Öykücü teyze Neşe Karel hayatını kaybetti

ASAYİŞ 05.08.2023 - 13:58, Güncelleme: 05.08.2023 - 13:58
 

Öykücü teyze Neşe Karel hayatını kaybetti

Antalya'nın kültür-sanat yaşamına öyküleriyle renk katmış olan ve çocukların 'Öykücü Annesi', gençlerin de 'Öykücü Teyzesi' olarak ünlenen 83 yaşındaki yazar Neşe Karel yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net- Bursa'da doğan, uzun yıllardır da Antalya'da yaşamını sürdüren, önce engelli oğlunu, ardından da eşini kaybettikten sonra yaşadığı peş peşe üzüntülerden dolayı sağlığı bozulan, öykü yazımına bu yüzden ara veren yazar Neşe Karel, uzun süredir huzurevinde kalıyordu. PROF.DR. ARDAHAN DUYURDU Neşe Karel'in acı haberini Karel'in öz evladı gibi sevdiği, huzurevinde de yalnız bırakayan Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Faik Ardahan sosyal medya üzerinden duyurdu. Acı haber, edebiyat dünyasını derin yasa boğdu. Türkiye Yazarlar Sendikası, Dil Derneği ile Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesi de olan öykü yazarı Neşe Karel, sevenlerinin gözyaşları arasında Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Karel'in edebiyat dünyasında sevilip sayılmasına rağmen cenaze törenine çok az sayıda kişinin katılması ise ayrı bir üzüntü yarattı. ÖYKÜLERİ ANI OLARAK KALDI Neşe Karel'in 'Horoz Döğüşü' adlı ilk öyküsü 1988 yılında yurt içinde ve yurt dışında birçok dergilerde yayımlanmıştı. Karel, 'Yalnız Kadın Irmağı', 'Sokak Kedisi', 'Bisikletli Gelin', 'Erkekler de Sever' adlı öykü,  'Türkiye'de Almancı Almanya'da Yabancı', 'Erguvan Bayramı', 'Uludağ'ın Etekleri Gümüşten', 'İpek Şehrin Günlüğü' adlı ortak deneme-inceleme eserlere sahip. Karel, Antalya'daki birçok gazete ve dergilerde de konuk yazarlık yapmıştı, evliliğinin 50'nci yılında da nikah tazeleyerek örnek olmuştu.
Antalya'nın kültür-sanat yaşamına öyküleriyle renk katmış olan ve çocukların 'Öykücü Annesi', gençlerin de 'Öykücü Teyzesi' olarak ünlenen 83 yaşındaki yazar Neşe Karel yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net- Bursa'da doğan, uzun yıllardır da Antalya'da yaşamını sürdüren, önce engelli oğlunu, ardından da eşini kaybettikten sonra yaşadığı peş peşe üzüntülerden dolayı sağlığı bozulan, öykü yazımına bu yüzden ara veren yazar Neşe Karel, uzun süredir huzurevinde kalıyordu.

PROF.DR. ARDAHAN DUYURDU

Neşe Karel'in acı haberini Karel'in öz evladı gibi sevdiği, huzurevinde de yalnız bırakayan Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Faik Ardahan sosyal medya üzerinden duyurdu. Acı haber, edebiyat dünyasını derin yasa boğdu. Türkiye Yazarlar Sendikası, Dil Derneği ile Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesi de olan öykü yazarı Neşe Karel, sevenlerinin gözyaşları arasında Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Karel'in edebiyat dünyasında sevilip sayılmasına rağmen cenaze törenine çok az sayıda kişinin katılması ise ayrı bir üzüntü yarattı.

ÖYKÜLERİ ANI OLARAK KALDI

Neşe Karel'in 'Horoz Döğüşü' adlı ilk öyküsü 1988 yılında yurt içinde ve yurt dışında birçok dergilerde yayımlanmıştı. Karel, 'Yalnız Kadın Irmağı', 'Sokak Kedisi', 'Bisikletli Gelin', 'Erkekler de Sever' adlı öykü,  'Türkiye'de Almancı Almanya'da Yabancı', 'Erguvan Bayramı', 'Uludağ'ın Etekleri Gümüşten', 'İpek Şehrin Günlüğü' adlı ortak deneme-inceleme eserlere sahip. Karel, Antalya'daki birçok gazete ve dergilerde de konuk yazarlık yapmıştı, evliliğinin 50'nci yılında da nikah tazeleyerek örnek olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.