Ahmet Telli’den Antalya şiiri

KÜLTÜR 19.11.2022 - 12:24, Güncelleme: 19.11.2022 - 12:24
 

Ahmet Telli’den Antalya şiiri

Şair Ahmet Telli, Muratpaşa Belediyesi’nin 7’ncisini gerçekleştirdiği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında geçen ay Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye gerçekleşen geziden hatırladıklarıyla ‘Bu’ isimli son şiirini yazdı. Telli, Antalya’ya dair yeni şiirini ilk Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri başladı. Etkinlik, pazar gününe dek belediyenin Erdal İnönü Kent Parkı’nda paneller, söyleşiler, imza günleriyle devam edecek. Antalya Edebiyat Günleri’nin bugün gerçekleşen açılışının ardından şair Ahmet Telli, Antalyalı edebiyatseverlerle bir araya geldi. Telli, böyle bir etkinlikte ‘birlikte olmanın’ sevincini yaşadığını belirtirken “Çünkü buluşabilmek, buluşmak, birbirinizin gözüne bakabilmek gibi bir zaman dilimi içinde buna ihtiyacımızın çok olduğu bir zaman dilimindeyiz” dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Edebiyat günleri kapsamında bir yazarı ya da edebiyatçıyı başka bir Antalya gezisine çıkardığını anlatan Telli, bu yılki geziye kendisinin davetli olduğunu aktardı. Telli, “Ve ben unutulmaması için bu gezinin mısralara dönüşmesini istedim. Şiirin adı Bu” dedi. Şair Telli, araştırmacı ve yazar Giray Ercenk’in rehberliğinde Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye uzanan geziden hatırladıklarıyla yazdığı ve “Sadece bu’nu söylüyorum. Yanıma payını kendime ayırmadan. Bu dediğim söz, mesafe ya da şu hiç değil” diye başlayan şiirini ilk kez Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu.  
Şair Ahmet Telli, Muratpaşa Belediyesi’nin 7’ncisini gerçekleştirdiği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında geçen ay Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye gerçekleşen geziden hatırladıklarıyla ‘Bu’ isimli son şiirini yazdı. Telli, Antalya’ya dair yeni şiirini ilk Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri başladı. Etkinlik, pazar gününe dek belediyenin Erdal İnönü Kent Parkı’nda paneller, söyleşiler, imza günleriyle devam edecek. Antalya Edebiyat Günleri’nin bugün gerçekleşen açılışının ardından şair Ahmet Telli, Antalyalı edebiyatseverlerle bir araya geldi. Telli, böyle bir etkinlikte ‘birlikte olmanın’ sevincini yaşadığını belirtirken “Çünkü buluşabilmek, buluşmak, birbirinizin gözüne bakabilmek gibi bir zaman dilimi içinde buna ihtiyacımızın çok olduğu bir zaman dilimindeyiz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Edebiyat günleri kapsamında bir yazarı ya da edebiyatçıyı başka bir Antalya gezisine çıkardığını anlatan Telli, bu yılki geziye kendisinin davetli olduğunu aktardı. Telli, “Ve ben unutulmaması için bu gezinin mısralara dönüşmesini istedim. Şiirin adı Bu” dedi. Şair Telli, araştırmacı ve yazar Giray Ercenk’in rehberliğinde Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye uzanan geziden hatırladıklarıyla yazdığı ve “Sadece bu’nu söylüyorum. Yanıma payını kendime ayırmadan. Bu dediğim söz, mesafe ya da şu hiç değil” diye başlayan şiirini ilk kez Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.