6 Şubat Maraş Depremi suç zincirinin bir halkası

GÜNDEM 10.02.2023 - 13:15, Güncelleme: 10.02.2023 - 13:15
 

6 Şubat Maraş Depremi suç zincirinin bir halkası

Çağdaş Gazeteciler Derneği, “Devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Maraş depremlerinden sonra sosyal medyaya getirilen kısıtlamalar üzerine iletişim ve gazetecilere yönelik yaptırımlara yayınladı açıklama ile tepki gösterdi. Dernek açıklamasında özetle şunları belirtti: “6 Şubat Maraş Depremi bir suç zinciridir ve iletişimi kısıtlayarak, fiili sansür uygulayarak, gerçekleri aktarma sorumluluğuyla hareket eden meslektaşlarımızı tehdit ederek devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir. "Bu organizasyona, adına gazeteci demekten ar duyduğumuz ekran yüzleri ile sahadaki bazı muhabirlerin dünden hazır tutum ve yorumları ise, bile isteye suça ortaklıktır. “Depremde karşı karşıya kaldığımız yıkım ve tahribatın, birilerinin ‘kader planı’ ya da dini duyguları sömürme anlayışıyla izah edeceği noktayı çoktan geçmiş durumdadır. İnanca dayalı yorumlarla yaşanan gerçeklerin üstünü örtmek, hatta üstlenilen sorumluluğu ortadan kaldırmaya çalışmak acizlik olduğu kadar suçtur.  “Deprem öncesi ve sonrası ‘işini yapmayanlar’; işini yapan gazetecileri, basın kuruluşlarını, sesini duyurmak isteyen vatandaşları susturmak için gayet iyi organize olmuş durumdadır. “6 Şubat Maraş Depremi bir suç zinciridir ve iletişimi kısıtlayarak, fiili sansür uygulayarak, gerçekleri aktarma sorumluluğuyla hareket eden meslektaşlarımızı tehdit ederek devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir.”
Çağdaş Gazeteciler Derneği, “Devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Maraş depremlerinden sonra sosyal medyaya getirilen kısıtlamalar üzerine iletişim ve gazetecilere yönelik yaptırımlara yayınladı açıklama ile tepki gösterdi. Dernek açıklamasında özetle şunları belirtti:

“6 Şubat Maraş Depremi bir suç zinciridir ve iletişimi kısıtlayarak, fiili sansür uygulayarak, gerçekleri aktarma sorumluluğuyla hareket eden meslektaşlarımızı tehdit ederek devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir.

"Bu organizasyona, adına gazeteci demekten ar duyduğumuz ekran yüzleri ile sahadaki bazı muhabirlerin dünden hazır tutum ve yorumları ise, bile isteye suça ortaklıktır.

“Depremde karşı karşıya kaldığımız yıkım ve tahribatın, birilerinin ‘kader planı’ ya da dini duyguları sömürme anlayışıyla izah edeceği noktayı çoktan geçmiş durumdadır. İnanca dayalı yorumlarla yaşanan gerçeklerin üstünü örtmek, hatta üstlenilen sorumluluğu ortadan kaldırmaya çalışmak acizlik olduğu kadar suçtur.

 “Deprem öncesi ve sonrası ‘işini yapmayanlar’; işini yapan gazetecileri, basın kuruluşlarını, sesini duyurmak isteyen vatandaşları susturmak için gayet iyi organize olmuş durumdadır.

“6 Şubat Maraş Depremi bir suç zinciridir ve iletişimi kısıtlayarak, fiili sansür uygulayarak, gerçekleri aktarma sorumluluğuyla hareket eden meslektaşlarımızı tehdit ederek devam eden bu suç zincirinin halkaları, toprağın altına giren binlerin, yaralarıyla yaşamak zorunda kalan milyonların ve kirli düzenin mağduru bütün bir halkın karşısında, gerçeklerin ortaya döküldüğü gün mutlaka hesap verecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.