Suryapı mağdurları isyan etti

GÜNDEM 06.11.2022 - 18:38, Güncelleme: 06.11.2022 - 18:38
 

Suryapı mağdurları isyan etti

Menderes Türel döneminde 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi' sloganıyla başlatılan ve Suryapı'ya verilen Kepez Mahallesi'nde aradan 7 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerinin büyük bölümüne evleri teslim edilmedi. Suryapı önünde toplanan mağdurlar, "20 yıldır Erdoğan'a destek veriyoruz. Şimdi o bize destek versin" diyerek Cumhurbaşkanına seslendi.

haberimizvar.net- üyükşehir Belediyesi eski başkanı AKP'li Menderes Türel'in 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak' sözüyle Suryapı'ya verilen Kepez-Santral Mahallesi'nde işler yolunda gitmiyor.  Sözleşme tarihinden itibaren 2 yıl içinde bitirileceği söylenen konutlar, aradan 7 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi. Çok sayıda hak sahibi dün Suryapı önüne buluşarak isyanının dile getirdi. 7 YILDIR EVLERİMİZ BEKLİYORUZ  'Hakkımızı istiyoruz', 'Suryapı mağduruyuz',  'Bizi Suryapı'ya peşkeş çekenlerden hesap soracağız', pankartı taşıyan Suryapı mağdurları, biran önce evlerine yerleşmek istediklerini söyledi. İsmail Şeker isimli vatandaş, "2 yılda evlerimizi teslim edeceklerdi. 7 yıl oldu hala teslim edilmedi.   Kira yardımına 650 TL ile başlandı. Şuan 1150 TL kira yardımı alıyoruz fakat kiralarımız 4-5 bin lira oldu" dedi. 6 bin lira maaş aldığını 4 bin lira kira ödediğini söyleyen başka bir mağdur ise, "Menderes Türel zamanında 24+6 aylık sözleşme yapıldı. Araya pandemi girdi. Fakat 7 yıl geçti şimdiye kadar bu konutlar bitmeliydi. 6 bin lira maaş alıyorum 4 bin lira kira ödüyorum. Bana verilen kira yardımı 1150. Nasıl geçineyim" dedi. SURYAPI VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI Kepez Mahalle Muhtarı ve Suryapı mağduru Yusuf Küçükkaya, Suryapı'nın hiç bir sözünde durmadığını söyledi. Şuana kadar çok az sayıda hak sahibine ev teslimi yapıldığını belirten Küçükkaya, "Suryapı ilk başta bizlerin oturacağı alana cami, okul, sağlık ocağı, oyun parkı gibi sosyal donatı alanlardı yapacağını söyledi. Bunların hiç biri yapılmadı. Hak sahiplerinden önce kendi paylarına düşen konutları yapıp satmaya başladılar. Bizler 7 yıldır bekliyoruz. Gerekirse çadır kurup burada yaşayacağız. Tüm yetkililere sesimizi duyuracağız" dedi. ERDOĞAN'A OY VERMEYECEĞİZ Başka bir mağdur ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 20 yıldır Erdoğan'a destek verdiklerini belirten mağdur, "20 yıldır arkasındaydık. Desteğimizi hiç esirgemedik. Artık o bize destek versin.  Yoksa ona oy vermeyeceğiz. Biz de insanız. Evimizi istiyoruz. 7 yıldır kirada sürünüyoruz. Çözüm bekliyoruz. Bizi sadece seçim döneminde ziyaret etmesinler. Şuan gelmiyorlarsa hiç gelmesinler" diye konuştu.
Menderes Türel döneminde 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi' sloganıyla başlatılan ve Suryapı'ya verilen Kepez Mahallesi'nde aradan 7 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerinin büyük bölümüne evleri teslim edilmedi. Suryapı önünde toplanan mağdurlar, "20 yıldır Erdoğan'a destek veriyoruz. Şimdi o bize destek versin" diyerek Cumhurbaşkanına seslendi.

haberimizvar.net- üyükşehir Belediyesi eski başkanı AKP'li Menderes Türel'in 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak' sözüyle Suryapı'ya verilen Kepez-Santral Mahallesi'nde işler yolunda gitmiyor.  Sözleşme tarihinden itibaren 2 yıl içinde bitirileceği söylenen konutlar, aradan 7 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi. Çok sayıda hak sahibi dün Suryapı önüne buluşarak isyanının dile getirdi.

7 YILDIR EVLERİMİZ BEKLİYORUZ 

'Hakkımızı istiyoruz', ' Suryapı mağduruyuz',  'Bizi Suryapı'ya peşkeş çekenlerden hesap soracağız', pankartı taşıyan Suryapı mağdurları, biran önce evlerine yerleşmek istediklerini söyledi. İsmail Şeker isimli vatandaş, "2 yılda evlerimizi teslim edeceklerdi. 7 yıl oldu hala teslim edilmedi.   Kira yardımına 650 TL ile başlandı. Şuan 1150 TL kira yardımı alıyoruz fakat kiralarımız 4-5 bin lira oldu" dedi. 6 bin lira maaş aldığını 4 bin lira kira ödediğini söyleyen başka bir mağdur ise, "Menderes Türel zamanında 24+6 aylık sözleşme yapıldı. Araya pandemi girdi. Fakat 7 yıl geçti şimdiye kadar bu konutlar bitmeliydi. 6 bin lira maaş alıyorum 4 bin lira kira ödüyorum. Bana verilen kira yardımı 1150. Nasıl geçineyim" dedi.

SURYAPI VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI

Kepez Mahalle Muhtarı ve Suryapı mağduru Yusuf Küçükkaya, Suryapı'nın hiç bir sözünde durmadığını söyledi. Şuana kadar çok az sayıda hak sahibine ev teslimi yapıldığını belirten Küçükkaya, " Suryapı ilk başta bizlerin oturacağı alana cami, okul, sağlık ocağı, oyun parkı gibi sosyal donatı alanlardı yapacağını söyledi. Bunların hiç biri yapılmadı. Hak sahiplerinden önce kendi paylarına düşen konutları yapıp satmaya başladılar. Bizler 7 yıldır bekliyoruz. Gerekirse çadır kurup burada yaşayacağız. Tüm yetkililere sesimizi duyuracağız" dedi.

ERDOĞAN'A OY VERMEYECEĞİZ

Başka bir mağdur ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 20 yıldır Erdoğan'a destek verdiklerini belirten mağdur, "20 yıldır arkasındaydık. Desteğimizi hiç esirgemedik. Artık o bize destek versin.  Yoksa ona oy vermeyeceğiz. Biz de insanız. Evimizi istiyoruz. 7 yıldır kirada sürünüyoruz. Çözüm bekliyoruz. Bizi sadece seçim döneminde ziyaret etmesinler. Şuan gelmiyorlarsa hiç gelmesinler" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.