Erdoğan, oy kaybının faturasını kesecek

GÜNDEM 07.08.2023 - 14:40, Güncelleme: 07.08.2023 - 15:28
 

Erdoğan, oy kaybının faturasını kesecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde yaşanan yaklaşık yüzde 7’lik oy kaybının faturasını, ekim ayında gerçekleşecek AKP kongresinde kesmeye hazırlanıyor. Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli bedel ödeyecek isimler arasında olacağını düşünülüyor.

haberimizvar.net-Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde yüzde 35.8 oy alarak bir önceki seçimlere göre yüzde 7'lik bir düşüş yaşayan AKP'nin faturasını ekim ayında yapılması planlanan 8. olağan kongrede parti yönetimine kesmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kulislerde, milletvekili aday listelerinde yüzde 70'lere varan değişikliklerin parti yönetimine de yansıtılacağı konuşuluyor. YENİ İSİMLER GELİYOR Erdoğan, 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından 31 Mart 2024'te yapılması beklenen yerel seçimler için hazırlıklara başlamıştı. 2024'teki yerel seçimlerin "1994 yılındaki yerel seçimler gibi bir milat olacağını" ifade etmişti. Meclis kapanmadan önce milletvekillerine ve parti yönetimine "sahada olun" talimatını veren Erdoğan'ın, ekim ayında partisinin 8. olağan kongresini toplaması bekleniyor. Bu kongrede Erdoğan'ın, 14 Mayıs'taki milletvekilliği seçimlerinde özellikle büyükşehirlerde yaşanan oy kaybının faturasını parti yönetimine kesmesi bekleniyor 2023 seçimlerindeki oy kaybının yerel seçimlerde tekrarlanmaması için Erdoğan'ın, ekim ayında yapılacak kongrede "A takımında" da değişikliğe gideceği belirtiliyor. Bu şekilde Erdoğan'ın, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak için yeni isimlerle yola çıkacağı ifade ediliyor.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde yaşanan yaklaşık yüzde 7’lik oy kaybının faturasını, ekim ayında gerçekleşecek AKP kongresinde kesmeye hazırlanıyor. Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli bedel ödeyecek isimler arasında olacağını düşünülüyor.

haberimizvar.net-Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde yüzde 35.8 oy alarak bir önceki seçimlere göre yüzde 7'lik bir düşüş yaşayan AKP'nin faturasını ekim ayında yapılması planlanan 8. olağan kongrede parti yönetimine kesmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kulislerde, milletvekili aday listelerinde yüzde 70'lere varan değişikliklerin parti yönetimine de yansıtılacağı konuşuluyor.

YENİ İSİMLER GELİYOR

Erdoğan, 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından 31 Mart 2024'te yapılması beklenen yerel seçimler için hazırlıklara başlamıştı. 2024'teki yerel seçimlerin "1994 yılındaki yerel seçimler gibi bir milat olacağını" ifade etmişti. Meclis kapanmadan önce milletvekillerine ve parti yönetimine "sahada olun" talimatını veren Erdoğan'ın, ekim ayında partisinin 8. olağan kongresini toplaması bekleniyor. Bu kongrede Erdoğan'ın, 14 Mayıs'taki milletvekilliği seçimlerinde özellikle büyükşehirlerde yaşanan oy kaybının faturasını parti yönetimine kesmesi bekleniyor

2023 seçimlerindeki oy kaybının yerel seçimlerde tekrarlanmaması için Erdoğan'ın, ekim ayında yapılacak kongrede "A takımında" da değişikliğe gideceği belirtiliyor. Bu şekilde Erdoğan'ın, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak için yeni isimlerle yola çıkacağı ifade ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.