Kaş’ta Gömbe Yörük Şenliği yapıldı

YEREL 16.08.2022 - 11:43, Güncelleme: 16.08.2022 - 11:43
 

Kaş’ta Gömbe Yörük Şenliği yapıldı

Kaş Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Gömbe Yörük Şenliği bünyesinde Yörük Göçü yapıldı.

haberimizvar.net- Yeşilbarak ile Sıçak Alanı arasında yapılan Yörük Göçü yürüyüşüne, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın ev sahipliğinde AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Mustafa Köse, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve Yörük Türkmen Derneklerinin temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. İki kilometrelik yürüyüşte Yörükler, geleneksel kıyafetleri, koyunlar ve traktörlerle renkli görüntüler oluşturdu. Yörük Göçü yürüyüşü, Sıçak Alanında tamamlandı. Şenlik çerçevesinde keşkek dövüldü, çörek pişirildi, ayran ve kar şerbeti yapıldı. Yerel ozanlar müzik dinletisi sundu. Yörük göçüne katılanlara yemek ikram edildi. Yörük göçü, halkın yoğun ilgisini ve beğenisini kazandı.  
Kaş Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Gömbe Yörük Şenliği bünyesinde Yörük Göçü yapıldı.

haberimizvar.net- Yeşilbarak ile Sıçak Alanı arasında yapılan Yörük Göçü yürüyüşüne, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın ev sahipliğinde AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Mustafa Köse, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve Yörük Türkmen Derneklerinin temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

İki kilometrelik yürüyüşte Yörükler, geleneksel kıyafetleri, koyunlar ve traktörlerle renkli görüntüler oluşturdu. Yörük Göçü yürüyüşü, Sıçak Alanında tamamlandı. Şenlik çerçevesinde keşkek dövüldü, çörek pişirildi, ayran ve kar şerbeti yapıldı. Yerel ozanlar müzik dinletisi sundu. Yörük göçüne katılanlara yemek ikram edildi. Yörük göçü, halkın yoğun ilgisini ve beğenisini kazandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.