ATSO'da üçüncü aday Reşat Güney

GÜNDEM 06.09.2022 - 10:17, Güncelleme: 06.09.2022 - 10:19
 

ATSO'da üçüncü aday Reşat Güney

1 Ekim'de yapılacak olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için, Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney aday olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net- Yönetiminde yer alan isimlerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Reşat Güney, genç ve dinamik üyelere sahip bir ATSO hayallerinin olduğunu belirterek, “Hem Davut Çetin’e, hem Ali Bahar’a aday olacağımı söyledim. Seçim yaklaştığında bir liste ile birleşeceğimiz beklentileri doğru değil. İki liste ile de birleşmeyeceğiz. Davut Çetin’e de, Ali Bahar’a da eşitiz. Ancak seçimin ardından projelerimizi hayata geçirecek herkesle bir araya gelebiliriz.” dedi. 20 KOMİTEDE YARIŞACAĞIZ ATSO’da 49 komite olduğunu ve seçimde her komite için yarışmayacaklarını belirten Güney, “Şu anda 20 komitede seçime gitmeyi planlıyoruz. Bu sayı 22’ye çıkabilir. Gücümüzü ve enerjimizi daha ekonomik kullanmak için iddialı olduğumuz komiteler için yarışacağız” dedi. İş hayatında 10 farklı sektörde görev yaptığını, 100’e yakın firmaya danışmanlık yaptığına dikkat çeken Güney, "Edindiğimiz tecrübe ile ATSO’yu yönetmeye talip olduk. Çok kısa süre içinde 15 önemli projemizi kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı. 11 BİN ÜYE KÜSKÜN ATSO’ya kayıtlı 53 Bin üyenin olduğunu ve bu üyelerin yüzde 37’sinin üyeliklerinin askıda olduğunu belirten Reşat Güney, “Yaklaşık 33 bin aktif üye var. Bir önceki seçimde 22 bin oy kullanıldı. 11 bin kişi güvenmediği için sandığa dahi gitmedi. Biz de ATSO üyesi 1.050 kişinin katıldığı bir anket yaptık. Anket sonucuna bakarak ihtiyaç olduğunu düşündük ve yaşanan rahatsızlıkları giderebileceğimize inandığımız için aday olduk. 2021 yılında Türkiye’nin toplam ihracatı 240 milyar dolar olurken, Organize Sanayi Bölgesi’nin ihracatı ise 700 milyon dolar. Yani binde 3. Bu orantısızlıkları giderebileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. SANAYİ VE TEKNOLOJİ EKSİK Antalya’yı seven, coğrafyasına hâkim olan, kentlilik bilinciyle herkesi kucaklayan bir anlayışa sahip olduklarını belirten Güney açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üyeleriyle bir arada dayanışma için de olmak hedefimizdir. Maalesef şehrimiz sade 2T’den faydalanabiliyor. Bunlar da tarım ve turizm. Eksik olan sanayi ve teknolojiyi bu şehre kazandırmak amacındayız. Bunun için ayrıştırmadan, taraf olmadan ‘Antalyalıyım’ diyen herkese kapısı açık bir ATSO yönetimi için yola çıkıyoruz. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi var. İki şehirde Ticaret ve Sanayi Odası aynı başlıkta yer alıyor. Erzurum ve Antalya. Diğer 28 büyükşehirde ticaret odası ayrı, sanayi odası ayrı. Birlikte üreteceğiz ve büyüteceğimiz projelerle kentimiz için çalışma kararlılığındayız”
1 Ekim'de yapılacak olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için, Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney aday olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net- Yönetiminde yer alan isimlerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Reşat Güney, genç ve dinamik üyelere sahip bir ATSO hayallerinin olduğunu belirterek, “Hem Davut Çetin’e, hem Ali Bahar’a aday olacağımı söyledim. Seçim yaklaştığında bir liste ile birleşeceğimiz beklentileri doğru değil. İki liste ile de birleşmeyeceğiz. Davut Çetin’e de, Ali Bahar’a da eşitiz. Ancak seçimin ardından projelerimizi hayata geçirecek herkesle bir araya gelebiliriz.” dedi.

20 KOMİTEDE YARIŞACAĞIZ

ATSO’da 49 komite olduğunu ve seçimde her komite için yarışmayacaklarını belirten Güney, “Şu anda 20 komitede seçime gitmeyi planlıyoruz. Bu sayı 22’ye çıkabilir. Gücümüzü ve enerjimizi daha ekonomik kullanmak için iddialı olduğumuz komiteler için yarışacağız” dedi. İş hayatında 10 farklı sektörde görev yaptığını, 100’e yakın firmaya danışmanlık yaptığına dikkat çeken Güney, "Edindiğimiz tecrübe ile ATSO’yu yönetmeye talip olduk. Çok kısa süre içinde 15 önemli projemizi kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

11 BİN ÜYE KÜSKÜN

ATSO’ya kayıtlı 53 Bin üyenin olduğunu ve bu üyelerin yüzde 37’sinin üyeliklerinin askıda olduğunu belirten Reşat Güney, “Yaklaşık 33 bin aktif üye var. Bir önceki seçimde 22 bin oy kullanıldı. 11 bin kişi güvenmediği için sandığa dahi gitmedi. Biz de ATSO üyesi 1.050 kişinin katıldığı bir anket yaptık. Anket sonucuna bakarak ihtiyaç olduğunu düşündük ve yaşanan rahatsızlıkları giderebileceğimize inandığımız için aday olduk. 2021 yılında Türkiye’nin toplam ihracatı 240 milyar dolar olurken, Organize Sanayi Bölgesi’nin ihracatı ise 700 milyon dolar. Yani binde 3. Bu orantısızlıkları giderebileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ EKSİK

Antalya’yı seven, coğrafyasına hâkim olan, kentlilik bilinciyle herkesi kucaklayan bir anlayışa sahip olduklarını belirten Güney açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üyeleriyle bir arada dayanışma için de olmak hedefimizdir. Maalesef şehrimiz sade 2T’den faydalanabiliyor. Bunlar da tarım ve turizm. Eksik olan sanayi ve teknolojiyi bu şehre kazandırmak amacındayız. Bunun için ayrıştırmadan, taraf olmadan ‘Antalyalıyım’ diyen herkese kapısı açık bir ATSO yönetimi için yola çıkıyoruz. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi var. İki şehirde Ticaret ve Sanayi Odası aynı başlıkta yer alıyor. Erzurum ve Antalya. Diğer 28 büyükşehirde ticaret odası ayrı, sanayi odası ayrı. Birlikte üreteceğiz ve büyüteceğimiz projelerle kentimiz için çalışma kararlılığındayız”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.