YSK ilk defa partilerin oy oranlarını açıkladı!

GÜNDEM 15.05.2023 - 09:14, Güncelleme: 15.05.2023 - 09:14
 

YSK ilk defa partilerin oy oranlarını açıkladı!

YSK Başkanı Ahmet Yener son verileri açıkladı.

haberimizvar.net- YSK Başkanı Ahmet Yener, açıklama yaptı. Yener açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Saat 22.25 itibariyle Toplam sandıklarda açılma oranı 91.93, Yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94.68 Yurdışındaki sandıklarda açılma oranı yüzde 36.85'tir. Bu verilere göre; Recep Tayyip Erdoğan % 49.49 Kemal Kılıçdaroğlu %44.79 Sinan Oğan %5.29 Muharrem İnce %0.43 oy oranına sahiptir. Milletvekilleri seçimlerinde ise şu an itibariyle yüzde 7’lik ülke barajını geçen siyasi partilerimiz Cumhur İttifakı’nda AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi ve BBP’dir; Millet İttifakı’nda CHP, İyi Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşiller ve Sol Parti, TİP’tir. Veri girişlerimiz devam ediyor."
YSK Başkanı Ahmet Yener son verileri açıkladı.

haberimizvar.net- YSK Başkanı Ahmet Yener, açıklama yaptı. Yener açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Saat 22.25 itibariyle Toplam sandıklarda açılma oranı 91.93, Yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94.68 Yurdışındaki sandıklarda açılma oranı yüzde 36.85'tir.

Bu verilere göre;

  • Recep Tayyip Erdoğan % 49.49
  • Kemal Kılıçdaroğlu %44.79
  • Sinan Oğan %5.29
  • Muharrem İnce %0.43 oy oranına sahiptir.

Milletvekilleri seçimlerinde ise şu an itibariyle yüzde 7’lik ülke barajını geçen siyasi partilerimiz Cumhur İttifakı’nda AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi ve BBP’dir; Millet İttifakı’nda CHP, İyi Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşiller ve Sol Parti, TİP’tir. Veri girişlerimiz devam ediyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.