Demre’deki o ihale TBMM gündeminde

GÜNDEM 11.10.2022 - 18:07, Güncelleme: 11.10.2022 - 18:07
 

Demre’deki o ihale TBMM gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Demre ilçesinde 10.10.2022 Pazartesi günü Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ancak iptal edilen ihaleyi Tarım Orman Bakanı’na verilen soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

haberimizvar.net- Milletvekili Arı, “Antalya ili Demre ilçemizde dün Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlanılıp devamında iptal edilen ihale ile bir kez daha partizanlığa şahit olduk. AKPLI BAŞKAN VE OĞLU İHALEYE GİRDİ Şahintepesi Mevkii’nde yer alan ve Demre halkının kullanımına kazandırılmak için Belediye Başkanı tarafından mücadele edilen bu alanın halkın yararına değil de kendi menfaatine kullanmak amacıyla ihaleye katılan; Yıllarca ilçesinde belediye Başkanlığı yapan Ak Partili önceki dönem belediye başkanının kendisinin ve oğlunun bu ihaleye girmiş olmasının siyasi takdirini Demre halkı en iyi şekilde yapacaktır.” dedi.  İHALE NEDEN İPTAL OLDU? Bununla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri bu ihaleyi neden iptal etmiştir? Kamuoyuna yansıtılan şekliyle Demre Şahintepesi Mevkii’nde, orman vasfında bulunan 50 dönümlük alanın 20 yıllık süre için kiralanması amacıyla yapılan ihale Finike Orman İşletme Şefliği’nde Pazartesi saat 11:00 de başlar; İhaleye, Ali Topçu, Süleyman Topçu (Semih Koparıcı’ya vekaleten) Demre Belediyesinin Kamu Şirketi ve Demre Belediyesi olmak üzere toplam 4 katılımcı teklif verir. İHALE DETAYLARI Katılımcıların ihale dosyalarının incelenmesi aşamasında, teklif mektubundaki hata sebebiyle Ali Topçu ihaleden elenir; İkinci katılımcıya vekaleten katılan Süleyman Topçu’nun imza beyannamesi olmaması sebebiyle elenmesini beklenirken ihalenin tümden iptaline karar verilir. İhalenin, kalan iki katılımcı olan Demre Belediyesi ile Belediye Şirketi arasında açık artırma usulü ile devam etmesi gerekirken; İhale Komisyonu tarafından iptal edilmiştir. Bu ihale neden iptal edilir. Orman İdaresinin görevlileri ihaleyi usulüne uygun şekilde devam ettirmeleri yerine ihalenin iptaline (ihaleden vazgeçilmesine) ihaleye katılan şahısların siyasi kimliklerimi neden olmuştur. İhalenin iptali ile Orman İdaresinin yetkilileri görevi kötüye kullanma suçu işlenmiş midir? İhale sırasında eksik belge Belediye ve şirketine ait olsaydı yine aynı şekilde ihale iptal edilecek miydi? Belediye AK Partili olsaydı yine bu durumda ihale iptal edilir miydi? BELEDİYE BAŞKANI KOCAKAYA’YI DESTEKLİYORUZ Kurum yetkilileri tarafından güvenlik tedbirleri çok kolay bir şekilde sağlanabilecekken ihaleyi sabote etmek için yaratılan görüntülere neden teslim olunmuştur. Bu konular ihaleye katılan Ak Partili eski Belediye başkanının siyasi sorumlulukları ile değerlendirilecek bir konu olmakla birlikte ihaleyi iptal eden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri idari sorumluluk altına girmişlerdir. Böylece Demre halkının kullanımına kazandırılacak bir alan bireysel menfaat ve siyasi baskıya kurban edilmiştir. Demre halkının yanındayız. Belediye başkanının haklı mücadelesini destekliyoruz. Sorumlular hakkında biran evvel soruşturma açılmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Demre ilçesinde 10.10.2022 Pazartesi günü Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ancak iptal edilen ihaleyi Tarım Orman Bakanı’na verilen soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

haberimizvar.net- Milletvekili Arı, “ Antalya ili Demre ilçemizde dün Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlanılıp devamında iptal edilen ihale ile bir kez daha partizanlığa şahit olduk.

AKPLI BAŞKAN VE OĞLU İHALEYE GİRDİ

Şahintepesi Mevkii’nde yer alan ve Demre halkının kullanımına kazandırılmak için Belediye Başkanı tarafından mücadele edilen bu alanın halkın yararına değil de kendi menfaatine kullanmak amacıyla ihaleye katılan; Yıllarca ilçesinde belediye Başkanlığı yapan Ak Partili önceki dönem belediye başkanının kendisinin ve oğlunun bu ihaleye girmiş olmasının siyasi takdirini Demre halkı en iyi şekilde yapacaktır.” dedi. 

İHALE NEDEN İPTAL OLDU?

Bununla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri bu ihaleyi neden iptal etmiştir? Kamuoyuna yansıtılan şekliyle Demre Şahintepesi Mevkii’nde, orman vasfında bulunan 50 dönümlük alanın 20 yıllık süre için kiralanması amacıyla yapılan ihale Finike Orman İşletme Şefliği’nde Pazartesi saat 11:00 de başlar; İhaleye, Ali Topçu, Süleyman Topçu (Semih Koparıcı’ya vekaleten) Demre Belediyesinin Kamu Şirketi ve Demre Belediyesi olmak üzere toplam 4 katılımcı teklif verir.

İHALE DETAYLARI

Katılımcıların ihale dosyalarının incelenmesi aşamasında, teklif mektubundaki hata sebebiyle Ali Topçu ihaleden elenir; İkinci katılımcıya vekaleten katılan Süleyman Topçu’nun imza beyannamesi olmaması sebebiyle elenmesini beklenirken ihalenin tümden iptaline karar verilir.

İhalenin, kalan iki katılımcı olan Demre Belediyesi ile Belediye Şirketi arasında açık artırma usulü ile devam etmesi gerekirken; İhale Komisyonu tarafından iptal edilmiştir. Bu ihale neden iptal edilir. Orman İdaresinin görevlileri ihaleyi usulüne uygun şekilde devam ettirmeleri yerine ihalenin iptaline (ihaleden vazgeçilmesine) ihaleye katılan şahısların siyasi kimliklerimi neden olmuştur. İhalenin iptali ile Orman İdaresinin yetkilileri görevi kötüye kullanma suçu işlenmiş midir? İhale sırasında eksik belge Belediye ve şirketine ait olsaydı yine aynı şekilde ihale iptal edilecek miydi? Belediye AK Partili olsaydı yine bu durumda ihale iptal edilir miydi?

BELEDİYE BAŞKANI KOCAKAYA’YI DESTEKLİYORUZ

Kurum yetkilileri tarafından güvenlik tedbirleri çok kolay bir şekilde sağlanabilecekken ihaleyi sabote etmek için yaratılan görüntülere neden teslim olunmuştur. Bu konular ihaleye katılan Ak Partili eski Belediye başkanının siyasi sorumlulukları ile değerlendirilecek bir konu olmakla birlikte ihaleyi iptal eden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri idari sorumluluk altına girmişlerdir. Böylece Demre halkının kullanımına kazandırılacak bir alan bireysel menfaat ve siyasi baskıya kurban edilmiştir. Demre halkının yanındayız. Belediye başkanının haklı mücadelesini destekliyoruz. Sorumlular hakkında biran evvel soruşturma açılmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.