TİP’ten Çevre ve Kent Çalıştayı

SİYASET 15.01.2024 - 22:36, Güncelleme: 17.01.2024 - 14:07
 

TİP’ten Çevre ve Kent Çalıştayı

Yerel seçimler öncesi Antalya’nın sorunlarının masaya yatırıldığı Çevre ve Kent Çalıştayı düzenleyen Türkiye İşçi Partisi, yurttaşların katkı ve önerilerini aldı. TİP Antalya İl Başkanı Enes Keskin, “Belediyeleri rant aracı olarak gören para babalarına, müteahhitlere karşı bir mücadele hattı yaratıyoruz” dedi.

 haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü’nün düzenlediği Çevre ve Kent Çalıştayı, Konyaaltı Cemevi’nde yapıldı. Tuncay Koç ile Tuğçe Duru’nun moderatörlüğünde yapılan çalıştayın ‘Antalya Kentinin Sorunları’ başlıklı ilk oturumunda Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Mustafa Şahin, Şehir Plancıları Odası eski başkanı Haşim Dikencik ve gazeteci Yusuf Yavuz konuştu. Çalıştayın “Nasıl Bir Kent İstiyoruz – Sosyalist Belediyecilik” başlıklı ikinci oturumunun ardından Antalya ilçelerinin sorunları ele alındı. Kaş Çevre Platformu’ndan Munise Özen, “Turizm ve Doğaya Baskı”, Kumluca’dan Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Solakolu “Planlı Sürdürülebilir Tarım”, Manavgat’tan Cem Tamyürek “Turizm Kolunda Örgütsüzlük ve Emek Sömürüsü”, Alanya’dan Doğukan Çelik “Kentleşme ve Barınma Sorunu”, Gazipaşa’dan Mehmet Şahin “Tarım İşçilerinin Sorunları” başlıklı bildirilerini sundular. Çalıştayda kent bileşenlerinin katkıları alındı.   YEREL SEÇİMLERE IŞIK TUTACAK Çevre ve Kent Çalıştayı’yla ilgili açıklama yapan TİP İl Başkanı Enes Keskin, “Hazırlığını tüm ilçelerimizin emek, kadın, çevre, kültür, yöre derneklerinin, öğrenci gençlik kulüp ve topluluklarının katkılarıyla şekillendirdiğimiz bu çalıştayla, daha önce yerelde denenmemiş bir yöntem uyguladık. Yurttaşların katkı ve önerilerini aldık, halktan gelen sorunlara yönelik çözüm mekanizmaları üretmek bir ortak adım oluşturduk. Antalya Çevre ve Kent Çalıştayı’nda çıkan bu ortak akıl, yerel seçimlere giderken partimizin izleyeceği stratejilere, yerel sorunlarının çözümü noktasında ışık tutacak” dedi.   İHALECİLERE KARŞI MÜCADELE HATTI Türkiye İşçi Partisi’nin yurttaşları asla alternatifsiz bırakmayacağının altını çizen Keskin, “Belediye seçimlerini ve belediye organlarını birer rant, ihale aracı olarak gören para babalarının, müteahhitlerin karşısında bir mücadele hattı yaratıyoruz. Türkiye İşçi Partisi sokaktan aldığı enerjiyi ve birikimi bir kazanıma dönüştürecek. Başta kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler olmak üzere, tüm emekçilerin, yurttaşların sözünü söyleyebileceği, doğrudan yönetime katılım sağlayabileceği yeni Fatsaları, yeni Ovacıkları hep birlikte yaratacağız'' diye konuştu.
Yerel seçimler öncesi Antalya’nın sorunlarının masaya yatırıldığı Çevre ve Kent Çalıştayı düzenleyen Türkiye İşçi Partisi, yurttaşların katkı ve önerilerini aldı. TİP Antalya İl Başkanı Enes Keskin, “Belediyeleri rant aracı olarak gören para babalarına, müteahhitlere karşı bir mücadele hattı yaratıyoruz” dedi.

 haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü’nün düzenlediği Çevre ve Kent Çalıştayı, Konyaaltı Cemevi’nde yapıldı. Tuncay Koç ile Tuğçe Duru’nun moderatörlüğünde yapılan çalıştayın ‘Antalya Kentinin Sorunları’ başlıklı ilk oturumunda Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Mustafa Şahin, Şehir Plancıları Odası eski başkanı Haşim Dikencik ve gazeteci Yusuf Yavuz konuştu. Çalıştayın “Nasıl Bir Kent İstiyoruz – Sosyalist Belediyecilik” başlıklı ikinci oturumunun ardından Antalya ilçelerinin sorunları ele alındı. Kaş Çevre Platformu’ndan Munise Özen, “Turizm ve Doğaya Baskı”, Kumluca’dan Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Solakolu “Planlı Sürdürülebilir Tarım”, Manavgat’tan Cem Tamyürek “Turizm Kolunda Örgütsüzlük ve Emek Sömürüsü”, Alanya’dan Doğukan Çelik “Kentleşme ve Barınma Sorunu”, Gazipaşa’dan Mehmet Şahin “Tarım İşçilerinin Sorunları” başlıklı bildirilerini sundular. Çalıştayda kent bileşenlerinin katkıları alındı.

 

YEREL SEÇİMLERE IŞIK TUTACAK

Çevre ve Kent Çalıştayı’yla ilgili açıklama yapan TİP İl Başkanı Enes Keskin, “Hazırlığını tüm ilçelerimizin emek, kadın, çevre, kültür, yöre derneklerinin, öğrenci gençlik kulüp ve topluluklarının katkılarıyla şekillendirdiğimiz bu çalıştayla, daha önce yerelde denenmemiş bir yöntem uyguladık. Yurttaşların katkı ve önerilerini aldık, halktan gelen sorunlara yönelik çözüm mekanizmaları üretmek bir ortak adım oluşturduk. Antalya Çevre ve Kent Çalıştayı’nda çıkan bu ortak akıl, yerel seçimlere giderken partimizin izleyeceği stratejilere, yerel sorunlarının çözümü noktasında ışık tutacak” dedi.

 

İHALECİLERE KARŞI MÜCADELE HATTI

Türkiye İşçi Partisi’nin yurttaşları asla alternatifsiz bırakmayacağının altını çizen Keskin, “Belediye seçimlerini ve belediye organlarını birer rant, ihale aracı olarak gören para babalarının, müteahhitlerin karşısında bir mücadele hattı yaratıyoruz. Türkiye İşçi Partisi sokaktan aldığı enerjiyi ve birikimi bir kazanıma dönüştürecek. Başta kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler olmak üzere, tüm emekçilerin, yurttaşların sözünü söyleyebileceği, doğrudan yönetime katılım sağlayabileceği yeni Fatsaları, yeni Ovacıkları hep birlikte yaratacağız'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.