DEVA'dan 25 Kasım etkinliği

SİYASET 25.11.2022 - 18:11, Güncelleme: 25.11.2022 - 18:11
 

DEVA'dan 25 Kasım etkinliği

Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne yönelik etkinlik yapıldı.

haberimizvar.net- 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında DEVA Partisi İl Başkanlığı'nda etkinlik yapıldı. Kadın Çalışmaları Başkanlığı önderliğinde, Muratpaşa İlçe Teşkilatı ev sahipliğinde organize edilen etkinliğe İl Başkanı Selda Öner, Muratpaşa İlçe Başkanı Özlem Arlıer ve yönetimi, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik ve yönetimi, Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ve yönetimi, DEVA'lı kadınlar ile davetliler katıldı. EN BÜYÜK SORUN KADINA ŞİDDET Etkinlik kapsamında Genel Merkez'in mesajını okuyan Kadın Çalışmaları İl Başkanı Nuray Özkul, "Deva Partisi olarak kadına yönelik şiddeti Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak görüyoruz. Ülkemizde kadına yönelik şiddet her gün can almaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddeti, kadın ölümlerini açıklamalarında kanıksamış ifadelerle sayı ve oranlara hapseden, hafifleten sorumlu tarafların anlayışını asla kabul etmiyoruz. Türkiye’nin devası olmak üzere yola çıkmış olan bizler, kadınların devası olmaya da kararlıyız. Şiddetin çocuğa, kadına, erkeğe veya herhangi bir canlıya uygulanması asla kabul edilemez. Bu kısır döngüden, bu şiddet sarmalından ülkemizi kurtaracağız, kararlıyız" dedi. KADIN ERKEKTEN DEĞERSİZ DEĞİL Özkul, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kadına yönelik şiddet öncelikle bir zihniyet sorunu, toplumsal ve kültürel bir sorun. Kadını erkekten değersiz ve aşağı gören bir yaklaşımın ürünü. Ve biliyoruz ki, kadına yönelik şiddet münferit bir olay değil. Şiddet sadece kadınların değil, çocukların ve hatta şiddeti bizzat uygulayanların hayatlarını mahvediyor; toplumu içten içe çürütüyor ve zayıflatıyor. Söz veriyoruz; Biz DEVA Partisi olarak kadınların güvende olduğu, mutlu olduğu, üretken ve başarılı olduğu ve geleceğe umutla baktığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Ve bu hayali ülkemizdeki tüm kadınlarla birlikte gerçekleştireceğiz". UZMANLAR SUNUM YAPTI Özkul'un konuşmasının ardından söz alan İl Başkanı Selda Öner, kadına yönelik şiddetin artık son bulmasını temenni ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından konuyla ilgili kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra ise eğitmen Ramazan Karakaya kadın-erkek ilişkileri üzerine, avukat Tuna Akkuş ise kadınların hakları ve kadının toplumdaki rolü üzerine sunum yaptı.
Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne yönelik etkinlik yapıldı.

haberimizvar.net- 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında DEVA Partisi İl Başkanlığı'nda etkinlik yapıldı. Kadın Çalışmaları Başkanlığı önderliğinde, Muratpaşa İlçe Teşkilatı ev sahipliğinde organize edilen etkinliğe İl Başkanı Selda Öner, Muratpaşa İlçe Başkanı Özlem Arlıer ve yönetimi, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik ve yönetimi, Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ve yönetimi, DEVA'lı kadınlar ile davetliler katıldı.

EN BÜYÜK SORUN KADINA ŞİDDET

Etkinlik kapsamında Genel Merkez'in mesajını okuyan Kadın Çalışmaları İl Başkanı Nuray Özkul, "Deva Partisi olarak kadına yönelik şiddeti Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak görüyoruz. Ülkemizde kadına yönelik şiddet her gün can almaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddeti, kadın ölümlerini açıklamalarında kanıksamış ifadelerle sayı ve oranlara hapseden, hafifleten sorumlu tarafların anlayışını asla kabul etmiyoruz. Türkiye’nin devası olmak üzere yola çıkmış olan bizler, kadınların devası olmaya da kararlıyız. Şiddetin çocuğa, kadına, erkeğe veya herhangi bir canlıya uygulanması asla kabul edilemez. Bu kısır döngüden, bu şiddet sarmalından ülkemizi kurtaracağız, kararlıyız" dedi.

KADIN ERKEKTEN DEĞERSİZ DEĞİL

Özkul, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kadına yönelik şiddet öncelikle bir zihniyet sorunu, toplumsal ve kültürel bir sorun. Kadını erkekten değersiz ve aşağı gören bir yaklaşımın ürünü. Ve biliyoruz ki, kadına yönelik şiddet münferit bir olay değil. Şiddet sadece kadınların değil, çocukların ve hatta şiddeti bizzat uygulayanların hayatlarını mahvediyor; toplumu içten içe çürütüyor ve zayıflatıyor. Söz veriyoruz; Biz DEVA Partisi olarak kadınların güvende olduğu, mutlu olduğu, üretken ve başarılı olduğu ve geleceğe umutla baktığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Ve bu hayali ülkemizdeki tüm kadınlarla birlikte gerçekleştireceğiz".

UZMANLAR SUNUM YAPTI

Özkul'un konuşmasının ardından söz alan İl Başkanı Selda Öner, kadına yönelik şiddetin artık son bulmasını temenni ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından konuyla ilgili kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra ise eğitmen Ramazan Karakaya kadın-erkek ilişkileri üzerine, avukat Tuna Akkuş ise kadınların hakları ve kadının toplumdaki rolü üzerine sunum yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.