Yata yata ödül aldı

EĞİTİM 20.09.2022 - 12:23, Güncelleme: 20.09.2022 - 12:25
 

Yata yata ödül aldı

Görev yaptığı Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nin kızlar mescidinde sık sık uyuduğu için tepki çeken okul müdürü Ramazan Erdoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstün başarı belgesiyle ödüllendirildi.

haberimizvar.net- Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2021 Yılı Üstün Başarı Belgesi Ve Maaş Ödülü’ kazananların listesini açıkladı. Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik imzasıyla yayınlanan listede tanıdık bir isim göze çarptı. Kepez İlçesi Metin Çiviler Anadolu Lisesi Ramazan Erdoğdu da üstün başarı ve maaş ödülü kazananlar arasında yer aldı. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Erdoğdu, okuldaki kızlar mescidinde sık sık uyumasıyla gündeme gelmişti. Sürekli kızlar mescidinde uyuyan Erdoğdu ilerleyen süreçte mescide yastık ve terlik getirecek kadar işi ileriye götürdü. SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU Erdoğdu, kendisini uyaran kız öğrencilere ise tepki gösterdi. Bununla da yetinmeyen Kepez İlçesi Metin Çiviler Anadolu Lisesi Ramazan Erdoğdu, konuyu Türkiye gündemine taşıyan Engin Korkmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Erdoğdu’nun suç duyurusunu karşın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Erdoğdu haberlerin ardından uyuduğu kızlar mescidinin adını zümre sınıfı olarak değiştirdi. KAYIRMACILIK ÖNE ÇIKTI Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, açıklanan ödülle birlikte eğitimde kayırmacılık anlayışının bir kez daha ön plana çıktığını söyledi. Sönmez, “Milli Eğitim Bakanlığında 2021 yılı maaşla ödüllendirilen personel listesi Eylül 2022 yılında yayınlandı. Listeyi incelediğimizde büyük oranda liyakatin kesinlikle dikkate alınmadığı ve kayırmacı bir anlayışla maaşla ödüllendirmelerin yapıldığını görürüz. Burada en dikkat çeken ise geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okulda mesai saatleri içerisinde uyuyan, kendisine okulda uyumak için mekan oluşturan ve bu davranışından dolayı soruşturma geçirip ceza alan Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erdoğdu'nun da yer alıyor olmasıdır” dedi. İL MİLLİİ EĞİTİM ÖNERİYOR Bu ödüllerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavsiyesi ile verildiğini söyleyen Sönmez, “Okulda uyuyan bir müdüre üstün başarı ödülü veren bir bakanlığa ve bu ismi bakanlığa öneren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sahibiz. Bu yaklaşımla Antalya yerelinde eğitimde başarı sağlamak olanaksızdır. Emek harcayan eğitim emekçilerinin görmezden gelindiği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin hırpalandığı bir dönemde bu kayırmacı yaklaşım eğitim emekçilerinin motivasyonunu daha da yok etmiştir. Bu tür çalışmaların objektif bir komisyon tarafından yapılması ve şeffaf olması gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü okulda ders saati içinde sürekli uyuyan müdüre hangi başarı kriterline göre ödül verildiğini açıklamalıdır” dedi.
Görev yaptığı Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nin kızlar mescidinde sık sık uyuduğu için tepki çeken okul müdürü Ramazan Erdoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstün başarı belgesiyle ödüllendirildi.

haberimizvar.net- Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2021 Yılı Üstün Başarı Belgesi Ve Maaş Ödülü’ kazananların listesini açıkladı. Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik imzasıyla yayınlanan listede tanıdık bir isim göze çarptı. Kepez İlçesi Metin Çiviler Anadolu Lisesi Ramazan Erdoğdu da üstün başarı ve maaş ödülü kazananlar arasında yer aldı. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Erdoğdu, okuldaki kızlar mescidinde sık sık uyumasıyla gündeme gelmişti. Sürekli kızlar mescidinde uyuyan Erdoğdu ilerleyen süreçte mescide yastık ve terlik getirecek kadar işi ileriye götürdü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Erdoğdu, kendisini uyaran kız öğrencilere ise tepki gösterdi. Bununla da yetinmeyen Kepez İlçesi Metin Çiviler Anadolu Lisesi Ramazan Erdoğdu, konuyu Türkiye gündemine taşıyan Engin Korkmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Erdoğdu’nun suç duyurusunu karşın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Erdoğdu haberlerin ardından uyuduğu kızlar mescidinin adını zümre sınıfı olarak değiştirdi.

KAYIRMACILIK ÖNE ÇIKTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, açıklanan ödülle birlikte eğitimde kayırmacılık anlayışının bir kez daha ön plana çıktığını söyledi. Sönmez, “Milli Eğitim Bakanlığında 2021 yılı maaşla ödüllendirilen personel listesi Eylül 2022 yılında yayınlandı. Listeyi incelediğimizde büyük oranda liyakatin kesinlikle dikkate alınmadığı ve kayırmacı bir anlayışla maaşla ödüllendirmelerin yapıldığını görürüz. Burada en dikkat çeken ise geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okulda mesai saatleri içerisinde uyuyan, kendisine okulda uyumak için mekan oluşturan ve bu davranışından dolayı soruşturma geçirip ceza alan Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erdoğdu'nun da yer alıyor olmasıdır” dedi.

İL MİLLİİ EĞİTİM ÖNERİYOR

Bu ödüllerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavsiyesi ile verildiğini söyleyen Sönmez, “Okulda uyuyan bir müdüre üstün başarı ödülü veren bir bakanlığa ve bu ismi bakanlığa öneren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sahibiz. Bu yaklaşımla Antalya yerelinde eğitimde başarı sağlamak olanaksızdır. Emek harcayan eğitim emekçilerinin görmezden gelindiği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin hırpalandığı bir dönemde bu kayırmacı yaklaşım eğitim emekçilerinin motivasyonunu daha da yok etmiştir. Bu tür çalışmaların objektif bir komisyon tarafından yapılması ve şeffaf olması gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü okulda ders saati içinde sürekli uyuyan müdüre hangi başarı kriterline göre ödül verildiğini açıklamalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.