Başkan Uysal: Cumhuriyet özgürlüktür

KÜLTÜR 29.10.2022 - 11:58, Güncelleme: 29.10.2022 - 11:58
 

Başkan Uysal: Cumhuriyet özgürlüktür

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü dolayasıyla ‘Tarihin tanıklığına davet’ isimli serginin açılışında “Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, 1969-1970 yıllarında gazeteci Ömer Sami Coşar tarafından Kurtuluş Savaşını belgelemek üzere hazırlanan ve Yeni İstanbul gazetesine ek olarak dağıtılan ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı. Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü anısına İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan tarafından hazırlanan serginin açılışında Başkan Uysal, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerden temsilciler yer aldı.  Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada cumhuriyetin Anadolu kentlerini 50-100 yıl ileriye taşıyan büyük ve özgün bir model olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün misyonundan çıkan bu modelin siyasetin gündelik tartışmaların çok ötesinde olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Cumhuriyetimiz bizim aydınlık geleceğimiz. Gelişmiş, insan hak ve özgürlüklere dayalı, laik demokratik hukuk devletinin temeli, güvencesidir. Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” diye konuştu. Uysal, müreffeh bir Türkiye’nin ve dünyayla rekabet eden bir gelecek özlemimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te simgeleştiğinin de altını çizdi. Başkan Uysal, konuşmasının ardından sergiyi hazırlayan Ertugan ve davetlilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Başkan Uysal, 15 Mayıs-18 Ekim 1919 tarihleri arasındaki olayları günlük gazete formatında aktaran ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü dolayasıyla ‘Tarihin tanıklığına davet’ isimli serginin açılışında “Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, 1969-1970 yıllarında gazeteci Ömer Sami Coşar tarafından Kurtuluş Savaşını belgelemek üzere hazırlanan ve Yeni İstanbul gazetesine ek olarak dağıtılan ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı. Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü anısına İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan tarafından hazırlanan serginin açılışında Başkan Uysal, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerden temsilciler yer aldı. 

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada cumhuriyetin Anadolu kentlerini 50-100 yıl ileriye taşıyan büyük ve özgün bir model olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün misyonundan çıkan bu modelin siyasetin gündelik tartışmaların çok ötesinde olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Cumhuriyetimiz bizim aydınlık geleceğimiz. Gelişmiş, insan hak ve özgürlüklere dayalı, laik demokratik hukuk devletinin temeli, güvencesidir. Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” diye konuştu. Uysal, müreffeh bir Türkiye’nin ve dünyayla rekabet eden bir gelecek özlemimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te simgeleştiğinin de altını çizdi.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından sergiyi hazırlayan Ertugan ve davetlilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Başkan Uysal, 15 Mayıs-18 Ekim 1919 tarihleri arasındaki olayları günlük gazete formatında aktaran ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.