TİP Antalya, Kumluca Belediyesi'ne seslendi

YEREL 01.10.2022 - 17:31, Güncelleme: 01.10.2022 - 17:31
 

TİP Antalya, Kumluca Belediyesi'ne seslendi

Kumluca Belediyesi'nde işten çıkarmalar ve sendikal süreçle ilgili olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü'nden yazılı açıklama geldi.

haberimizvar.net- TİP Antalya İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kumluca Belediyesi’nde çalışan işçiler DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası'nda örgütlenip, toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesi almasına rağmen uzunca bir süredir belediye yönetimi sendikayla masaya oturmamış bunun yerine sendikalı işçileri sürgüne göndermiş, sendikadan istifa etmeye zorlamış, son geldiğimiz noktada ise aralarında iş yeri temsilcilerinin de bulunduğu 9 işçiyi işten atmıştır. Sürecin ilerletilmesi bir yana belediye yönetiminin hukuk dışı ve işçi düşmanı tutumu nedeniyle Genel-İş Sendikası tarafından ağustos ayında 5 Ekim günü greve başlanması kararı alınmıştır. Arada geçen süreçte belediye yönetimi hiçbir adım atmadığı gibi belediye işçilerinin üzerindeki baskıyı artırmıştır.    Kumluca Belediyesi yönetimini sendika ve işçi düşmanı tutumlarından vaz geçmeye çağırıyor ve uyarıyoruz;    -İşten atılan işçileri derhal işe iade edin.   -Yasal mevzuatı yerine getiren Genel-İş Sendikasıyla masaya oturun ve çalışanların haklarını verin.   -Sürgüne gönderilen işçileri eski görev yerlerinde tekrar istihdam edin.   Türkiye İşçi Partisi olarak Kumluca Belediyesi işçilerinin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.   Sendika ve işçi düşmanlığı yapmaktan vaz geçin!   Yaşasın işçilerin birliği!"
Kumluca Belediyesi'nde işten çıkarmalar ve sendikal süreçle ilgili olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü'nden yazılı açıklama geldi.
haberimizvar.net- TİP Antalya İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kumluca Belediyesi’nde çalışan işçiler DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası'nda örgütlenip, toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesi almasına rağmen uzunca bir süredir belediye yönetimi sendikayla masaya oturmamış bunun yerine sendikalı işçileri sürgüne göndermiş, sendikadan istifa etmeye zorlamış, son geldiğimiz noktada ise aralarında iş yeri temsilcilerinin de bulunduğu 9 işçiyi işten atmıştır. Sürecin ilerletilmesi bir yana belediye yönetiminin hukuk dışı ve işçi düşmanı tutumu nedeniyle Genel-İş Sendikası tarafından ağustos ayında 5 Ekim günü greve başlanması kararı alınmıştır. Arada geçen süreçte belediye yönetimi hiçbir adım atmadığı gibi belediye işçilerinin üzerindeki baskıyı artırmıştır.
 
 Kumluca Belediyesi yönetimini sendika ve işçi düşmanı tutumlarından vaz geçmeye çağırıyor ve uyarıyoruz; 
 
-İşten atılan işçileri derhal işe iade edin.
 
-Yasal mevzuatı yerine getiren Genel-İş Sendikasıyla masaya oturun ve çalışanların haklarını verin.
 
-Sürgüne gönderilen işçileri eski görev yerlerinde tekrar istihdam edin.
 
Türkiye İşçi Partisi olarak Kumluca Belediyesi işçilerinin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.
 
Sendika ve işçi düşmanlığı yapmaktan vaz geçin!
 
Yaşasın işçilerin birliği!"
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.