Antalya ulaşımına 2 yeni hat

EĞİTİM 02.12.2022 - 11:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 11:37
 

Antalya ulaşımına 2 yeni hat

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı-Varsak ve Kundu-Konyaaltı arasındaki 2 yeni tramvay hattının inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 8 milyar 250 milyon olarak belirlendi. Bütçeden Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'na 552 milyon 430 bin lira kaynak ayrıldı. Kasım ayı meclis toplantısında 2023 yatırımları hakkında Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'a bilgi veren Başkan Muhittin Böcek, toplu taşımayı rahatlatacak 4. etap raylı sistem ihalesinin tamamlandığını, 5. etabın da programa alındığını söyledi. İNŞAAT 2023'TE BAŞLIYOR Konyaaltı-Varsak arasında 16 kilometrelik 4. etap ile Konyaaltı-Kundu arasındaki 22 kilometrelik 5. etap raylı sistem hatları için gerekli izinlerin alındığını belirten Başkan Muhittin Böcek, "Toplu ulaşımı rahatlatacak olan yeni etaplarımız ile Antalyalılar konforlu ulaşım yapacak. Göreve geldiğimizde hızla 3. etap raylı sistemi tamamlayarak hizmete sokmuştuk. Şimdi sıra 4 ve 5. etapta. Bizden önce başlayan ve halk yararına olan projeleri devam ettiriyoruz. Siyaset yapmadan Antalya için çalışıyoruz." diye konuştu. TOPLU ULAŞIMI RAHATLATACAK ANTRAY bugüne kadar 1. 2. ve 3. etap olmak üzere 3 farklı güzergahta raylı sistemi hayata geçirdi. İhalesi tamamlanan ve 2023 yılında inşaatına başlanacak olan 4. etap Liman'dan başlayarak Konyaaltı-100.  Yıl ve Kızılarık istikametini izleyerek Gazi Bulvarı'nda 3. etapla ile birleşecek.  5. etap ise yine Liman'dan başlayarak Lara ve Kundu istikametine ulaşacak. 4 ve 5. etapla birlikte Antalya toplamda 90 kilometrelik raylı sisteme sahip olacak. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı-Varsak ve Kundu-Konyaaltı arasındaki 2 yeni tramvay hattının inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 8 milyar 250 milyon olarak belirlendi. Bütçeden Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'na 552 milyon 430 bin lira kaynak ayrıldı. Kasım ayı meclis toplantısında 2023 yatırımları hakkında Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'a bilgi veren Başkan Muhittin Böcek, toplu taşımayı rahatlatacak 4. etap raylı sistem ihalesinin tamamlandığını, 5. etabın da programa alındığını söyledi.

İNŞAAT 2023'TE BAŞLIYOR

Konyaaltı-Varsak arasında 16 kilometrelik 4. etap ile Konyaaltı-Kundu arasındaki 22 kilometrelik 5. etap raylı sistem hatları için gerekli izinlerin alındığını belirten Başkan Muhittin Böcek, "Toplu ulaşımı rahatlatacak olan yeni etaplarımız ile Antalyalılar konforlu ulaşım yapacak. Göreve geldiğimizde hızla 3. etap raylı sistemi tamamlayarak hizmete sokmuştuk. Şimdi sıra 4 ve 5. etapta. Bizden önce başlayan ve halk yararına olan projeleri devam ettiriyoruz. Siyaset yapmadan Antalya için çalışıyoruz." diye konuştu.

TOPLU ULAŞIMI RAHATLATACAK

ANTRAY bugüne kadar 1. 2. ve 3. etap olmak üzere 3 farklı güzergahta raylı sistemi hayata geçirdi. İhalesi tamamlanan ve 2023 yılında inşaatına başlanacak olan 4. etap Liman'dan başlayarak Konyaaltı-100.  Yıl ve Kızılarık istikametini izleyerek Gazi Bulvarı'nda 3. etapla ile birleşecek.  5. etap ise yine Liman'dan başlayarak Lara ve Kundu istikametine ulaşacak. 4 ve 5. etapla birlikte Antalya toplamda 90 kilometrelik raylı sisteme sahip olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.