İYİ Parti Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da gergin saatler

SİYASET 30.10.2022 - 14:28, Güncelleme: 30.10.2022 - 14:28
 

İYİ Parti Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da gergin saatler

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nda bugün delege seçimleri olaylı başladı. Kepez seçimi iptal edilirken, Korkuteli’nde ilçe başkanına atılan yumruğun ardından seçimler polis gözetiminde yapılıyor. Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da da seçimler gergin atmosferde devam ediyor.

haberimizvar.net- İYİ Parti 31 Ocak’a kadar kongre süreçlerinin tamamlanması adına düğmeye bastı. Bugün Antalya ilçe teşkilatlarında delege seçimleri yapılıyor. Kongre öncesi bilindiği gibi İYİ Parti Genel Merkezi tarafından genel başkan yardımcısı, milletvekili Ümit Dikbayır, genel başkan yardımcısı, milletvekili Şenol Bal, genel başkan yardımcısı, milletvekili Metin Ergun, GİK üyesi, teşkilat koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap, genel başkan danışmanı Ömer Karakaş, GİK üyesi, milletvekili Ümit Beyaz ve milletvekili Yasin Öztürk’ten oluşan kongre komisyonu oluşturulmuştu. Komisyonun hedefi kongre süreçlerinin olaysız ve tek adaylı gidilmesi noktasında çalışma yapmaktı. ANTALYA’DA DURUM Komisyonda Antalya’dan sorumlu olan Ömer Karakaş ile Yasin Öztürk ilçe teşkilatlarında çalışma yapmasına rağmen tek adaylı kongreye gidilmesini sağlayamadı. Her ilçede en az 2, en fazla 4 adaylı yapılacak kongreler öncesi delege seçimlerinde olaylar yaşandı. İYİ PARTİ İL BAŞKANI ARAYIŞINDA Teşkilat genelinde tek adaylı kongre yapılması beklenirken, partide ilçe başkanlığı için yaşanan aday patlaması dengeleri değiştirdi. Ömer Karakaş’ın kongre süreci yerine Antalya’da il başkanı arayışı içinde olması ve ANSİAD Onursal Başkanı Abdullah Erdoğan’ı halen il başkanlığı için ikna edememesi, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın yaşanan sürece karşı sessiz kalması parti içinde gerginliği arttırdı. DELEGE SEÇİMLERİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU Önce Kepez ilçe delege seçimlerinde arbede çıktı ve polisin müdahalesiyle seçim iptal edildi. Ardından Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz yumruklandı. Yaşananlar polis kayıtlarına kasıtlı adam yaralama ve hakaret olarak girdi. Korkuteli seçimleri çevik kuvvetin sandıkların başında nöbet tutmasıyla gergin ortamda devam ediyor. MURATPAŞA, DÖŞEMEALTI VE AKSU Çok sayıda ilçe başkan adayının olduğu Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da da delege seçimlerinin gergin geçtiği bilgisi geldi. Zaman zaman seslerin yükseldiği, itişmelerin olduğu seçimler, polis nezaretinde devam ediyor. Olaylar çıkmaması için, partililerin birbirini uyardığı öğrenildi.  
İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nda bugün delege seçimleri olaylı başladı. Kepez seçimi iptal edilirken, Korkuteli’nde ilçe başkanına atılan yumruğun ardından seçimler polis gözetiminde yapılıyor. Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da da seçimler gergin atmosferde devam ediyor.

haberimizvar.net- İYİ Parti 31 Ocak’a kadar kongre süreçlerinin tamamlanması adına düğmeye bastı. Bugün Antalya ilçe teşkilatlarında delege seçimleri yapılıyor.

Kongre öncesi bilindiği gibi İYİ Parti Genel Merkezi tarafından genel başkan yardımcısı, milletvekili Ümit Dikbayır, genel başkan yardımcısı, milletvekili Şenol Bal, genel başkan yardımcısı, milletvekili Metin Ergun, GİK üyesi, teşkilat koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap, genel başkan danışmanı Ömer Karakaş, GİK üyesi, milletvekili Ümit Beyaz ve milletvekili Yasin Öztürk’ten oluşan kongre komisyonu oluşturulmuştu. Komisyonun hedefi kongre süreçlerinin olaysız ve tek adaylı gidilmesi noktasında çalışma yapmaktı.

ANTALYA’DA DURUM

Komisyonda Antalya’dan sorumlu olan Ömer Karakaş ile Yasin Öztürk ilçe teşkilatlarında çalışma yapmasına rağmen tek adaylı kongreye gidilmesini sağlayamadı. Her ilçede en az 2, en fazla 4 adaylı yapılacak kongreler öncesi delege seçimlerinde olaylar yaşandı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ARAYIŞINDA

Teşkilat genelinde tek adaylı kongre yapılması beklenirken, partide ilçe başkanlığı için yaşanan aday patlaması dengeleri değiştirdi. Ömer Karakaş’ın kongre süreci yerine Antalya’da il başkanı arayışı içinde olması ve ANSİAD Onursal Başkanı Abdullah Erdoğan’ı halen il başkanlığı için ikna edememesi, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın yaşanan sürece karşı sessiz kalması parti içinde gerginliği arttırdı.

DELEGE SEÇİMLERİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU

Önce Kepez ilçe delege seçimlerinde arbede çıktı ve polisin müdahalesiyle seçim iptal edildi. Ardından Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz yumruklandı. Yaşananlar polis kayıtlarına kasıtlı adam yaralama ve hakaret olarak girdi. Korkuteli seçimleri çevik kuvvetin sandıkların başında nöbet tutmasıyla gergin ortamda devam ediyor.

MURATPAŞA, DÖŞEMEALTI VE AKSU

Çok sayıda ilçe başkan adayının olduğu Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu’da da delege seçimlerinin gergin geçtiği bilgisi geldi. Zaman zaman seslerin yükseldiği, itişmelerin olduğu seçimler, polis nezaretinde devam ediyor. Olaylar çıkmaması için, partililerin birbirini uyardığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.