Her girişimçi doğum sancısıyla işe başlıyor

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.11.2023 - 13:56, Güncelleme: 30.11.2023 - 13:58
 

Her girişimçi doğum sancısıyla işe başlıyor

ANSİAD'ın konuğu olan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, "Her şirket bir girişimcinin aldığı riskle birlikte kurulup, doğum sancısının ardından işe başlıyor" dedi. Garih, Antalya'nın kendi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- Toplantının başkanlığını yapan ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı Hilmi Ünsal, açılış konuşmasında “Alarko Holding ülkemizin en eski ve köklü kurumlarından biridir. Yaklaşık 70 yıllık bir geçmişi var. Kurucuları olan Dr. Üzeyir Garih ve İshak Alaton her ikisi de şu an hayatta değiller, ama grup hem yurtiçinde hem yurt dışında farklı sektörlerde ikinci nesilde ve hatta üçüncü nesilde çok başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Bugünkü konumuz şirketlerin hayat döngüleri ve iş hayatından kesitler olunca doğal olarak şirketlerin bir ömrü olduğu sonucuna varıyor insan. Bizler genellikle kurumlar ilelebet devam eder gibi bir düşünce içerisinde oluyoruz. Ancak bu konuda farklı yaklaşımlar da olabiliyor" dedi. Antalya'nın kendi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen İzzet Garih ise şöyle konuştu: "Her şirket bir girişimcinin aldığı riskle birlikte kurulup doğum sancısının ardından işe başlıyor. Şirketlerin doğmasına vesile olan insanlar ciddi risk alabilen insanlardır. Devamında şirketin fleksibilitesinin yüksek ancak kontrolünün düşük olduğu bebeklik dönemine geçiliyor. Bunun ardından hareketlilik dönemi başlıyorki bu dönem şirketin oksijen alması gereken satış odaklı dönemidir. Akabinde ergenlik dönemi ve daha sonra da 'Prime' döneme geçiliyor. 'Prime' döneme nasıl varacağımız, o dönemde nasıl hız kaybetmeden ilerleyeceğimiz ve kalıcı olacağımız en önemli konudur. Çünkü bu dönemden sonra olabilecek dönem durağan dönemdir ve mümkünse bu döneme geçmemek üzere şirket olabildiğince verimli şekilde yoluna devam etmelidir. Şirketler belli periyodlardan sonra formasyon değiştirebilir, satın alınabilir ya da birleşmeler devreye girebilir. Burada esas amaç her zaman 'Prime' dönemde sürdürülebilir bir başarı grafiği yakalamak olmalıdır." Yöneticiliğin, işlerin insanlar tarafından yapılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Garih, "Yöneticiler aslında işleri değil insanları yönetiyor. İşimiz insanlarla olduğu için de o insanları çok iyi seçmemiz, motive etmemiz ve stratejiyi onlarla birlikte aynı hedefe odaklanarak belirlemeliyiz" ifadelerini kullandı. ANSİAD Başkanı Akıncı'nın günün anısına Hilmi Ünsal ile birlikte konuk konuşmacı İzzet Garih'e Antalyalı seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı'nın seramik kuşlarından birini hediye etmesinin ardından toplantı sona erdi.
ANSİAD'ın konuğu olan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, "Her şirket bir girişimcinin aldığı riskle birlikte kurulup, doğum sancısının ardından işe başlıyor" dedi. Garih, Antalya'nın kendi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- Toplantının başkanlığını yapan ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı Hilmi Ünsal, açılış konuşmasında “Alarko Holding ülkemizin en eski ve köklü kurumlarından biridir. Yaklaşık 70 yıllık bir geçmişi var. Kurucuları olan Dr. Üzeyir Garih ve İshak Alaton her ikisi de şu an hayatta değiller, ama grup hem yurtiçinde hem yurt dışında farklı sektörlerde ikinci nesilde ve hatta üçüncü nesilde çok başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Bugünkü konumuz şirketlerin hayat döngüleri ve iş hayatından kesitler olunca doğal olarak şirketlerin bir ömrü olduğu sonucuna varıyor insan. Bizler genellikle kurumlar ilelebet devam eder gibi bir düşünce içerisinde oluyoruz. Ancak bu konuda farklı yaklaşımlar da olabiliyor" dedi.

Antalya'nın kendi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen İzzet Garih ise şöyle konuştu:

"Her şirket bir girişimcinin aldığı riskle birlikte kurulup doğum sancısının ardından işe başlıyor. Şirketlerin doğmasına vesile olan insanlar ciddi risk alabilen insanlardır. Devamında şirketin fleksibilitesinin yüksek ancak kontrolünün düşük olduğu bebeklik dönemine geçiliyor. Bunun ardından hareketlilik dönemi başlıyorki bu dönem şirketin oksijen alması gereken satış odaklı dönemidir. Akabinde ergenlik dönemi ve daha sonra da 'Prime' döneme geçiliyor. 'Prime' döneme nasıl varacağımız, o dönemde nasıl hız kaybetmeden ilerleyeceğimiz ve kalıcı olacağımız en önemli konudur. Çünkü bu dönemden sonra olabilecek dönem durağan dönemdir ve mümkünse bu döneme geçmemek üzere şirket olabildiğince verimli şekilde yoluna devam etmelidir. Şirketler belli periyodlardan sonra formasyon değiştirebilir, satın alınabilir ya da birleşmeler devreye girebilir. Burada esas amaç her zaman 'Prime' dönemde sürdürülebilir bir başarı grafiği yakalamak olmalıdır."

Yöneticiliğin, işlerin insanlar tarafından yapılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Garih, "Yöneticiler aslında işleri değil insanları yönetiyor. İşimiz insanlarla olduğu için de o insanları çok iyi seçmemiz, motive etmemiz ve stratejiyi onlarla birlikte aynı hedefe odaklanarak belirlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

ANSİAD Başkanı Akıncı'nın günün anısına Hilmi Ünsal ile birlikte konuk konuşmacı İzzet Garih'e Antalyalı seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı'nın seramik kuşlarından birini hediye etmesinin ardından toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.