatı inceleyen Döşemealtı Belediyesi’nin ilgili birimleri, binada kaçak kat yapıldığını ve mimari projenin dışına çıkıldığını belirledi. İnşaa, belediye ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta cuma günü mühürlendi. Mühürlü olmasına rağmen binada inşaatın sürmesine tepki gösteren mahalle sakinleri belediyeye yeniden şikayette bulundu.

TARİKAT YUVASI İSTEMİYORUZ

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, "Bina el değiştirdiğinde konut olarak yapılacağını sanıyorduk. Fakat sonradan bir tarikatın burayı eğitim merkezi yapacağını öğrendik. Ne mahallemizde ne de ilçemizde çocuklarımızın zihnini karıştıracak, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bilim karşıtı tarikat yuvası istemiyoruz. Zaten bina inşaatı ruhsata aykırı yapıldığı için belediye tarafından mühürlendi." şeklinde konuştu. 

 

YEŞİLBAYIR SAKİNLERİNİN DİLEKÇESİNİN TAM METNİ

DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

                                                    ANTALYA

KONU: İmara aykırı kaçak yapı.

Antalya/Döşemealtı 4783 sokak ve 4780 sokak sakinleriyiz. Bu sokağın girişinde bulunan Atalanı Caddesi 1584 ada 2 parsel no.lu taşınmaz yaklaşık 6 ay önce el değiştirmiştir. Bu taşınmazın yeni malikleri taşınmazın mimarı yapısını bozmuş, mimari projesine aykırı kaçak inşaata başlayarak binayı büyütmektedir. Kaçak inşaat halen devam etmektedir. İnşaatın mühürlenerek durdurulmasını, mimari projeye ve ruhsata aykırı kaçak yapıların yıkılarak, sorumlular hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz... Saygılarımızla

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.