Milli ayıp!

GÜNDEM 09.11.2022 - 17:33, Güncelleme: 09.11.2022 - 17:36
 

Milli ayıp!

Antalya'da düzenlenen 2022 Avrupa Satranç Turnuvası'na katılmak isteyen milli sporcu Ilgın Destina ile Irmak Tuanna kardeşlerden 14’er bin lira katılım ücreti istendi. Ücreti ödeyemedikleri için turnuvada yer alamayan sporcuların annesi Serpil Alişanoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu uygulamasının akıldışı olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Belek’te başladı. 46 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye’den 196, Rusya'dan 77, Polonya'dan 49, Azerbaycan'dan 40, Fransa'dan 37, Ukrayna'dan 34, Belçika'dan 33, Romanya ve Ermenistan'dan 31’er sporcu madalya için yarışacak. Turnuva 15 Kasım'a kadar sürecek.  Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 2020 yılında düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan milli sporcu Ilgın Destina Nurdoğan ile aynı turnuvada Türkiye onuncusu olan Irmak Tuanna Nurdoğan da turnuvaya katılmak istedi. İki kardeş aldıkları cevap karşısında şok oldular.   KİŞİ BAŞI 14 BİN LİRA İSTENDİ Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; milli sporcu olan 11 yaşındaki Ilgın Destina Nurdoğan ile 13 yaşındaki kardeşi Irmak Tuanna Nurdoğan’ın ailesinden kişi başı 14 bin lira katılım ücreti istendi. Federasyonun talebi karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan aile, istenen parayı yatıramadı. Başarılı sporcuların annesi Serpil Alişanoglu, federasyonun uygulamasının akıldışı olduğunu söyledi. FEDERASYON SÖZÜNÜ TUTMADI Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi internet sayfasından yapılan duyuruda, milli sporcuların Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na ücretsiz katılacağına dair açıklama yapıldığını belirten Alişanoglu, "Yapılan duyuruda milli sporcuların tüm masraflarının federasyon tarafından karşılanacağı belirtiliyordu. Biz de buna inanarak kızlarımızı Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğini düşünüyorduk. İstenen meblağ karşısında şok olduk. Kızlarımıza karşı mahcup durumdayız." dedi. YETENEK DEĞİL PARA ÖNEMLİ Federasyon yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu 14 bin liranın 11 bin liraya düşürüldüğünü ifade eden Serpil Alişanoglu, "Bu parayı da karşılayamayacağımızı söyleyince bize 'Paranız yoksa turnuvaya katılmayın' cevabını verdiler.  Milli sporcu olan iki kızımın Avrupa Şampiyonası'na katılması için cebimden en az 22 bin lira harcamam mı gerekiyor? Buradan da anlaşılıyor ki, bu turnuvaya yeteneği olan değil parası olan katılıyor. Maalesef spora bakış açıları bu!" şeklinde konuştu. ÇOK SAYIDA AİLE MAĞDUR OLDU Bu konuda çok sayıda ailenin ve sporcunun mağdur olduğuna dikkat çeken Alişanoglu,  açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız milli sporcu ve satranç konusunda yetenekleri var. Yaşadığımız şehirde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılmak için mili sporcu olan kızlarımdan para isteniyor. Yetenekli sporcuları söyle mi destekliyorlar, böyle mi sahip çıkıyorlar gençlere? Çok sayıda milli sporcu, yüksek ücret yüzünden bu turnuvaya katılmadı. Yeteneğine bakılmaksızın parayı yatıran sporcular arasından şampiyon seçecekler."
Antalya'da düzenlenen 2022 Avrupa Satranç Turnuvası'na katılmak isteyen milli sporcu Ilgın Destina ile Irmak Tuanna kardeşlerden 14’er bin lira katılım ücreti istendi. Ücreti ödeyemedikleri için turnuvada yer alamayan sporcuların annesi Serpil Alişanoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu uygulamasının akıldışı olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Belek’te başladı. 46 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye’den 196, Rusya'dan 77, Polonya'dan 49, Azerbaycan'dan 40, Fransa'dan 37, Ukrayna'dan 34, Belçika'dan 33, Romanya ve Ermenistan'dan 31’er sporcu madalya için yarışacak. Turnuva 15 Kasım'a kadar sürecek.  Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 2020 yılında düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan milli sporcu Ilgın Destina Nurdoğan ile aynı turnuvada Türkiye onuncusu olan Irmak Tuanna Nurdoğan da turnuvaya katılmak istedi. İki kardeş aldıkları cevap karşısında şok oldular.  

KİŞİ BAŞI 14 BİN LİRA İSTENDİ

Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; milli sporcu olan 11 yaşındaki Ilgın Destina Nurdoğan ile 13 yaşındaki kardeşi Irmak Tuanna Nurdoğan’ın ailesinden kişi başı 14 bin lira katılım ücreti istendi. Federasyonun talebi karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan aile, istenen parayı yatıramadı. Başarılı sporcuların annesi Serpil Alişanoglu, federasyonun uygulamasının akıldışı olduğunu söyledi.

FEDERASYON SÖZÜNÜ TUTMADI

Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi internet sayfasından yapılan duyuruda, milli sporcuların Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na ücretsiz katılacağına dair açıklama yapıldığını belirten Alişanoglu, "Yapılan duyuruda milli sporcuların tüm masraflarının federasyon tarafından karşılanacağı belirtiliyordu. Biz de buna inanarak kızlarımızı Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğini düşünüyorduk. İstenen meblağ karşısında şok olduk. Kızlarımıza karşı mahcup durumdayız." dedi.

YETENEK DEĞİL PARA ÖNEMLİ

Federasyon yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu 14 bin liranın 11 bin liraya düşürüldüğünü ifade eden Serpil Alişanoglu, "Bu parayı da karşılayamayacağımızı söyleyince bize 'Paranız yoksa turnuvaya katılmayın' cevabını verdiler.  Milli sporcu olan iki kızımın Avrupa Şampiyonası'na katılması için cebimden en az 22 bin lira harcamam mı gerekiyor? Buradan da anlaşılıyor ki, bu turnuvaya yeteneği olan değil parası olan katılıyor. Maalesef spora bakış açıları bu!" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA AİLE MAĞDUR OLDU

Bu konuda çok sayıda ailenin ve sporcunun mağdur olduğuna dikkat çeken Alişanoglu,  açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız milli sporcu ve satranç konusunda yetenekleri var. Yaşadığımız şehirde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılmak için mili sporcu olan kızlarımdan para isteniyor. Yetenekli sporcuları söyle mi destekliyorlar, böyle mi sahip çıkıyorlar gençlere? Çok sayıda milli sporcu, yüksek ücret yüzünden bu turnuvaya katılmadı. Yeteneğine bakılmaksızın parayı yatıran sporcular arasından şampiyon seçecekler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.