Büyükşehir'e hücum

SİYASET 10.11.2023 - 15:03, Güncelleme: 10.11.2023 - 18:18
 

Büyükşehir'e hücum

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasette Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı hedefi olanlar sahaya indi. İşte tam bu nedenle CHP, AK Parti ve İYİ Parti’de aday adayı bolluğu yaşanıyor.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken, siyaset kulisleri de iyice hareketlendi. Yerel seçimler için siyasi partiler propaganda döneminin hazırlıklarına başlarken, Antalya'nın çeşitli mekanlarında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye başkan adaylığı konusunda görüşler otaya atılıyor, yorumlar yapılıyor, önceki seçimlerde olduğu gibi başkan adayları konusunda zaman zaman tansiyonu yükselen tartışmalar oluyor. Belediye başkan adaylığı konusunda önceliği Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kimlerin aday olacağı, kimlerin adaylığı düşündüğü, kimlerin nabız yokladığı, kimlerin sahaya çıktığı ve kimlerin potansiyel aday olduğu konuları alıyor. CHP'li Muhittin Böcek'in oturduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu hayal edenlerle, hedef belirleyenler dışında kamuoyunda ve Antalya siyaset kulislerinde potansiyel aday gözüyle bakılan isimler de gündeme geliyor. CHP'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için halen bu görevi sürdüren Muhittin Böcek'le birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Hacıarioğlu, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya eski Milletvekilleri Arif Bulut, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)önceki dönem Başkanı Davut Çetin ile İYİ Parti önceki dönem Milletvekili, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı  siyaset kulisleri ve kamuoyunda öne çıkan isimler arasında. AKP VE İYİ PARTİ'DE SÜRPRİZ İSİMLER VAR Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için önceki seçimlerde olduğu gibi kamunun ve AKP'li belediyelerin kaynaklarını propaganda döneminde kullanması beklenen iktidar partisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Mustafa Köse, 3 dönem kuralı nedeniyle hedefini Büyükşehir olarak belirleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın isimleri öne çıkıyor. Son zamanlarda iç huzursuzluğun sürdüğü ve yerel seçime kendi adayı ile katılma kararı alan İYİ Parti'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Antalya Milletvekili Adayı Ali Adnan Kaya, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, önceki dönem Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, MHP Antalya eski Milletvekili Nesrin Ünal, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili Adayı Ayşen Kurt, İYİ Parti Antalya Teşkilatı Kurucu Başkanı Nizamettin Sağır ile bir dönem İYİ Parti İl Başkanlığı'na adı geçen Antalyalı iş insanı Abdullah Erdoğan'ın isimleri konuşuluyor.
Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasette Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı hedefi olanlar sahaya indi. İşte tam bu nedenle CHP, AK Parti ve İYİ Parti’de aday adayı bolluğu yaşanıyor.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken, siyaset kulisleri de iyice hareketlendi. Yerel seçimler için siyasi partiler propaganda döneminin hazırlıklarına başlarken, Antalya'nın çeşitli mekanlarında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye başkan adaylığı konusunda görüşler otaya atılıyor, yorumlar yapılıyor, önceki seçimlerde olduğu gibi başkan adayları konusunda zaman zaman tansiyonu yükselen tartışmalar oluyor.

Belediye başkan adaylığı konusunda önceliği Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kimlerin aday olacağı, kimlerin adaylığı düşündüğü, kimlerin nabız yokladığı, kimlerin sahaya çıktığı ve kimlerin potansiyel aday olduğu konuları alıyor. CHP'li Muhittin Böcek'in oturduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu hayal edenlerle, hedef belirleyenler dışında kamuoyunda ve Antalya siyaset kulislerinde potansiyel aday gözüyle bakılan isimler de gündeme geliyor.

CHP'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için halen bu görevi sürdüren Muhittin Böcek'le birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Hacıarioğlu, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya eski Milletvekilleri Arif Bulut, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)önceki dönem Başkanı Davut Çetin ile İYİ Parti önceki dönem Milletvekili, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı  siyaset kulisleri ve kamuoyunda öne çıkan isimler arasında.

AKP VE İYİ PARTİ'DE SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için önceki seçimlerde olduğu gibi kamunun ve AKP'li belediyelerin kaynaklarını propaganda döneminde kullanması beklenen iktidar partisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Mustafa Köse, 3 dönem kuralı nedeniyle hedefini Büyükşehir olarak belirleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın isimleri öne çıkıyor.

Son zamanlarda iç huzursuzluğun sürdüğü ve yerel seçime kendi adayı ile katılma kararı alan İYİ Parti'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Antalya Milletvekili Adayı Ali Adnan Kaya, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, önceki dönem Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, MHP Antalya eski Milletvekili Nesrin Ünal, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili Adayı Ayşen Kurt, İYİ Parti Antalya Teşkilatı Kurucu Başkanı Nizamettin Sağır ile bir dönem İYİ Parti İl Başkanlığı'na adı geçen Antalyalı iş insanı Abdullah Erdoğan'ın isimleri konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.