Siz susuyorsunuz, bizler susmayacağız!

GÜNDEM 12.12.2022 - 14:04, Güncelleme: 12.12.2022 - 14:04
 

Siz susuyorsunuz, bizler susmayacağız!

CHP Muratpaşa Kadın Kolları İlçe Başkanı Gülen Ercan, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesinin ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Ercan, “Siz susuyorsunuz, bizler susmayacağız! “ dedi.

haberimizvar.net- CHP Kadın Kolları Muratpaşa İlçe Başkanı Gülen Ercan, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tarikat şehinin 6 yaşındaki öz kızını, imam nikahı ile  29 yaşındaki müdürüyle evlendirdiği küçük çocuğa gelinlik, giydirildiği, yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkınca  beynimizden vurulmuşa döndük. Aslında  bu tür aklımızın, midemizin, vicdanımızın kaldıramadığı haberler ilk değil defalarca duyduk ve her seferinde şaşkına döndük.  Bu yaşananlar bugün tüm pis, kötü çıplaklığıyla ortada iken; Savcılık ortada cinsel istismar olduğunu, suçun zincirleme şekilde işlendiğini belirtmiş olmasına rağmen; AKP'den, İsmailağa'ya bağlı vakfın başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili bir açıklama neden yok? Gümüşel ve olaya dahil olan diğer kişiler neden serbest bir şekilde dolaşabiliyor? Aslında çok iyi biliyoruz nedenini; AKP zihniyeti, çocuk istismarında “rızadan” bahsetti ve bunu milletin meclisinde hiç utanmadan savunup yasayı onaylayıp boy boy fotoğraflar ile adeta zafer kazanmış gibi servis etti. Bu zihniyetin çocuklarımıza razı gördükleri yasayı nasıl savunduklarını da unutmadık. Bu kokuşmuş zihniyet, Çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili evlilik için yasal düzenlemeleri ısıtıp ısıtıp halkın önüne getiriyor. Tarikatlarda, vakıflarda, cemaatlerde yaşanan istismarların üzerini örtüyor. Çocukların istismarcıları tarafından her gün istismar edilmesine göz yumuyor. Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Bizler yaşanan bu skandallara anne olarak, Kadın olarak, insan olarak vicdanen sessiz kalamıyoruz, kalmadık,  kalmıyoruz. Bugün olduğu gibi gündeme gelen hiçbir istismar skandalında susmadık! Susmayacağız! Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi; ‘Adaletsizlik karşısında susan, dilsiz şeytanlar ülkesi olmak istemiyoruz.’ Yetkili tüm merciler hemen gerekeni yapmalı, bunu yapanların, buna vesile olanların, bu skandalı yıllardır biliyor olmalarına rağmen hiç bir şey yapmayanların en üst seviyeden cezaya çarptırılmasını bekliyoruz... Sizler bu utancın karşında daha neyi bekliyorsunuz...”
CHP Muratpaşa Kadın Kolları İlçe Başkanı Gülen Ercan, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesinin ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Ercan, “Siz susuyorsunuz, bizler susmayacağız! “ dedi.

haberimizvar.net- CHP Kadın Kolları Muratpaşa İlçe Başkanı Gülen Ercan, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tarikat şehinin 6 yaşındaki öz kızını, imam nikahı ile  29 yaşındaki müdürüyle evlendirdiği küçük çocuğa gelinlik, giydirildiği, yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkınca  beynimizden vurulmuşa döndük. Aslında  bu tür aklımızın, midemizin, vicdanımızın kaldıramadığı haberler ilk değil defalarca duyduk ve her seferinde şaşkına döndük.

 Bu yaşananlar bugün tüm pis, kötü çıplaklığıyla ortada iken; Savcılık ortada cinsel istismar olduğunu, suçun zincirleme şekilde işlendiğini belirtmiş olmasına rağmen; AKP'den, İsmailağa'ya bağlı vakfın başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili bir açıklama neden yok? Gümüşel ve olaya dahil olan diğer kişiler neden serbest bir şekilde dolaşabiliyor? Aslında çok iyi biliyoruz nedenini; AKP zihniyeti, çocuk istismarında “rızadan” bahsetti ve bunu milletin meclisinde hiç utanmadan savunup yasayı onaylayıp boy boy fotoğraflar ile adeta zafer kazanmış gibi servis etti. Bu zihniyetin çocuklarımıza razı gördükleri yasayı nasıl savunduklarını da unutmadık.

Bu kokuşmuş zihniyet, Çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili evlilik için yasal düzenlemeleri ısıtıp ısıtıp halkın önüne getiriyor. Tarikatlarda, vakıflarda, cemaatlerde yaşanan istismarların üzerini örtüyor. Çocukların istismarcıları tarafından her gün istismar edilmesine göz yumuyor. Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Bizler yaşanan bu skandallara anne olarak, Kadın olarak, insan olarak vicdanen sessiz kalamıyoruz, kalmadık,  kalmıyoruz. Bugün olduğu gibi gündeme gelen hiçbir istismar skandalında susmadık! Susmayacağız! Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi; ‘Adaletsizlik karşısında susan, dilsiz şeytanlar ülkesi olmak istemiyoruz.’

Yetkili tüm merciler hemen gerekeni yapmalı, bunu yapanların, buna vesile olanların, bu skandalı yıllardır biliyor olmalarına rağmen hiç bir şey yapmayanların en üst seviyeden cezaya çarptırılmasını bekliyoruz... Sizler bu utancın karşında daha neyi bekliyorsunuz...”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.